ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΑΣΟΥΛΑΣ

Ο Κωνσταντίνος Τασούλας γεννήθηκε στα Ιωάννινα στις 17.7.1959. Είναι δικηγόρος, έχει σπουδάσει στη Νομική Σχολή ΑΘηνών. Εξελέγη βουλευτής Ιωαννίνων με τη Ν.Δ. στις εκλογές του 2000, του 2004, του 2007, του 2009, του 2012, του 2015 και του 2019. Διετέλεσε δήμαρχος Κηφισιάς (1994-1998). Προηγουμένως εξελέγη στις δημοτικές εκλογές του 1990 δημοτικός σύμβουλος Κηφισιάς. Υπήρξε ιδιαίτερος γραμματέας του Ευάγγελου Αβέρωφ-Τοσίτσα (1981-1990) και ειδικός σύμβουλος στα Υπουργεία Εθνικής Οικονομίας, Εμπορίου και Γεωργίας (1989- 1990). Διετέλεσε πρόεδρος του Οργανισμού Προώθησης Εξαγωγών (Ο.Π.Ε.) από τον Οκτώβριο του 1990 έως τον Σεπτέμβριο του 1993. Επίσης ήταν συντάκτης του περιοδικού "Βιομηχανική Επιθεώρηση" ενώ άρθρα του έχουν δημοσιευθεί στον ημερήσιο και περιοδικό Τύπο της Αθήνας. Επίσης είχε ασχοληθεί με αρθρογραφία στον τοπικό τύπο των Ιωαννίνων. Τον Ιανουάριο- Φεβρουάριο του 1997 επισκέφθηκε τις Η.Π.Α. προσκεκλημένος της Αμερικανικής Κυβέρνησης στο πλαίσιο του προγράμματος επισκέψεων νέων Ευρωπαίων πολιτικών.

Στιγμιότυπο από το τροχαίο έξω από τη Βουλή

Τροχαίο έξω από τη βουλή: Μπαίνει φανάρι στην είσοδο της Βασ. Σοφίας, μετά το δυστύχημα

Σταμάτησε να επιτρέπεται η είσοδος από το αντίθετο ρεύμα της Β. Σοφίας και θα πει και φανάρι μετά το τραγικό δυστύχημα και τον θάνατο του 23χρονου Ιάσονα. Έρευνα για τη διαρροή του βίντεο.

Ο Κώστας Τασούλας

Τασούλας: Τιμητική αναφορά στην επέτειο κήρυξης του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα από τον Αλ. Υψηλάντη

Σήμερα η επέτειος των 200 ετών της κήρυξης του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα από τον Αλέξανδρο Υψηλάντη στις παραδουνάβιες ηγεμονίες. Η αναφορά του προέδρου της Βουλής.

Τσίπρας σε Τασούλα: Να ψηφίζουν χωρίς "διαμεσολάβηση" οι βουλευτές

Τσίπρας σε Τασούλα: Να ψηφίζουν χωρίς "διαμεσολάβηση" οι βουλευτές

Τι ζήτησε από τον Πρόεδρο της Βουλής ο Αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τις ονομαστικές ψηφοφορίες και την κοινοβουλευτική λειτουργία. Τεχνικά προβλήματα επικαλέστηκε ο Κώστας Τασουλας.

Αλέξης Τσίπρας στη Βουλή

Τσίπρας: Ζητά συνάντηση με τον πρόεδρο της Βουλής για την κοινοβουλευτική λειτουργία

Επιστολή στον πρόεδρο της Βουλής, έστειλε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας. Καταγγέλλει ότι η κυβέρνηση εκμεταλλεύεται την πανδημία για να υποβαθμίσει την κοινοβουλευτική διαδικασία.

Ο Κωνσταντίνος Τασούλας κάνει το εμβόλιο για τον κορονοϊό στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός

Τασούλας: Η επιστήμη, η συνεργασία και η λογική κέρδισαν το στοίχημα

"Να απολαύσουν την πρωτόγνωρη γοητεία ευθύνης και ελευθερίας, που τους χαρίζει η εξασφάλιση της υγείας τους με τον εμβολιασμό" κάλεσε τους πολίτες ο πρόεδρος της Βουλής.

