3 απλοί τρόποι για να επαναφορτίσεις τη δημιουργικότητά σου!

3 απλοί τρόποι για να επαναφορτίσεις τη δημιουργικότητά σου!

#CHARGEBEYOND: Δε χρειάζεται να έχεις κληρονομικό χάρισμα για να ενεργοποιήσεις τη δημιουργικότητά σου.

Υπάρχουν περίοδοι στη ζωή μας που νιώθουμε ότι έχουμε παγιδευτεί σε μια ανιαρή ρουτίνα, χωρίς να μπορούμε να ξεφύγουμε από την καθημερινότητά μας. Η φάση αυτή, που για άλλους κρατάει περισσότερο και για άλλους λιγότερο, μας κάνει πολλές φορές να αναρωτηθούμε τι είναι τελικά η έμπνευση και η δημιουργικότητα και γιατί μας έχει εγκαταλείψει όταν την χρειαζόμαστε περισσότερο. H νέα του καμπάνια “Inspiration never sleeps” powered by Vuse και σου βρίσκει 3 απλούς τρόπους για να επαναφορτίσεις τη δημιουργικότητά σου.

Και όταν μιλάμε για δημιουργικότητα ίσως το πρώτο πράγμα που έρχεται στο μυαλό μας είναι οι τέχνες και η καλλιτεχνική δημιουργία, δηλαδή οι άνθρωποι που ασχολούνται με τη μουσική, τη ζωγραφική, το θέατρο, τη συγγραφή κ.ά. Κι αυτό ίσως μας κάνει να πιστεύουμε πως ορισμένοι άνθρωποι είναι λες και έχουν γεννηθεί απλά με… κληρονομικό χάρισμα στην αστείρευτη έμπνευση, ενώ άλλοι -λιγότερο τυχεροί- πασχίζουν να βγάλουν στην επιφάνεια τη δημιουργικότητά τους. Αν ανήκεις κι εσύ στη δεύτερη κατηγορία και μετά από μια δύσκολη περίοδο για όλους ψάχνεις να βρεις πώς θα κάνεις boost στην όρεξη και τη δημιουργικότητά σου, σου έχουμε καλά νέα.

Γιατί η δημιουργικότητα δεν αρχίζει και τελειώνει με την επαγγελματική δραστηριότητα, ούτε εξαντλείται σε “δημιουργικούς” ανθρώπους. Υπάρχει και η δημιουργικότητα που εκφράζεται στην καθημερινότητά μας ακόμη κι αν δεν το συνειδητοποιούμε, με τον τρόπο που ντυνόμαστε, τον τρόπο που διακοσμούμε τον χώρο μας, με την μαγειρική δημιουργία στην κουζίνα μας, με τα παραμύθια που σκαρφιζόμαστε για τα παιδιά μας, αλλά και με τον τρόπο που επιλύουμε δημιουργικά και αποτελεσματικά τα σύνθετα προβλήματα της καθημερινότητάς μας.

Εάν, λοιπόν, ψάχνεις τρόπους να ενισχύσεις τη δημιουργικότητά σου, δεν έχεις παρά να ακολουθήσεις τα παρακάτω εύκολα tips:

1.Κάνε αυτό που αγαπάς

Μπορεί να ακούγεται απλό, όμως δεν είναι. Λίγο η καθημερινότητα, λίγο η ρουτίνα, μας κάνουν και παγιδευόμαστε σε μια ανιαρότητα που μας κρατάει πολλές φορές στάσιμους και ξεχνάμε να κάνουμε αυτά που αγαπάμε, αυτά που μας δίνουν χαρά.

Από τη ζωγραφική ως το πλέξιμο, από τη φωτογραφία ως τη μαγειρική, από την οδήγηση ως τη yoga, από τη μουσική ως τον χορό, υπάρχει σίγουρα ένα χόμπυ που σε κάνει πάντα να χαμογελάς. Μην το αμελείς! Γιατί όσο περισσότερο το εξασκείς, τόσο περισσότερο θα σε ανταμείψει! Μην ξεχνάς πως η δημιουργικότητα είναι μια ενεργητική διαδικασία και η έμπνευση έρχεται… ουρανοκατέβατη.

2.Πάρε έμπνευση από ανθρώπους που αγαπάς και θαυμάζεις

Αν έχεις πελαγώσει και ψάχνεις τρόπους να γεμίσεις ξανά ενέργεια, ίσως χρειάζεσαι λίγη έμπνευση από τους αγαπημένους σου ανθρώπους. Μια βόλτα με φίλους που έχεις καιρό να ανταμώσεις ή μια ωραία συζήτηση με έναν συνάδελφο μπορεί να βοηθήσει να ανταλλάξετε… ενέργεια. Μιλήστε, συζητήστε, μοιραστείτε τα όνειρα και τις φιλοδοξίες σας και που ξέρεις; Ίσως ακούσεις κάτι τόσο ενδιαφέρον που θα σε γεμίσει δημιουργική σκέψη!

Ακούγοντας και διαβάζοντας τις εμπειρίες και τις συμβουλές άλλων ανθρώπων για το πώς συνεχίζουν να βρίσκουν τρόπους να εμπνέονται και να δημιουργούν, είναι πολύ πιθανό να “ξεκλειδώσεις” και τη δική σου δημιουργικότητα. Ο Light, η Josephine, ο DJ Pitsi, η Μαρία Κωνσταντάκη, ο Eponimos και η Στέλλα Πάσσαρη σου διηγούνται τις δικές τους ιστορίες νυχτερινής έμπνευσης powered by Vuse. Παράλληλα, οι 6 δημιουργοί σου δίνουν τη δυνατότητα να κερδίσεις ξεχωριστά δώρα τεχνολογίας, επιλέγοντας εκείνον που σε εμπνέει περισσότερο, βρίσκοντας το δώρο που σου ταιριάζει και μπαίνοντας στη μεγάλη κλήρωση!

3.Inspiration Never Sleeps

Είναι κοινό μυστικό πως η έμπνευση λάμπει τη νύχτα γι’ αυτό και οι πιο δημιουργικοί άνθρωποι προτιμούν να κάνουν τη νύχτα, μέρα. Όταν, λοιπόν, η πόλη κοιμάται και παύουν οι αντιπερισπασμοί της καθημερινότητας είναι πολύ πιο εύκολο να αδειάσουμε το μυαλό μας από τις χαώδεις σκέψεις και να κάνουμε το απαραίτητο reboot για την επόμενη μέρα. Πάρε τη φωτογραφική σου μηχανή και βρες τα πιο γαλήνια σημεία για νυχτερινές φωτογραφίες. Βρες την ευκαιρία να ακούσεις ξανά την αγαπημένη σου playlist. Μέτρα το καλοκαίρι σου -όχι με παγωτά ή μπάνια- αλλά με τα βιβλία που θα διαβάσεις. Γράψε τις σκέψεις σου, τις ιδέες σου, τους στόχους σου και τα επόμενα βήματα που θα φέρουν πιο κοντά στη δημιουργικότητα, γιατί η έμπνευση δεν κοιμάται ποτέ. Αυτό είναι και το μήνυμα της καμπάνιας «Inspiration Never Sleeps» powered by Vuse που μας παρακινεί να βρούμε έμπνευση και νέους τρόπους να “φορτίσουμε” ξανά τη δημιουργικότητά μας.

#CHARGEBEYOND Powered by Vuse

Ακολουθήστε το News24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version