Ζελένσκι: Επισκέφθηκε το μέτωπο στο Μπαχμούτ – “Να υπερασπιστείτε την Ουκρανία”

Ζελένσκι: Επισκέφθηκε το μέτωπο στο Μπαχμούτ – “Να υπερασπιστείτε την Ουκρανία”
Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι στο Μπαχμούτ Ukrainian Presidential Press Office / AP IMAGES

Ο Ουκρανός πρόεδρος βρέθηκε στην πόλη όπου σημειώθηκε η πιο μακρά και αιμοβόρα μάχη από την έναρξη του πολέμου και απένειμε μετάλλια σε στρατιωτικούς. Το βίντεο από την επίσκεψή του.

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι επισκέφθηκε σήμερα Τετάρτη (22/03) το μέτωπο στη ζώνη του Μπαχμούτ, επίκεντρο των μαχών στην ανατολική Ουκρανία, όπως ανακοίνωσε η υπηρεσία Τύπου της ουκρανικής προεδρίας.

“Περιοχή Ντονέτσκ. Θέσεις πρώτης γραμμής των Ουκρανών στρατιωτικών στην κατεύθυνση του Μπαχμούτ”, ανέφερε ο Ζελένσκι σε μήνυμα στο Telegram δημοσιοποιώντας βίντεο της επίσκεψής του.

Στο βίντεο ο Ουκρανός πρόεδρος στέκεται κάτω από ένα υπόστεγο αεροσκαφών χωρίς προστατευτικό, εξοπλισμό αλλά με συνοδεία βαριά οπλισμένων σωματοφυλάκων και απονέμει μετάλλια σε στρατιωτικούς επίσης οπλισμένους και με στολή μάχης.

“Είναι τιμή μου να είμαι σήμερα εδώ για να παρασημοφορήσω τους ήρωές μας, να σφίξω το χέρι τους και να τους ευχαριστήσω για την υπεράσπιση της κυριαρχίας της χώρας μας”, δήλωσε ο Ζελένσκι.

“Ο προορισμός σας είναι τόσο δύσκολος, όμως τόσο ιστορικός. Να υπερασπιστείτε τη γη μας και να τα επιστρέψετε όλα στην Ουκρανία, για τα παιδιά μας”, συνέχισε πριν αποτίνει φόρο τιμής στους στρατιώτες που σκοτώθηκαν “στα ανατολικά και γενικά καθ΄όλη τη διάρκεια του πολέμου”.

Μερικοί στρατιωτικοί έβγαλαν σέλφις με τον αρχηγό του κράτους, μια γυναίκα στρατιώτης τον έσφιξε στην αγκαλιά της.

Το βίντεο από την επίσκεψη του Ζελένσκι:

Το Μπαχμούτ, μια πόλη περίπου 70.000 κατοίκων πριν από τη ρωσική εισβολή που ξεκίνησε τον Φεβρουάριο του 2022, είναι θέατρο της πιο μακράς και πιο αιμοβόρας μάχης αφότου ξέσπασε ο πόλεμος.

Ο Γεβγκένι Πριγκόζιν, επικεφαλής του ρωσικού παραστρατιωτικού ομίλου Βάγκνερ, οι άνδρες του οποίου βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης αυτής, δήλωσε αυτήν την εβδομάδα πως οι δυνάμεις του ελέγχουν περίπου το 70% της πόλης.

Τις τελευταίες εβδομάδες οι ρωσικές δυνάμεις προωθήθηκαν βόρεια και νότια του Μπαχμούτ, αποκόπτοντας πολλούς δρόμους ανεφοδιασμού των Ουκρανών.

“Μπορούμε να πούμε πως η πόλη είναι σχεδόν περικυκλωμένη”, δήλωσε σήμερα ο Γιαν Γκαγκίν, στέλεχος των φιλορώσων αυτονομιστών στην ανατολική Ουκρανία.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, σε μια άλλη εξέλιξη, τουλάχιστον ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και 25 τραυματίστηκαν σήμερα από ρωσικό πλήγμα σε κτίριο κατοικιών στη Ζαπορίζια, στη νότια Ουκρανία, όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος της πόλης.

“Δυστυχώς, ένας άνθρωπος που είχε τραυματιστεί, που ήταν σε σοβαρή κατάσταση, πέθανε. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουμε μέχρι στιγμής, 25 νοσηλεύονται αυτή τη στιγμή”, έγραψε στο Telegram ο Ανατόλι Κουρτίεφ. Ο πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι κατηγόρησε τη Μόσχα ότι “βομβαρδίζει την πόλη με κτηνώδη βαναυσότητα”.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα