Η Οικονομική Ολυμπιάδα 2024 στην τελική ευθεία με ιδανικό ambassador τον θριαμβευτή στο επί κοντώ, Manolo

Διαβάζεται σε 4'
Η Οικονομική Ολυμπιάδα 2024 στην τελική ευθεία με ιδανικό ambassador τον θριαμβευτή στο επί κοντώ, Manolo

Ολοκληρώθηκαν οι αιτήσεις για τη διοργάνωση που προάγει τον οικονομικό εγγραμματισμό, με εντυπωσιακή συμμετοχή σχολείων από όλη την Ελλάδα

Η Οικονομική Ολυμπιάδα δεν θα μπορούσε να έχει ιδανικότερο ambassador από τον Εμμανουήλ Καραλή, o οποίος πριν από λίγες ημέρες κατέκτησε θριαμβευτικά το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου της Γλασκώβης στο άλμα επί κοντώ. Μέσα από τους προσωπικούς του λογαριασμούς στα social media, με το πολύ εύστοχο σύνθημα-κάλεσμα «Τα όνειρα δεν έχουν πήχη!», ο δημοφιλέστατος πρωταθλητής παρότρυνε με επιτυχία μαθητές Λυκείου από όλη την Ελλάδα να δηλώσουν μαζί με τους καθηγητές τους συμμετοχή στην Οικονομική Ολυμπιάδα 2024.

«Δοκίμασε τις δυνατότητές σου, γνώρισε το άθλημα, κάνε προπόνηση και κατέβα στον αγώνα. Να θυμάσαι, τα οικονομικά είναι άθλημα ζωής. Και η αυτοπεποίθηση χτίζεται πάντα με την προετοιμασία» προέτρεψε ο Manolo, εμπνέοντας δεκάδες μαθητές να ακολουθήσουν το παράδειγμά του και να αφοσιωθούν στην εντατική προπόνηση σε συνεργασία με τους καθηγητές των Οικονομικών, προκειμένου να δώσουν τον δικό τους αγώνα σε μία διαδικασία που προάγει τον οικονομικό εγγραμματισμό – εφόδιο απαραίτητο για την ενήλικη ζωή και τη μετέπειτα σταδιοδρομία τους, όποιο επάγγελμα και αν επιλέξουν να ακολουθήσουν.

Τα στάδια του οικονομικού πρωταθλητισμού

UNSPLASH

Η Οικονομική Ολυμπιάδα θα εξελιχθεί σε τρία στάδια, τον Σχολικό Γύρο, τον Περιφερειακό Αγώνα και τον Τελικό. Ο Σχολικός Γύρος ξεκινά στα μέσα Μαρτίου. Τα κίνητρα για τη συμμετοχή όσο περισσότερων σχολείων στην Οικονομική Ολυμπιάδα 2024 ήταν πολλά και σημαντικά, γεγονός που αποδεικνύεται και μέσα από τη μεγάλη ανταπόκριση.

Στον Σχολικό Γύρο θα προκρίνεται τουλάχιστον ένας μαθητής ανά τάξη, γεγονός που αυξάνει τις πιθανότητες διάκρισης και σίγουρα ενδυνάμωσε το κίνητρο συμμετοχής.

Η επιβράβευση των συμμετεχόντων ξεκινά πολύ πριν από τον Τελικό και τα σημαντικά οικονομικά βραβεία. Οι διακριθέντες/θείσες μαθητές/τριες στους Περιφερειακούς Αγώνες, θα έχουν την ευκαιρία, μετά από κλήρωση, να παρακολουθήσουν από κοντά την αθλητική διοργάνωση Fly Athens, που φέτος για πρώτη φορά θα πραγματοποιηθεί στο Καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό Στάδιο στις 16/6/24 με τα ταξιδιωτικά έξοδα των παιδιών από την περιφέρεια να καλύπτονται από τη διοργάνωση.

Στο ιστορικό στάδιο της Αθήνας, μετά από κλήρωση, τα τυχερά παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τον Manolo, στο πλαίσιο της δικής του προετοιμασίας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι, καθώς μετά τον θρίαμβό του στη Γλασκώβη και την εντυπωσιακή επίδοση των 5,85μ., ο πήχης ανεβαίνει ακόμη πιο ψηλά!

Ο Έλληνας πρωταθλητής, ως φωτεινός ambassador της Οικονομικής Ολυμπιάδας 2024, θα ενθαρρύνει τα παιδιά για το επόμενο βήμα, τον Τελικό Γύρο. «Θα χαρώ πολύ να σε γνωρίσω μετά τους Περιφερειακούς Αγώνες, στο Fly Athens, τον αγώνα άλματος επί κοντώ που διοργανώνω στο Καλλιμάρμαρο τον Ιούνιο» είναι το σχετικό κάλεσμα του ιπτάμενου Manolo μέσα από insta story στους πολυάριθμους μαθητές που ονειρεύονται να τον γνωρίσουν από κοντά.

Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στην Αρχαία Ολυμπία!

@flymanolofly “Όταν έκανα το πρώτο μου άλμα, ένιωσα την ανάγκη να ξεπερνώ τα όρια μου! Τώρα, καλώ εσένα να γνωρίσεις τα οικονομικά και να ανακαλύψεις τη μαγεία τους! Μέσα από την Οικονομική Ολυμπιάδα, μπορείς να δοκιμάσεις τις δυνάμεις σου και να αναδειχθείς, ακόμα και Ολυμπιονίκης των Οικονομικών! 💪🥇Είναι ευκαιρία να δείξεις τις ικανότητές σου, να εμπλουτίσεις τις γνώσεις σου και να ζήσεις μια αξέχαστη εμπειρία! Πάμε να σπάσουμε ρεκόρ συμμετοχών! Κάλεσε και τους φίλους σου να λάβετε μέρος! Η Οικονομική Ολυμπιάδα ξεκινά και εσύ μπορείς να είσαι μέρος αυτού του συναρπαστικού ταξιδιού! 🚀🎯 Μπες στην ομάδα της Οικονομικής Ολυμπιάδας 2024. 🏆 Κάνε κι εσύ το δικό σου άλμα! Τα όνειρα δεν έχουν πήχη!” #oikonomikiolympiada2024 #mpesstinomada #athlitesoikonomikon #kanetodikosoualma #dreamshavenobarriers #manoloambassador #flywithmefly ♬ ♡ ᶫᵒᵛᵉᵧₒᵤ ♡ – SoBerBoi

Η Εθνική Ομάδα, που θα μας εκπροσωπήσει στον Διεθνή Διαγωνισμό, θα συμμετάσχει σε πενθήμερο summer camp προετοιμασίας, ενώ η διεξαγωγή του, θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά στη χώρα μας και  συγκεκριμένα στην Αρχαία Ολυμπία, τον προσεχή Σεπτέμβριο.

«Κάντο εικόνα! Είμαστε στην Αρχαία Ολυμπία και το σηκώνουμε ψηλά!

Μέσα στην Αρχαία Ολυμπία, τη γενέτειρα των Ολυμπιακών Αγώνων.

Κάνουμε τον Γύρο του Θριάμβου. Ολυμπιονίκες των Οικονομικών» είναι τα λόγια του Εμμανουήλ Καραλή, του τρίτου καλύτερου αθλητή επί κοντώ στον κόσμο! Ο πιο ιδανικός εμψυχωτής για τα παιδιά που ετοιμάζονται να πραγματοποιήσουν πολύ σύντομα το δικό τους άλμα στο μάθημα των οικονομικών!

Χορηγοί της καμπάνιας για την Οικονομική Ολυμπιάδα 2024 είναι οι εταιρίες Streem Global, ELLA Resorts και Inventio.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα