23ο Athens Jazz στην Τεχνόπολη: 5 λόγοι που δεν πρέπει να το χάσεις

Διαβάζεται σε 6'
23ο Athens Jazz στην Τεχνόπολη: 5 λόγοι που δεν πρέπει να το χάσεις

Συγκεντρώνουμε τους πέντε κορυφαίους λόγους για τους οποίους το φετινό Athens Jazz αξίζει την προσοχή σου.

Δεν είναι μία, ούτε δύο, αλλά 23 οι χρονιές που η Τεχνόπολη κάνει το κέντρο της πόλης τζαζ! Και φέτος, το πολυαναμενόμενο Athens Jazz, ένα από τα πιο αγαπημένα φεστιβάλ των Αθηναίων, έρχεται στην καρδιά της πόλης συγκεντρώνοντας ένα μοναδικό μείγμα ενέργειας, ρυθμού και τζαζ διάθεσης. Και φυσικά, χιλιάδες κόσμου! Είτε είσαι φανατικός οπαδός της τζαζ είτε απλώς αναζητάς μια μοναδική μουσική εμπειρία, το Athens Jazz, όπως αποδεικνύει κάθε χρόνο, έχει κάτι να προσφέρει σε όλους. Με μια μοναδική ποικιλία καλλιτεχνών, με πλούσιες παράλληλες δράσεις αλλά και με την ξεχωριστή φεστιβαλική ατμόσφαιρα που προσφέρει η Τεχνόπολη, το Athens Jazz είναι πραγματικά μια μουσική εμπειρία που δεν χάνεται!

Παρακάτω οι πέντε κορυφαίοι λόγοι για τους οποίους το φετινό Athens Jazz αξίζει την προσοχή σου:

1. Το 23ο Athens Jazz είναι μεγαλύτερο από ποτέ!

Για πρώτη φορά στην ιστορία του, η μουσική γιορτή του Athens Jazz απλώνεται σε εννιά ημέρες! Στην κλασική του επταήμερη εκδοχή, το 23ο Athens Jazz προσθέτει δύο επιπλέον ημέρες, ένα opening και ένα closing show σε συνεργασία με το Gazarte, για να γιορτάσει την έναρξη και τη λήξη του με τον πιο ξεσηκωτικό τρόπο. Την Κυριακή 26 Μαΐου, η κεντρική σκηνή της Τεχνόπολης υποδέχεται τους Meute με την άκρως χορευτική jazz-technο μουσική τους, ενώ η αυλαία του φεστιβάλ πέφτει τη Δευτέρα 3 Ιουνίου με το θαυματουργό jazz trio των BadBadNotGood. Η προπώληση των εισιτηρίων για τις δύο αυτές συναυλίες έχει ανοίξει μέσω more.com.

2. Line up με δυνατά ονόματα

Όπως κάθε χρόνο, το Athens Jazz θα φιλοξενήσει μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα της διεθνούς τζαζ σκηνής. Καλλιτέχνες με μεγάλη αναγνώριση και επιτυχία, όπως ο Ιταλός τρομπετίστας Paolo Fresu και ο Σουηδός Nils Landgren θα ανέβουν στη σκηνή της Τεχνόπολης και θα μας παρασύρουν με τις μουσικές τους, όμως εμείς μελετήσαμε το υπόλοιπο line up για να βρούμε κι άλλους μουσικούς που μπαίνουν στα must: Με punk τσαγανό, αυθεντική soul-jazz χροιά και διάχυτη αυτοπεποίθηση η φωνή της Βρετανίδας ερμηνεύτριας Cherise θα μας καθηλώσει, ενώ ο δεινός κιθαρίστας Louis Matute έρχεται από την Ελβετία και με την Large Ensemble του (στην οποία συμμετέχει και ο φίλος του Léon Phal που συναντάμε επίσης στο πρόγραμμα του φεστιβάλ) θα μας ταξιδέψει σε έναν μελωδικά πλούσιο τζαζ κόσμο γεμάτο με λατινογενή αρώματα.

Για όσους η τζαζ ισούται με αισθαντική ατμόσφαιρα, έρχεται από τη Νορβηγία ο βαθιά εκφραστικός τρομπετίστας Mathias Eick με το καταξιωμένο κουιντέτο του, ενώ για όσους βρεθούν στο Athens Jazz με διάθεση για πάρτι, οι Shake Stew, μια απίστευτη επτάδα (ναι καλά διάβασες, 2 ντράμερ, 2 μπασίστες και 3 πνευστά!) από την Αυστρία με μοναδική γκρουβάτη ενέργεια, αλλά και το show των Botticelli Baby από τη Γερμανία με τις χορευτικές διαθέσεις και την εκρηκτική κίνηση στα ύψη, θα τους ανταμείψει πλήρως! Σημειώστε ότι όλες οι συναυλίες από τις 27 Μαΐου έως τις 2 Ιουνίου είναι με ελεύθερη είσοδο!

