Η Κινέζικη Πρωτοχρονιά στο Allou! Fun Park

Διαβάζεται σε 4'
Η Κινέζικη Πρωτοχρονιά στο Allou! Fun Park

Ψυχαγωγικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Κινέζικης πρωτοχρονιάς, σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας.

Το κορυφαίο ψυχαγωγικό πάρκο στην Ελλάδα, Allou! Fun Park, σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας και το Πολιτιστικό Γραφείο της Κίνας στην Ελλάδα, υποδέχεται με ιδιαίτερη επιτυχία την Κινέζικη πρωτοχρονιά με μία σειρά πολιτιστικών δρώμενων και για το κοινό. Εκατοντάδες Έλληνες και Κινέζοι που ζουν και δραστηριοποιούνται στη χώρα μας, συγκεντρώθηκαν στο Allou! Fun Park την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου στην τελετή έναρξης των εορταστικών εκδηλώσεων για να γιορτάσουν το νέο έτος και να απολαύσουν τις θεματικές δράσεις του πάρκου.

Στο Allou! Fun Park, υλοποιούνται δράσεις, σε σταθερή βάση, μέσα από τις οποίες μικροί και μεγάλοι έρχονται κοντά στις αξίες της παράδοσης και του πολιτισμού με τρόπο διασκεδαστικό και διαδραστικό. Οι θεματικές εκδηλώσεις προς τιμήν της ‘Χρονιάς του Δράκου’ λαμβάνουν χώρα στις εγκαταστάσεις του Alloυ! και περιλαμβάνουν μουσικοχορευτικές εμπειρίες, δράσεις για παιδιά, αλλά και γευστικές απολαύσεις της Κινέζικης κουζίνας.

Η επίσημη έναρξη των εορταστικών εκδηλώσεων για την Κινέζικη Πρωτοχρονιά έγινε στο Allou! Fun Park παρουσία εκπροσώπων της Κινεζικής Πρεσβείας. Συγκεκριμένα την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρέσβης της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας κ. Σιάο Τζουντσένγκ, μέλη της Πρεσβείας και του Πολιτιστικού Γραφείου της Κίνας στην Αθήνα, αλλά και εκπρόσωποι του Ελληνοκινεζικού Επιμελητηρίου. Σύμφωνα με τις παραδόσεις της Κίνας, ο Πρέσβης κ. Τζουντσένγκ έβαλε μελάνι στο μάτι του δράκου, ως σημάδι καλοτυχίας για το νέο έτος, σηματοδοτώντας έτσι την επίσημη έναρξη των εκδηλώσεων.

Μεταξύ άλλων, οι επισκέπτες απόλαυσαν την εντυπωσιακή παρέλαση του δράκου, επιδείξεις πολεμικών τεχνών από αθλητές και αθλήτριες της Ελληνικής Ομοσπονδίας Kung Fu, αλλά και καλλιτεχνικό πρόγραμμα πολιτιστικού ενδιαφέροντος από την ομάδα Πεκίνου Κινέζων καλλιτεχνών “Happy Chinese New Year” που επισκέφθηκαν τη χώρα μας στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων. Η παράσταση περιλάμβανε παρουσίαση παραδοσιακής μουσικής, Κινέζικης όπερας, πολεμικών τεχνών και χορευτικών σχημάτων. Τέλος, εντυπωσιακή ήταν η μουσική συνύπαρξη του Κινέζικου παραδοσιακού μουσικού οργάνου Guzheng σε συνδυασμό με το Ελληνικό μπουζούκι από τους καλλιτέχνες Μιράν Τσαλικιάν και Yating Zan και το χορευτικό θέαμα από τους μαθητές της Κινεζικής σχολής χορού We&Μe Dance School.

Η κορύφωση των εορταστικών εκδηλώσεων στο Allou! θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 10 Φεβρουαρίου στις 19:00 με την τελετή λήξης, όπου σε συνέχεια θεματικής παρέλασης, μουσικοχορευτικών παραστάσεων και άλλων επιδείξεων, το κοινό θα καλωσορίσει την πρώτη μέρα του Έτους του Δράκου με ένα εντυπωσιακό show πυροτεχνημάτων, χαρακτηριστικό των εορτασμών της Κινεζικής Πρωτοχρονιάς σε όλα τα μέρη του κόσμου.

Καθ’όλη τη διάρκεια της ημέρας καλλιτεχνικό εργαστήρι καλλιγραφίας και καλλιτέχνες Κινεζικού face painting θα εντυπωσιάσουν μικρούς και μεγάλους, ενώ στο ειδικά διαμορφωμένο food court, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν συνταγές και γεύσεις από παραδοσιακό κινέζικο φαγητό.

Το Allou! Fun Park, στα 20 χρόνια λειτουργίας, έχει καθιερωθεί σαν πρότυπο στον τομέα των πάρκων ψυχαγωγίας και αποτελεί έναν ολοκληρωμένο προορισμό διασκέδασης, διαθέτοντας, πέρα από τα παιχνίδια, εποχικά θεματικά events, εκδηλώσεις, παιδικά εργαστήρια, παρελάσεις και πολλές εκπλήξεις καθόλη τη διάρκεια του χρόνου.

Στη διαδρομή του μέχρι σήμερα, έχει υποδεχτεί περισσότερους από 35 εκατομμύρια επισκέπτες, συμβάλλοντας σημαντικά στην τουριστική εμπειρία των επισκεπτών στην Ελλάδα. Κεντρικό στοιχείο της εξέλιξης του Allou! Fun Park αποτελεί η συνεχής επένδυση σε παιχνίδια και εξοπλισμό, με στόχο να παραμένει πρότυπο στον τομέα των πάρκων ψυχαγωγίας και να αποτελεί έναν ολοκληρωμένο κι ασφαλή προορισμό διασκέδασης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα