Υποστηρικτής του Σνόουντεν καταγγέλλει παραβίαση στον υπολογιστή του

Υποστηρικτής του Σνόουντεν καταγγέλλει παραβίαση στον υπολογιστή του

Αμερικανός προγραμματιστής και υποστηρικτής του Σνόουντεν καταγγέλλει ότι κάποιος διέρρηξε το διαμέρισμά του και παραβίασε τον υπολογιστή του

Ένας αμερικανός προγραμματιστής, ακτιβιστής του ελεύθερου Ίντερνετ και υποστηρικτής του Έντουαρντ Σνόουντεν--του πρώην συμβούλου των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών-- δήλωσε σήμερα σε γερμανική εφημερίδα ότι κάποιος διέρρηξε το διαμέρισμά του και παραβίασε τον υπολογιστή του.

Ο Τζέικομπ Άπελμπαουμ, ανεξάρτητος ερευνητής ασφάλειας πληροφοριακών συστημάτων και χάκερ, είναι ένα από τα λίγα άτομα που έχουν πρόσβαση σε εσωτερικά έγγραφα τα οποία ανήκουν στην Υπηρεσία Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ (NSA), σύμφωνα με την εφημερίδα Berliner Zeitung.

Ο Άπελμπαουμ είχε ζητήσει την προστασία των αρχείων με κρυπτογράφηση για τον περιορισμό της εξουσίας κυβερνητικών μυστικών υπηρεσιών όπως η NSA.

"Η παρούσα υποδομή των επικοινωνιών μας είναι τέτοια ώστε οι αρχές να μπορούν ανά πάσα στιγμή να τις παρακολουθούν. Το πρόβλημα είναι ότι με αυτό τον τρόπο η NSA έχει πάντα πρόσβαση στα δεδομένα", δήλωσε ο 'Απελμπαουμ, σύμφωνα με την εφημερίδα του Βερολίνου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Η κυβέρνηση της Βραζιλίας δεν σκοπεύει να χορηγήσει άσυλο στον Σνόουντεν

Guardian: Έχουμε δημοσιεύσει μόνο το 1% του υλικού Σνόουντεν

SHARE:

24Media Network