Δέκα tips για καθάρισμα στο σπίτι που θα σας “λύσουν” τα χέρια

Δέκα tips για καθάρισμα στο σπίτι που θα σας “λύσουν” τα χέρια
Tips για καθαριότητα Copyright: Andrey Popov

Γνωρίζεις πώς να καθαρίσεις εύκολα το μπλέντερ; Πώς απομακρύνεις τρίχωμα γάτας από τον καναπέ; Τι κάνεις για τους λεκέδες στο χαλί;

Μια από τις πιο κουραστικές δουλειές του σπιτιού είναι αναμφίβολα το καθάρισμα. Υπάρχουν μάλιστα επιφάνειες και λεκέδες που είναι δύσκολο να καθαριστούν.

Το Brightside συγκέντρωσε δέκα tips για να μπορέσετε να αντιμετωπίσετε εύκολα και γρήγορα τους δύσκολους λεκέδες:

1. Κάντε τους παλιούς δίσκους φούρνου να φαίνονται σαν καινούργιοι:

Ψωμί σε δίσκο φούρνου 123rf.com

Θα χρειαστείτε μαγειρική σόδα και οξυζενέ. Ρίξτε λίγη σόδα στον δίσκο και στη συνέχεια λίγο οξυζενέ ίσα ίσα να καλυφτεί η επιφάνειά του. Στη συνέχεια πασπαλίστε λίγη ακόμα σόδα από πάνω και αφήστε το για μερικές ώρες. Όταν το πλύνετε, ο δίσκος θα μοιάζει καινούργιος.

2. Ξεφορτωθείτε τους λεκέδες καφέ και τσαγιού από τις κούπες σας:

Βάλτε λίγο μαγειρική σόδα μαζί με λίγο απορρυπαντικό και νερό μέσα στο φλιτζάνι ή σε βάζο ή καραφάκι με κρασί όπου έχει μείνει λεκές στον πάτο, προσθέστε λίγο νερό και τρίψτε. Μέσα σε λίγα λεπτά, ο λεκές θα έχει εξαφανστεί.

3. Πώς να καθαρίσετε τη σκόνη από τις σίτες:

Χρησιμοποιήστε ένα ρολό για τα ρούχα και περάστε το πάνω στη σίτα. Μια άλλη λύση είναι η ηλεκτρική σκούπα.

4. Πώς να αφαιρέσετε λεκέδες από το χαλί

Χρησιμοποιείστε μπύρα για να αφαιρέσετε λεκέδες από τσάι ή από καφέ. Ακόμα η αμμωνία βοηθάει στο να διώξετε λεκέδες που αφήνουν τα χαλιά στο πάτωμα ή οι ταπετσαρίες στους τοίχους. Απλά βάλτε μία κούπα καθαρής αμμωνίας σε 2 λίτρα νερό και τρίψτε το σημείο που έχει τον λεκέ.

5. Πώς να καθαρίσετε εύκολα κερί από το πάτωμα

Χρησιμοποιείστε σίδερο για τα ρούχα, το οποίο πρέπει να βρίσκεται στη χαμηλότερη θερμοκρασία. Καλύψτε πρώτα τον λεκέ από κερί με ένα κομμάτι εφημερίδας. Στη συνέχεια περάστε με το σίδερο το σημείο πάνω από την εφημερίδα και περιμένετε μερικά δευτερόλεπτα. Μόλις αρχίσει το κερί να λιώνει αφαιρέστε την εφημερίδα.

6. Πώς να πλύνετε εύκολα το μπλέντερ

Μπλέντερ 123RF

Βάλτε μέσα στο μπλέντερ μία δόση υγρού απορρυπαντικού πιάτων και συμπληρώστε με ζεστό νερό. Στη συνέχεια κλείστε το καπάκι, τοποθετήστε το μπλέντερ στη βάση του και βάλτε το σε λειτουργία.

Το ζεστό νερό με το απορρυπαντικό πιάτων, σε συνδυασμό με την περιστροφή του νερού στο εσωτερικ΄πο του μπλέντερ, θα απομακρύνουν όλα τα υπολείμματα τροφής.

7. Πώς να αφαιρέσετε αποτελεσματικά το τρίχωμα γάτας από τα έπιπλα


Φορέστε πλαστικά γάντια και περάστε με αυτά την επιφάνεια του επίπλου με το τρίχωμα μέχρι αυτό να καθαρίσει τελείως

8. Πώς να καθαρίσετε τη σχάρα

Σχάρα 123RF

Βάλτε στην πρίζα να ζεσταθεί η σχάρα και στη συνέχεια κόψτε ένα κρεμμύδι στη μέση. Με το κρεμμύδι τρίψτε με την κομμένη μεριά τη σχάρα. Με αυτόν τον τρόπο και καθαρίζετε αποτελεσματικά πριν τοποθετήσετε το φαγητό.

9. Πώς να καθαρίσετε τα άλατα από το σίδερο ρούχων

Σίδερο ρούχων 123RF

Περάστε αλάτι πάνω στη σιδερώστρα. Στη συνέχεια ρυθμίστε το σίδερο στην υψηλότερη θερμοκρασία και σιδερώστε πάνω στο αλάτι. Η βρωμιά θα κολλήσει στο αλάτι και το σίδερο θα φαίνεται καθαρό και λαμπερό.

10. Πώς να καθαρίσετε τη βρύση του μπάνιου

Νιπτήρας μπάνιου 123RF

Κόψτε ένα λεμόνι στη μέση και τρίψτε με αυτό τους σκληρούς λεκέδες νερού. Θα εκπλαγείτε από την αποτελεσματικότητα του λεμονιού στη συγκεκριμένη επιφάνεια

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα