Αγαπητέ Δανέ, come to Greece για να την βρεις

Αγαπητέ Δανέ, come to Greece για να την βρεις

Στέλνουμε το δικό μας μήνυμα αγάπης προς του Δανούς απανταχού της γης και του καλούμε να λιαστούν στις παραλίες μας χωρίς φόβο. Το μήνυμα του Stop Sun Ageing είναι ισχυρό.

Τους έχεις δει ανάμεσα στους δεκάδες χιλιάδες τουριστών που επισκέπτονται τη χώρα μας. Οι Δανοί αγαπούν την Ελλάδα εδώ και πολλές δεκαετίες και την προτιμούν για τις καλοκαιρινές τους διακοπές.

Για την ακρίβεια, κι εμείς αν ήμασταν Δανοί, στην Ελλάδα θα κάναμε τις διακοπές μας. Εκεί όμως που η σχέση μας κυλούσε σε φυσιολογικά πλαίσια, ήρθε πριν από περίπου έναν μήνα, ένα βίντεο στο οποίο ένας Δανός καλεί τους Έλληνες σε εγρήγορση.

Συγκεκριμένα μας αναφέρει ότι οι συμπατριώτες του δεν αντέχουν και πολύ κάτω από τον ελληνικό ήλιο με αποτέλεσμα να έχουν σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία τους. Σε ένα σχεδόν χιουμοριστικό βίντεο, με ένα πολύ σοβαρό όμως θέμα προς συζήτηση, ζητά από εμάς να προσέχουμε κάθε Δανό που θα βλέπουμε να τριγυρνά στην χώρα μας. Από το να του βάλουμε καπέλο και να τον χώσουμε κάτω από μία ομπρέλα, μέχρι να τους απλώσουμε αντιηλιακό στην πλάτη να μην καεί.

Η τελευταία προτροπή μάλλον ήταν και εκείνη που έφερε την τρομερή ελληνική απάντηση που θα δεις και θα αποθεώσεις στο βίντεο παρακάτω.

Αυτό το μικρό έπος το δημιούργησε η εταιρεία Korres, όχι απλά για να απαντήσει στην “πρόκληση” των Δανών αλλά και για να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο γύρω από το σημαντικότατο θέμα της έκθεσης στον ήλιο. Ούτως ή άλλως, όπως είχαμε δει και μερικές ημέρες νωρίτερα, η συγκεκριμένη εταιρεία κάνει ποικίλες ενέργειες υπό την ομπρέλα του συνθήματος “ Stop Sun Ageing”. Όλες με επίκεντρο τον άνθρωπο και την προστασία του από την βλαβερή ακτινοβολία.

Francesca Giaitzoglou Watkinson

 

Εμείς με την σειρά μας, βλέποντας την φανταστική απάντηση στο Δανέζικο βίντεο, είπαμε να συμβάλλουμε με το δικό μας τρόπο στην ενέργεια της εταιρείας Korres και να διαδώσουμε ακόμα περισσότερο το δικό της μήνυμα σε ολόκληρο τον κόσμο. Γι’ αυτό το λόγο φωτογραφηθήκαμε με συνθήματα αγάπης γραμμένα φυσικά στα Δανέζικα και είπαμε να σχολιάσουμε την σχέση μας με τους Δανούς.

Αγαπά τους Δανούς η Έφη Ανέστη

Francesca Giaitzoglou Watkinson

Ο ήλιος μας θα ζεστάνει τις καρδιές σας

Κάπου διάβασα ότι οι Δανοί είναι σχεδόν πάντα στην πρώτη πεντάδα των πιο ευτυχισμένων ανθρώπων του κόσμου, παρότι είναι οι ίδιοι άνθρωποι, που συγκαταλέγονται ανάμεσα στους Ευρωπαίους πολίτες που πληρώνουν τους υψηλότερους φόρους. Αν και δεν ξέρω το μυστικό τους και δεν έχω ιδέα ποια είναι τα μαγικά κι αναζωογονητικά τρικ που σκαρφίζονται κάθε πρωι, που κοιτάζονται στον καθρέφτη και χαμογελούν τόσο πολύ τα μάτια τους, γι’ αυτόν κυρίως, τον λόγο τους αγαπώ. Στο μεταξύ, επηρεασμένη από το δικό τους μέγα παραμυθά Χάνς Κρίστιαν Άντερσεν που έλεγε: “Οτιδήποτε βλέπεις μπορεί να γίνει ένα παραμύθι και μπορείς να βγάλεις μια ιστορία από οτιδήποτε αγγίξεις”, θέλω να τους φωνάξω. Ο ήλιος μας, πηγή έμπνευσης για πολλά παραμύθια, ζεσταίνει τις καρδιές όλων κι είναι υπερτρυφερός και ερωτεύσιμος, αλλά θέλει και την προστασία του. Δανοί, φίλοι μας, σας περιμένουμε για να κάνουμε ομορφοχαμό στις εκπληκτικές παραλίες μας, αλλά θέλω να μοιραστώ μαζί σας κι ένα “μέτρον άριστον” των αρχαίων προγόνων μας.

Αγαπά τους Δανούς ο Θέμης Καίσαρης

Francesca Giaitzoglou Watkinson

Come to Greece για να την βρεις

Τους Δανούς τους αγαπάμε γιατί είναι κύριοι. Ο μεγάλος Άλαν Σίμονσεν, τα αδέρφια Λάουντρουπ, πατέρας και γιος Σμάιχελ, ο Μόρτεν Όλσεν με τα γυαλάκια του, ακόμα και ο υπέρ-βαρετός Τόμασον ή ο γυαλιστερός Ρόμενταλ. Ωραίοι τύποι, καλοί παίκτες, τίμιοι εργάτες. Θα αφήσουμε το παρατράγουδο τον Μπέντνερ και τον άσχετο τον Πόουλσεν να τους χαλάσει το προφίλ; Όχι βέβαια, οι Δανοί είναι ωραίοι και ας μας έβαλαν κάποτε επτά γκολ. Αυτοί φταίνε που ήμασταν καφενείο; Δεν φταίνε και δεν θα πρέπει να ξεχάσω τον μεγάλο Ντάνιελ Άγκερ που τίμησε την κόκκινη φανέλα και έκανε το YNWA τατουάζ στα δάχτυλα και τον παικταρά Έρικσεν που μαγεύει στην Τότεναμ. Και τώρα που το σκέφτομαι, είναι λίγο ειρωνικό να τα έχουν οι Δανοί με τον ήλιο και τις παραλίες, αφού απ’αυτές τους μάζεψαν άρον-άρον για να πάνε στο Euro του 1992. Και τι έγινε εκεί; ΤΟ ΠΗΡΑΝ. Οπότε, φίλοι Δανοί, οι παραλίες και ο ελληνικός ήλιος είναι φίλοι σας.

Αγαπά τους Δανούς η Μάριον Παλιούρα

Francesca Giaitzoglou Watkinson

Είμαστε οι καλύτεροι στην φιλοξενία, τα αντιηλιακά, τα γυαλιά ηλίου και τα σουβλάκια. Τι άλλο θέλετε;

Είναι λίγο περίεργο να νιώθεις ότι αγαπάς έναν λαό, ενώ δεν τον έχεις επισκεφθεί ποτέ, αλλά με τους Δανούς είναι αλλιώς. Το κοριτσάκι με τα σπίρτα, η Τοσοδούλα και η προσωπικά αγαπημένη μου Μικρή Γοργόνα, είναι μόνο τρία από τα άπειρα παραμύθια του Δανού παραμυθά Χανς Κρίστιαν Άντερσεν που μπήκε από πολύ νωρίς στην καρδιά μου. Ο Lars Von Trier επίσης, είναι ένας άνθρωπος που με έχει καθηλώσει για ώρες μπροστά από τη μεγάλη οθόνη του κινηματογράφου και δε μπορώ να προσπεράσω το γεγονός ότι είναι Δανός, αλλά ούτε και να ξεπεράσω αυτό το έπος που ονομάζεται «Δαμάζοντας τα Κύματα». Τέλος, η Δανία θα είναι πάντα μέσα στην καρδιά μου για το πόσο φιλελεύθερη και πρωτοπόρος είναι στην αναγνώριση των δικαιωμάτων των ομοφυλόφιλων. Δε μπορώ να μην αγαπώ μια χώρα, η οποία έχει σαν προτεραιότητα να είναι όλοι της οι πολίτες ίσοι και συνταγματικά κατοχυρωμένοι.

Αγαπά τους Δανούς ο Χρήστος Χατζηιωάννου

Francesca Giaitzoglou Watkinson

Μη φοβάστε! Θα απλώσουμε αντιηλιακό στο σώμα σας

Το καλοκαίρι του 1992 το δωμάτιό μου γέμιζε θυμάμαι κόκκινα memorabilia, φανέλες, σημαιάκια. Και σε ένα Παναθηναϊκό σπίτι αυτό θα φάνταζε αδύνατο αλλά ο φίλος του πατέρα μου από το Μάντσεστερ βάλθηκε να μυήσει έναν ακόμα στην αγαπημένη του ομάδα. Η United έγινε από εκείνες τις μέρες η ομάδα μου, πιο ψηλά από κάθε άλλη. Κι ανάμεσα στους τόσους παίκτες ξεχώριζα μόνο έναν ξανθό αγαθό γίγαντα κάτω από τα δοκάρια. Ο Πίτερ Σμάιχελ ερχόταν από μία χώρα που είχα πρωτομάθει λίγο καιρό πριν λόγω Euro κι ήταν στα μάτια μου ανίκητος. Με 0 παθητικό στο Euro και τρομερές εμφανίσεις για την Manchester Utd έμοιαζε με τον Όντιν και τον Θορ, άσχετα αν αυτοί λατρεύονταν από άλλους λαούς. 8 χρονών ήμουν τι ήθελες; Ο Σμάιχελ με έκανε από εκείνη την ηλικία να αγαπήσω τους Δανούς βαθιά, με ανιδιοτέλεια. Και υπόσχομαι ότι κάθε φορά που θα βλέπω έναν μικρό ή μεγάλο “Σμάιχελ” να σουλατσάρει στις παραλίες των νησιών μας, θα πηγαίνω από κοντά με μια ομπρέλα, ένα καπέλο και το αντιηλιακό στο χέρι να συνδράμω στο μήνυμα #stopsunageing.

Στείλε κι εσύ το δικό σου μήνυμα αγάπης προς τον λαό των Δανών, με το να μοιραστείς κι εσύ στα δικά σου social accounts το τρομερό βίντεο παρέα με το #stopsunageing.

Αγαπημένοι Δανοί, τα λέμε το καλοκαίρι στα νησιά μας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα