ΒΟΛΟΝΤΙΜΙΡ ΖΕΛΕΝΣΚΙ

Σημαίες της ΕΕ και της Ουκρανίας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Ουκρανία: Διπλωματικός πυρετός με φόντο το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο

Σε πρώτο πλάνο το ουκρανικό ζήτημα, η επισιτιστική ασφάλεια και η άμυνα, ενώ εντείνονται οι διπλωματικές ζυμώσεις. Νέες συνομιλίες των προέδρων Ρωσίας και Ουκρανίας με Ευρωπαίους ηγέτες.

Φιλορώσοι αυτονομιστές στην περιοχή του Ντονμπάς

Ουκρανία: Αποκλείουν την άρση κυρώσεων οι ΗΠΑ - "Η Ρωσία διαπράττει γενοκτονία στο Ντονμπάς" λέει ο Ζελένσκι

Το αίτημα του Βλαντιμίρ Πούτιν για άρση των οικονομικών κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας έτσι ώστε να μεταφερθούν τρόφιμα και λιπάσματα από την Ουκρανία απορρίπτουν οι ΗΠΑ. Για "γενοκτονία" στο Ντονμπάς κάνει λόγο ο Ζελένσκι.

Βολοντίμιρ Ζελένσκι

Ζελένσκι κατά Κίσινγκερ: "Νόμιζε ότι μιλούσε στο Μόναχο του '38 κι όχι στο Νταβός"

Με αιχμές απάντησε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι στον Χένρι Κίσινγκερ, για τις πρόσφατες δηλώσεις του περί εκχώρησης εδαφών στη Ρωσία, με σκοπό τον τερματισμό του πολέμου. "Νόμιζε ότι μιλούσε σε άλλο κοινό, στο Μόναχο του 1938 κι όχι στο Νταβός".

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός

Ζελένσκι στο Νταβός: Καλεί τους συμμάχους του να πιέσουν τη Ρωσία για ανταλλαγή κρατουμένων

Στη σημασία ανταλλαγής κρατουμένων μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας επικεντρώθηκε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι κατά την ομιλία του στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός. Έκκληση για άσκηση πιέσεων.

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι

Ζελένσκι: "Μόνο με τον Πούτιν είμαι πρόθυμος να συναντηθώ"

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι ξεκαθάρισε στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ πως ο Βλαντίμιρ Πούτιν είναι ο μοναδικός ρώσος αξιωματούχος με τον οποίο είναι πρόθυμος να συναντηθεί για τον τερματισμό του πόλεμο.

Βομβαρδισμοί στην Ουκρανία

Ουκρανία: Στο στόχαστρο των Ρώσων το Ντονμπάς - Ανελέητοι βομβαρδισμοί στο Σεβεροντονιέτσκ

Τεράστια τα πλήγματα στο Ντονμπάς, με τις ρωσικές δυνάμεις να επικεντρώνουν πλέον εκεί τις επιθέσεις τους. Το Σεβεροντονιέτσκ στο στόχαστρο των Ρώσων. Έτοιμη να ξαναρχίσει τις συνομιλίες, δηλώνει η Μόσχα.

Βολοντίμιρ Ζελένσκι

Ζελένσκι: "Δεν είμαστε ακόμη έτοιμοι για ειρηνευτική διαπραγμάτευση"

Ο πρόεδρος Ζελέσνκι είπε στον Μάριο Ντράγκι πως η Ουκρανία θα είναι έτοιμη για μια πραγματική ειρηνευτική διαδικασία, όταν όταν επανακαταλάβει τα εδάφη της, σύμφωνα με την εφημερίδα Corriere della Sera.

Βολοντίμιρ Ζελένσκι

Ζελένσκι: Μόνο η διπλωματία θα θέσει τέλος στον πόλεμο στην Ουκρανία

Μόνο μέσω της διπλωματίας μπορεί να επιτευχθεί το τέρμα το πολέμου στην Ουκρανία, ανέφερε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Ποια προϋπόθεση είχε θέσει στη Ρωσία για να συνεχιστούν οι συνομιλίες.

Ρώσοι στρατιώτες

Ουκρανία: Η Ρωσία θα δικάσει ως "ναζί" τους μαχητές του Αζοφστάλ - Ο Ζελένσκι ζητά αποζημιώσεις

Υπό πλήρη ρωσικό έλεγχο βρίσκεται η Μαριούπολη, σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας. Φόβοι για την τύχη των μαχητών του Αζοφστάλ, οι οποίοι θα δικαστούν ως "ναζί". Έκκληση Ζελένσκι να υπογραφεί διεθνής συμφωνία για ρωσικές αποζημιώσεις.

Πόλεμος στην Ουκρανία

Πόλεμος στην Ουκρανία: Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών αμάχων - "Κόλαση" το Ντονμπάς

Την ώρα που οι ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν να αυξάνουν την πίεση στο Ντονμπάς, στην παγκόσμια οικονομία ο φόβος για μια επισιτιστική κρίση γίνεται συνεχώς μεγαλύτερος.

Πόλεμος στην Ουκρανία

Ουκρανία: Παρατείνεται ο στρατιωτικός νόμος για τουλάχιστον 3 μήνες

Έγγραφα που δημοσιοποιήθηκαν την Τετάρτη υποδεικνύουν πως ο στρατιωτικός νόμος στην Ουκρανία παρατείνεται για τουλάχιστον τρεις μήνες. Αρκετοί θεωρούν την χρονική παράταση, ένδειξη του πόσο αναμένει το Κίεβο να συνεχιστούν οι εχθροπραξίες.

Ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν

Ουκρανία: Στον "πάγο" οι διαπραγματεύσεις με Ρωσία - Νέες απειλές Πούτιν κατά Ευρώπης

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν προειδοποίησε την Ευρώπη ότι αυτή θα είναι που θα βγει ζημιωμένη σε περίπτωση εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο. Συνεχίζονται οι κυρώσεις της Δύσης, ενώ δεν σημειώνεται κανένα προχώρημα στις διαπραγματεύσεις για τον τερματισμό του πολέμου.

Πόλεμος στην Ουκρανία

Πόλεμος στην Ουκρανία: Νύχτα βομβαρδισμών στη Λβιβ - Αποχώρηση εκατοντάδων στρατιωτών από το Αζοφστάλ

Σειρά εκρήξεων κατά τη διάρκεια της νύχτας στη δυτική Ουκρανία. Πάνω από 200 στρατιώτες έφυγαν από το εργοστάσιο χαλυβουργίας. Πολλοί οι τραυματίες.

Ουκρανοί στρατιώτες στο Azovstal

Ρωσία: Ανακοίνωσε εκεχειρία στο Azovstal - Διαψεύδει το Κίεβο

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε μια εκεχειρία στο Azovstal προκειμένου να απομακρυνθούν οι τραυματισμένοι στρατιώτες. Οι ουκρανικές αρχές διέψευσαν τις πληροφορίες κάνοντας λόγο για προπαγάνδα.

Βολοντίμιρ Ζελένσκι

Ζελένσκι: "Οι ένοπλες δυνάμεις κάνουν το παν για να απελευθερώσουν την Ουκρανία"

Ευγνώμων για τους ουκρανούς στρατιωτικούς που αντιστέκονται δήλωσε ότι είναι ο Ζελένσκι. Αναφορές για ανακατάληψη πόλεων. Στη Γερμανία για εκπαίδευση δεκάδες στρατιωτικοί.

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι

Ζελένσκι: Για 105 χιλιάδες ευρώ πωλήθηκε σε δημοπρασία η χακί ζακέτα του

Η ουκρανική πρεσβεία στο Λονδίνο, σε συνεννόηση με τον Ζελένσκι, αποφάσισαν να βγάλουν τη χακί ζακέτα του σε πλειστηριασμό, με τα έσοδα να διατίθενται για την ανοικοδόμηση νοσοκομείων παίδων στην Ουκρανία.

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν

Το αδιέξοδο μονοπάτι του Πούτιν και το μέτρο της εποχής του Ρούζβελτ που ενεργοποίησαν οι ΗΠΑ

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ δήλωσε πως ο Βλαντίμιρ Πούτιν "δεν έχει δρόμο να βγει" από τον πόλεμο που ξεκίνησε, ενώ στέλνει περισσότερα όπλα στην Ουκρανία. Περίπου 100 άμαχοι παραμένουν στο Αζοφστάλ της Μαριούπολης.

Βολοντίμιρ Ζελένσκι

Ουκρανία - Ζελένσκι: " Η Ρωσία ξέχασε όλα όσα ήταν σημαντικά για τους νικητές το 1945"

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι καταδίκασε τους σφοδρούς βομβαρδισμούς σε περιοχές της Ουκρανίας και τον θάνατο 60 αμάχων σε σχολείο. Το μήνυμά του για την παρέλαση του Πούτιν.

Ουκρανία: Φόβοι για δεκάδες νεκρούς από βομβαρδισμό σε σχολείο - Διασώθηκαν οι άμαχοι από το Αζοφστάλ

Ουκρανία: Φόβοι για δεκάδες νεκρούς από βομβαρδισμό σε σχολείο - Διασώθηκαν οι άμαχοι από το Αζοφστάλ

Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από βομβαρδισμό σχολείου στο Λουγκάνσκ, ενώ 60 άνθρωποι βρίσκονται εγκλωβισμένοι κάτω από τα συντρίμμια. Εκκενώθηκε το Αζοφστάλ από αμάχους, όπως ανακοίνωσαν Κίεβο και Μόσχα.

Απομάκρυνση αμάχων από το Αζοφστάλ

Ουκρανία: Απομακρύνθηκαν όλοι οι άμαχοι από το Αζοφστάλ - Πυραυλικά χτυπήματα στην Οδησσό

Ολοκληρώθηκε η ανθρωπιστική επιχείρηση στο Αζοφστάλ, καθώς από το πολιορκημένο εργοστάσιο απομακρύνθηκαν όλοι οι άμαχοι. Έξι πύραυλοι έπληξαν την Οδησσό. "Εξαιρετικά δύσκολη" η απομάκρυνση των μαχητών, λέει ο Ζελένσκι.

O Βολοντίμιρ Ζελένσκι

Ο Ζελένσκι θέλει επιστροφή στο status-quo της 23ης Φεβρουαρίου αφήνοντας οριστικά την Κριμαία

Η κόκκινη γραμμή του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι δεν αφορά πλέον τη χερσόνησο της Κριμαίας. Επιφυλακτικότητα για την επανέναρξη διαπραγματεύσεων.

Azovstal

Ουκρανία: Αγωνία για τους μαχητές στο Αζοφστάλ - Ρωσική φρεγάτα επλήγη από πύραυλο στη Μαύρη Θάλασσα

Μήνυμα Ζελένσκι για τις υπεράνθρωπες προσπάθειες διάσωσης μαχητών στο Αζοφστάλ - Φρεγάτα ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού επλήγη από ουκρανικό πύραυλο κι έπιασε φωτιά στη Μαύρη Θάλασσα.

Η χαλυβουργία Αζοφστάλ στη Μαριούπολη

Ουκρανία: Η Ρωσία θέλει να πέσει το Αζοφστάλ ως τις 9 Μαΐου - Ετοιμάζει χτύπημα στην Οδησσό

Η Ρωσία θέλει η χαλυβουργία Αζοφστάλ να έχει πέσει στα χέρια της ως τη Δευτέρα, διατείνεται το Κίεβο. Αναμένεται μεγάλη αποβατική επιχείρηση στις ακτές της Μαύρης Θάλασσας. Νέα επιχείρηση για απομάκρυνση αμάχων στη Μαριούπολη.

Ομιλία του Βολοντίμιρ Ζελένσκι στη Μπούντεσταγκ

Ουκρανία: Τηλεφωνική επικοινωνία Σταϊνμάιερ - Ζελένσκι για την ακυρωθείσα επίσκεψη

Διαβεβαιώσεις για την πλήρη στήριξη της Γερμανίας παρείχε ο ομοσπονδιακός πρόεδρος Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ στον Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Τι συζήτησαν στη 45λεπτη συνομιλία τους.