3. Η ελληνική τζαζ στο προσκήνιο

Παραδοσιακά, το Athens Jazz στηρίζει την ελληνική τζαζ σκηνή και αφιερώνει μία ημέρα στους καλλιτέχνες της. Τη Δευτέρα 27 Μαΐου θα έχουμε την ευκαιρία να ανακαλύψουμε το ευρηματικό «πάντρεμα» της ελληνικής μουσικής παράδοσης με την τζαζ του ντουέτου των Γιαν Βαν & Φώτη Σιώτα, τους καταιγιστικούς ρυθμούς των απρόβλεπτων MOb Trio και τους μουσικούς πειραματισμούς του τρίο του διεθνούς φήμης τρομπετίστα και συνθέτη Ανδρέα Πολυζωγόπουλου. Πρόκειται για τους τρεις νικητές που ανέδειξε η καλλιτεχνική επιτροπή του Athens Jazz στις κατηγορίες jazz+, νέα μουσική πρόταση και επίσημη συμμετοχή αντίστοιχα, μέσω του open call που έχει στόχο να τιμήσει την εγχώρια τζαζ σκηνή παρουσιάζοντας ό,τι πιο φρέσκο και σύγχρονο έχει να επιδείξει.

4. Παράλληλες δράσεις για όλους

Από τη μεγάλη γιορτή του Athens Jazz δεν γίνεται να λείπουν οι παράλληλες εκδηλώσεις που θα απογειώσουν και φέτος τη φεστιβαλική εμπειρία. Από τις 27 Μαΐου έως τις 2 Ιουνίου, το Meet Market, η αγαπημένη αγορά της πόλης με τις handmade δημιουργίες θα δώσει και φέτος το «παρών», όπως και η φωτογραφική ομάδα METApolis που με την έκθεση «Unique» θα γιορτάσει τα 15 της χρόνια. Το Σάββατο 1 Ιουνίου, από τις 21:00 ο ρυθμός του Athens Jazz χτυπά και στο γειτονικό Gazarte, στο πιο ξεσηκωτικό πάρτι! Οι αγαπημένοι παραγωγοί του Kosmos 93.6 ανεβαίνουν στα decks για ένα άκρως χορευτικό DJ set, δίνοντας αργότερα τη σκυτάλη στην εκρηκτική Rosey Blue που θα μοιραστεί τις πιο groovy ιστορίες της στην σκηνή του Gazarte μαζί με έξι μουσικούς, παρέα με πνευστά, jazzy ατμόσφαιρα και χορευτική διάθεση.

Τέλος, η Κυριακή 2 Ιουνίου επιφυλάσσει μια μεγάλη έκπληξη για παιδιά και οικογένειες, το «Jazz for kids»! Από τις 11:00 έως τις 14:00, η Τεχνόπολη γεμίζει με δράσεις αποκλειστικά αφιερωμένες στους μικρούς επισκέπτες του φεστιβάλ ηλικίας 3-11 ετών, με ελεύθερη είσοδο και προκράτηση θέσης μέσω more.com. Εικαστικά εργαστήρια, εργαστήριο χορού, μουσικοθεατρική παράσταση αλλά και ένα πρωτότυπο μουσικό κυνήγι θησαυρού-εξερεύνησης από το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου θα ενθουσιάσουν μικρούς και μεγάλους! Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα όλων των παράλληλων δράσεων εδώ.

5. Μοναδική φεστιβαλική εμπειρία στην Τεχνόπολη

Η open air σκηνή της, ο πολυσυλλεκτικός της χαρακτήρας, το κεντρικότατο σημείο στον χάρτη και η πανεύκολη πρόσβαση: πολλά είναι αυτά που κάνουν την Τεχνόπολη το ιδανικότερο μέρος για καλοκαιρινά φεστιβάλ στην πόλη. Ποιος Αθηναίος δεν έχει υποδεχτεί τη θερινή συναυλιακή περίοδο με μπίρα στο χέρι κάτω από τις χαρακτηριστικές καμινάδες της Τεχνόπολης, με τζαζ νότες να τον συνοδεύουν; Το Athens Jazz που παραδοσιακά διοργανώνεται στα τέλη της άνοιξης είναι το έναυσμα που χρειάζεται η πόλη για να μπει σε καλοκαιρινό συναυλιακό mood και η Τεχνόπολη είναι το τέλειο σκηνικό για να απολαύσεις τη τζαζ μουσική και να ζήσεις τη φεστιβαλική εμπειρία στο έπακρο!

Περισσότερες πληροφορίες: athensjazz.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα