Κύκλωμα γιατρών και φαρμακοποιών πλαστογραφούσε συνταγές

Κύκλωμα γιατρών και φαρμακοποιών πλαστογραφούσε συνταγές

Διαβάστε για το κύκλωμα που είχαν δημιουργήσει γιατροί και φαρμακοποιοί στο Ρέθυμνο και το οποίο πλαστογραφούσε ιατρικές συνταγές

Ενώπιον τον αρμόδιων αρχών προκειμένου να απολογηθούν βρέθηκαν οι γιατροί και οι φαρμακοποιοί από το Ρέθυμνο, που κατηγορούνται ως μέλη κυκλώματος που πλαστογραφούσε ιατρικές συνταγές για να τις διαθέσει σε τρίτους, προκαλώντας απώλεια χιλιάδων ευρώ στο ταμείο του ΟΓΑ.

Στην εισαγγελέα και στην ανακρίτρια απολογήθηκαν τρεις φαρμακοποιοί και ένα ζευγάρι γιατρών, πνευμονολόγου και ειδικού οικογενειακού γιατρού. Και τους πέντε βαραίνουν κατηγορίες για απάτη, πλαστογραφία από κοινού, κατ' εξακολούθηση, κατ' επάγγελμα και κατά συνήθεια.

Μετά από πολύωρη διαδικασία, που ολοκληρώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου (23/06) αποφασίστηκε οι δύο γιατροί και ο ένας φαρμακοποιός να κρατηθούν ενώ οι άλλοι δύο φαρμακοποιοί αφέθηκαν ελεύθεροι με εγγύηση ύψους 30.000 και 5.000 ευρώ αντίστοιχα. Οι τρεις κατηγορούμενοι που πέρασαν τη νύχτα στο κρατητήριο, έμειναν ελεύθεροι με απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών το μεσημέρι της ίδιας μέρας.

Να σημειωθεί ότι το κύκλωμα είχε αποκαλυφθεί τον Νοέμβριο του 2009.

Πηγή: goodnet.gr

SHARE:

24Media Network