Καστοριά: Αρκουδάκι απεγκλωβίστηκε από προαύλιο χώρο ξενοδοχείου

Διαβάζεται σε 2'
Αρκουδάκι (φωτογραφία αρχείου)
Αρκουδάκι (φωτογραφία αρχείου) ISTOCK

Αρκουδάκι έχασε τον προσανατολισμό του και βρέθηκε μέσα στον προαύλιο χώρο ξενοδοχείου. Απεγκλωβίστηκε για να επανασυνδεθεί με τη μητέρα του.

Mικρή αρκούδα, ηλικίας περίπου έξι μηνών, απεγκλώβισε το πρωί του Σαββάτου (15/06) από τον προαύλιο χώρο ξενοδοχείου το δασαρχείο Καστοριάς, σε συνεργασία με την περιβαλλοντική οργάνωση «Καλλιστώ».

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, το αρκουδάκι έχασε τον προσανατολισμό του και εγκλωβίστηκε μέσα στον προαύλιο χώρο του ξενοδοχείου. Οι περίοικοι ειδοποίησαν το δασαρχείο Καστοριάς, τα στελέχη του οποίου βρέθηκαν άμεσα στο σημείο, μαζί με στελέχη της «Καλλιστώ», στο πλαίσιο της λειτουργίας της Ομάδας Άμεσης Επέμβασης.

Λίγες ώρες νωρίτερα, διερχόμενοι πολίτες είχαν δει το έξι μηνών αρκουδάκι μαζί με την μητέρα του στο δάσος. Έτσι, κρίθηκε σκόπιμο το μικρό αρκουδάκι να απεγκλωβιστεί και να απωθηθεί προς το βουνό, ώστε να επανασυνδεθεί με τη μητέρα του, η οποία βρισκόταν στην περιοχή. Υπενθυμίζεται πως αυτή την περίοδο οι μητέρες αρκούδες μαζί με τα μικρά τους, είναι αρκετά πιθανό να εμφανιστούν κοντά σε περιοχές με ανθρώπινη δραστηριότητα, καθώς αναζητούν φαγητό σε οπωροφόρα δέντρα.

«Οι μητέρες αρκούδες είναι υπερπροστατευτικές με τα μικρά τους. Για αυτόν τον λόγο, σε περίπτωση που συναντήσουμε μόνο του ένα μικρό αρκουδάκι, δεν το πλησιάζουμε, καθώς είναι πολύ πιθανό η μητέρα του να βρίσκεται κοντά και να νιώσει απειλή από την ανθρώπινη παρουσία. Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε πως αν μια αρκούδα βρεθεί στον δρόμο μας, μένουμε ψύχραιμοι/ες, δεν φωνάζουμε και δεν προσπαθούμε να την τρομάξουμε. Απομακρυνόμαστε ήρεμα, δίνοντας χώρο στην αρκούδα να συνεχίσει τη διαδρομή της. Δεν πετάμε σε καμία περίπτωση κλαδιά, πέτρες ή άλλα αντικείμενα, καθώς θα εκλάβει την πράξη αυτή ως απειλή. Σε περίπτωση που εντοπίσουμε μια αρκούδα να κινείται πολύ κοντά σε κατοικημένη περιοχή, ειδοποιούμε το δασαρχείο και το αστυνομικό τμήμα της περιοχής» επισημαίνει σε σημερινή ανακοίνωσή της η «Καλλιστώ».

Η ανάρτηση της οργάνωσης “Καλλιστώ”

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα