Υποστηρικτές του Μόρσι καλούν σε πορεία "ένα εκατομμύριο διαδηλωτές"

Υποστηρικτές του Μόρσι καλούν σε πορεία "ένα εκατομμύριο διαδηλωτές"
PHOTOGRAPH: SUHAIB SALEM/REUTERS

Με στόχο να ασκήσουν πίεση και να ζητήσουν την επιστροφή του προέδρου Μόρσι, οι υποστηρικτές του καλούν σε διαδήλωση ένα εκατομμύριο πολίτες

Οι υποστηρικτές του Μοχάμεντ Μόρσι κάλεσαν σε πορεία "ένα εκατομμύριο διαδηλωτές" αύριο, Τρίτη για να ζητήσουν την επιστροφή στην εξουσία του αποπεμφθέντος από τον στρατό στις 3 Ιουλίου αιγυπτίου προέδρου, μετά τις μαζικές διαδηλώσεις που είχαν πραγματοποιηθεί υπέρ της απομάκρυνσής του.

"Καλούμε αύριο σε πορεία ένα εκατομμύριο ανθρώπους υπό το σύνθημα "οι μάρτυρες του πραξικοπήματος", ανακοίνωσε σήμερα συνασπισμός ισλαμικών οργανώσεων που πρόσκειται στον αποπεμφθέντα πρόεδρο.

Στην ανακοίνωση καλούνται οι υποστηρικτές του Μόρσι να πραγματοποιήσουν πορεία απόψε σε όλη την Αίγυπτο προς "τα διοικητικά κτίρια των δυνάμεων ασφαλείας για να καταδικάσουν τις εγκληματικές ενέργειες και την χρήση πραγματικών πυρών από το υπουργείο Εσωτερικών εναντίον ειρηνικών διαδηλωτών" στη διάρκεια των συγκρούσεων μεταξύ υποστηρικτών του Μόρσι και της αστυνομίας κατά τις οποίες 72 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους το Σάββατο.

Τα δύο στρατόπεδα επιρρίπτουν το ένα στο άλλο την ευθύνη για τις ταραχές που ήταν οι πλέον αιματηρές μετά την αποπομπή του Μόρσι στις 3 Ιουλίου.

Οι διαδηλωτές κατηγόρησαν τις δυνάμεις ασφαλείας ότι άνοιξαν πυρ με πραγματικά πυρά, ωστόσο το υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε ότι έκανε μόνο χρήση δακρυγόνων.

Το πολιτικό αδιέξοδο συνεχίζεται στην Αίγυπτο, τρεις εβδομάδες μετά την αποπομπή του Μόρσι. Η νέα κυβέρνηση δήλωσε ότι θα αντιμετωπίσει αυστηρά τους υποστηρικτές του Μόρσι που είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις συγκεντρώσεις τους παρά τις προειδοποιήσεις.

SHARE:

24Media Network