Έτσι θα "μπαλωθεί" το ατόπημα με τον διορισμό της Ζαρούλια

Έτσι θα "μπαλωθεί" το ατόπημα με τον διορισμό της Ζαρούλια

Δεν θα διορίζονται μετακλητοί συγγενείς α' και β' βαθμού, κώλυμα το να είναι κανείς υπόδικος για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης. Oι δύο αλλαγές που θα προωθήσει στον Κανονισμό της Βουλής, ο ΠτΒ, Κώστας Τασούλας

Συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής

Σχέδιο Ηρακλής: Επιστολή βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στον Κ. Τασούλα για αποδοχή του αιτήματος της ΓΣΕΒΕΕ

Με επιστολή τους στον πρόεδρο της Βουλής Κωνσταντίνο Τασούλα 30 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησαν να γίνει αποδεκτό αίτημα της ΓΣΕΒΒΕ σχετικό με το σχέδιο "Ηρακλής".

Ο πρόεδρος της Βουλής Κ. Τασούλας

Τασούλας: Μέχρι τις 13 Φεβρουαρίου θα έχουμε εκλέξει Πρόεδρο Δημοκρατίας

Σίγουρος ότι η πρόταση της κυβέρνησης για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, θα εξασφαλίσει αυξημένη πλειοψηφία εμφανίστηκε ο Πρόεδρος τςη Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας

Ο Πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας

Τασούλας: Ο παροξυσμός μπορεί να είναι και το μοιραίο λάθος της Τουρκίας

Ο Πρόεδρος της Βουλής μιλώντας για τα ελληνοτουρκικά σημείωσε ότι οι κινήσεις της Αθήνας "έχουν δημιουργήσει μία «πολύ εντυπωσιακή διπλωματική περιχαράκωση και απομόνωση της Τουρκίας".

Ο Αλέξης Τσίπρας

Τσίπρας: Αυταρχική η συμπεριφορά Τασούλα - "Πρωτοφανές" να μην αφήσουν τον Τσοβόλα να κάνει δήλωση

Από τον Ορχομένο, ο Αλέξης Τσίπρας εξαπέλυσε επίθεση κατά του Κωνσταντίνου Τασούλα κατηγορώντας τον για αυταρχική συμπεριφορά με αφορμή όσα γίνονται στην επιτροπή για την Novartis.

Η Όλγα Γεροβασίλη

Βουλή: Επιστολή Γεροβασίλη σε Τασούλα για διακοπή μετάδοσης των εργασιών της Ολομέλειας

Με την επιστολή της προς τον Πρόεδρο της Βουλής η γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει την διαμαρτυρία της για το γεγονός οτι η τηλεόραση της Βουλής διέκοψε τη μετάδοση συνεδρίασης της Ολομέλειας για να προβάλλει κομματική εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ.

Ο Κωνσταντίνος Τασούλας.

Απάντηση Τασούλα σε Τσίπρα: Δεν ήταν παράνομη η εξαίρεση Πολάκη - Τζανακόπουλου

Απαντητική επιστολή έστειλε ο Πρόεδρος της Βουλής στον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ για ζήτημα που έθεσε ο Αλέξης Τσίπτας αναφορικά με την εξαίρεση Πολάκη - Τζανακόπουλου από την προανακριτική για τη Novartis

Ο Κωνσταντίνος Τασούλας.

Ο Κωνσταντίνος Τασούλας νέος Πρόεδρος της Βουλής με ρεκόρ ψήφων

Καταρρίπτοντας το ρεκόρ της Ζωής Κωνσταντοπούλου, ο Κωνσταντίνος Τασούλας εξελέγη με 283 ψήφους σε σύνολο 298 ψηφισάντων βουλευτών νέος Πρόεδρος της Βουλής. Στηρίχτηκε από όλα τα κόμματα πλην του ΚΚΕ, που δήλωσε "παρών".

Ο κ.Τασούλας

Κώστας Τασούλας: Ο πρώτος Ηπειρώτης Πρόεδρος της Βουλής

“Πολιτικό παιδί” του Ευάγγελου Αβέρωφ, η πρώτη του ουσιαστική επαφή με τα κοινά ήταν το 1990 όταν εκλέχτηκε δημοτικός σύμβουλος Κηφισιάς. Με τον Κυριάκο Μητσοτάκη ήρθαν κοντά κατά τη διάρκεια της Συνταγματικής Αναθεώρησης.