Ύποπτος για δωροδοκία ο γιος του ιδιοκτήτη της Samsung στη Νότια Κορέα

Jay Lee, vice-chairman of Samsung Electronics, arrives for the third day of the Allen and Co. media conference in Sun Valley, Idaho July 11, 2014. Murdoch is at the year's most exclusive tech and media industry gathering, armed with both the money and the appetite for a major deal. REUTERS/Rick Wilking (UNITED STATES - Tags: BUSINESS MEDIA SCIENCE TECHNOLOGY)
Jay Lee, vice-chairman of Samsung Electronics, arrives for the third day of the Allen and Co. media conference in Sun Valley, Idaho July 11, 2014. Murdoch is at the year's most exclusive tech and media industry gathering, armed with both the money and the appetite for a major deal. REUTERS/Rick Wilking (UNITED STATES - Tags: BUSINESS MEDIA SCIENCE TECHNOLOGY) REUTERS

Τσουνάμι αποκαλύψεων μετά το σκάνδαλο που οδήγησε στην αποπομπή της προέδρου της χώρας από το αξίωμα, εμπλέκουν τώρα τον αντιπρόεδρο του τεχνολογικού κολοσσού που καλείται ως ύποπτος από τις αρχές

Οι αρχές της Νοτίου Κορέας ανακοίνωσαν πως ο διάδοχος της "δυναστείας" της Samsung αναμένεται να περάσει από ανάκριση ως ύποπτος για δωροδοκία στην πολύκροτη υπόθεση που οδήγησε στην αποπομπή της προέδρου της χώρας Παρκ Γιουν-Χε. Οι αξιωματούχοι που ερευνούν την υπόθεση δήλωσαν την Τετάρτη πως ο Λι-Τζέι-Γιόνγκ, αντιπρόεδρος της Samsung, κλήθηκε σε κατάθεση αναφορικά με υποψίες που τον θέλουν να δωροδόκησε φυλακισμένο σύμβουλο της προέδρου Χε, προκειμένου να κερδίσει την ευμένειά της.

Ανάμεσά τους, φαίνεται πως βρίσκεται μια συγχώνευση, την οποία υποστήριξε η κυβέρνηση το 2015, παρά τις αντιρρήσεις μετόχων της μειοψηφίας και που όπως όλα δείχνουν ευνόησε ιδιαίτερα τον Λι και την οικογένειά του. Οι αρχές αναμένεται να απαιτήσουν εξηγήσεις για το γεγονός πως η εταιρία έστειλε εταιρικά χρηματικά ποσά στη Τσουέι, την έμπιστη δηλαδή της έκπτωτης προέδρου που βρίσκεται στη φυλακή. Η κατηγορούμενη απέκτησε αιφνιδίως σημαντική περιουσία, με πιο χαρακτηριστικό το γεγονός πως αγόραζε ακριβά άλογα για την κόρη της.

Θυμίζουμε πως η πρόεδρος της Νοτίου Κορέας απεπέμφθη από το αξίωμά της, όταν προέκυψαν στοιχεία που τη θέλουν να χρησιμοποιεί τη θέση της, στο ανώτατο πολιτειακό αξίωμα, προκειμένου να πιέσει επιχειρήσεις να δωρίσουν εκατομμύρια δολάρια σε δύο ΜΚΟ που ήλεγχε η ίδια.

Το κατηγορητήριο αναφέρει πως η πρόεδρος ενεπλάκη προσωπικά στην ενορχήστρωση της απάτης, δίνοντας εντολή δύο από τους συμβούλους της - μεταΞύ των οποίων η Τσουέι - να συγκεντρώσουν τις δωρεές για τα ιδρύματά της. Η Τσουέι κατηγορείται επίσης για υπεξαίρεση επίσημων και απόρρητων εγγράφων που αφορούν σε επικείμενο ανασχηματισμό, αλλά και τη Βόρεια Κορέα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Νότια Κορέα: Στον εισαγγελέα η πρόεδρος της χώρας για το σκάνδαλο διαφθοράς

SHARE:

24Media Network