Υπόθεση “Tiger King”: Επιτροπή δικαστηρίου πρότεινε λιγότερα χρόνια φυλάκισης

Υπόθεση “Tiger King”: Επιτροπή δικαστηρίου πρότεινε λιγότερα χρόνια φυλάκισης
AP/Sue Ogrocki

Ο φάκελος της υπόθεσης του "Joe Exotic", γνωστού και ως "Tiger King" του πασίγνωστου ντοκιμαντέρ του Netflix, είναι πιθανό να ανοίξει ξανά, καθώς θα μπορούσε να είχε αντιμετωπιστεί με πιο ευνοϊκό εύρος ποινών.

Τριμελής Επιτροπή του Ομοσπονδιακού Δικαστηρίου στις ΗΠΑ, υποστήριξε τη Τετάρτη (14/7), πως στη δίκη του “Tiger King” που είχε προηγηθεί τον Ιανουάριο του 2020, θα μπορούσε να είχε προταθεί η ποινή φυλάκισης από 17μιση έως 22 έτη.

Σύμφωνα με την επιτροπή, η ποινή του κατηγορουμένου θα έπρεπε να βρίσκεται εντός του εύρους των 17μιση ετών μέχρι μόλις 22 χρόνια και όχι μεταξύ 22 έως 27 έτη. Ο δικηγόρος του, Brandon Sample, δήλωσε πως “θα μπορούσε να λάβει ακόμα χαμηλότερη ποινή από αυτή που αναφέρθηκε στην απόφαση της Δικαιοσύνης, καθώς το δικαστήριο θα πρέπει να εξετάσει και άλλους παράγοντες”.

Ταυτοχρόνως, ένας ακόμη πληρεξούσιος που εκπροσωπεί τον Maldonado-Passage, ο John M. Phillips, υπαινίχθηκε πως είναι πιθανό να ζητήσει νέα δίκη, μιας και όπως είπε σε δήλωσή του, σύμφωνα με τον AP, πρόκειται να καταθέσει προτάσεις στις οποίες θα προσθέσει στοιχεία, τα οποία δεν είχαν αποκαλυφθεί μέχρι πρότινος, μαζί με επιπλέον προσφάτως ανακαλυφθέντα, αποδεικτικά στοιχεία. Ο ίδιος μάλιστα ανέφερε πως θα συμπεριλάβει και παραδείγματα ανάρμοστης συμπεριφοράς από τη Κυβέρνηση.

Επιπλέον, τόνισε πως όσα προβλήθηκαν στο δημοφιλές ντοκιμαντέρ στο Netflix, “δεν ήταν η πλήρης αλήθεια, αλλά πολλά κατασκευάστηκαν σε μεγάλο βαθμό από αυτούς που ήθελαν να δουν τον “Joe Exotic” στη φυλακή, για δικό τους όφελος”.

Ο Maldonado-Passage, όπως είναι το πραγματικό του όνομα, έγινε γνωστός ως “ο ξανθός ιδιοκτήτης και φύλακας ζωολογικού” στην Οκλαχόμα, μέσα από το ντοκιμαντέρ του Netflix με την ονομασία “Tiger King: Murder, Mayhem and Madness” αλλά και από τα βίντεο του στο Youtube.

Ο Joseph Maldonado-Passage, είχε καταδικαστεί σε 22 χρόνια φυλάκισης με τις κατηγορίες της πρόσληψης ανθρώπων με σκοπό τη δολοφονία ατόμου και της παραβίασης των ομοσπονδιακών νόμων σχετικά με τα άγρια ζώα.

Ο “Joe Exotic”, είχε προσπαθήσει να προσλάβει δύο άνδρες για να σκοτώσουν την ακτιβίστρια, Carole Baskin, που προασπίζεται τα δικαιώματα των ζώων και διευθύνει καταφύγιο για μεγάλες γάτες, στη Φλόριντα. Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το CNN, του απήγγειλαν τη κατηγορία πως πλήρωσε προκαταβολικά έναν άνδρα με 3.000 δολάρια, προκειμένου να ταξιδέψει από την Οκλαχόμα στη Φλόριντα, για να “βγάλει από τη μέση” την Baskin.

Σύμφωνα με τον εισαγγελέα, ο κατηγορούμενος είχε επιδιώξει να προσλάβει κάποιον για την δολοφονία της Banskin ήδη από τον Ιούλιο του 2016 και είχε έρθει σε επικοινωνία με έναν μυστικό πράκτορα για να συζητήσει λεπτομέρειες σχετικά με τη προγραμματισμένη δολοφονία.

Η δεύτερη κατηγορία αφορούσε τη δολοφονία πέντε τίγρεων, την πώληση άλλων μικρότερων καθώς και τη παραποίηση αρχείων σχετικά με θέματα της άγριας ζωής.

AP/Sue Ogrocki


Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα