Ζώντας με τον φόβο του τυφώνα Νεσάτ

Ζώντας με τον φόβο του τυφώνα Νεσάτ

Οι αρχές των Φιλιππίνων διέταξαν την απομάκρυνση άνω των 100.000 ανθρώπων από πέντε πόλεις της επαρχίας Αλμπάι στο ανατολικό τμήμα της χώρας εξαιτίας της έλευσης του τυφώνα Νεσάτ.

Κύρια χαρακτηριστικά του τυφώνα, ο οποίος αναμένεται να πλήξει αύριο το πρωί το αρχιπέλαγος, είναι οι άνεμοι που πνέουν με ταχύτητα άνω των 150 χλμ την ώρα και οι καταρρακτώδεις βροχές που θα προκαλέσουν πλημμύρες και κατολισθήσεις.

Ο τυφώνας Νεσάτ κατευθύνεται στη Μανίλα και τις γειτονικές επαρχίες όπου τα σχολεία έκλεισαν και οι εσωτερικές πτήσεις ακυρώθηκαν.

Στην Ταϊλάνδη, ο αριθμός των θυμάτων των πλημμυρών από τα μέσα Ιουλίου αυξήθηκε σε 158, ενώ 61 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη γειτονική Καμπότζη τις τελευταίες δυο εβδομάδες, ανακοίνωσαν οι αρχές των δυο χωρών.

Περισσότερα από 20 εκατομμύρια στρέμματα γης στην Ταϊλάνδη, μια περιοχή έντεκα φορές το μέγεθος της Σιγκαπούρης, έχουν πλημμυρίσει και 23 επαρχίες στη βόρεια και κεντρική χώρα έχουν καλυφθεί από τα νερά.

Η Μετεωρολογική Υπηρεσία προειδοποίησε ότι 39 επαρχίες πρέπει να είναι σε ετοιμότητα για να αντιμετωπίσουν πιθανές πλημμύρες και καταρρακτώδεις βροχές την προσεχή εβδομάδα.

Στην Καμπότζη, οι αρχές προειδοποίησαν ότι ο αριθμός των νεκρών στις επαρχίες κατά μήκος του ποταμού Μεκόνγκ και της λίμνης Τόνλε είναι πιθανό να αυξηθεί.

SHARE:

24Media Network