Χαμένη ανάμεσα στα στενοσόκακα της συνοικίας Γκιόν στο Κιότο, στην Ιαπωνία, είναι μια πέτρα - ενάμιση επί τρία μέτρα, οι διαστάσεις της - καλυμμένη από χαρτάκια. Είναι οι ευχές εκείνων που, πεσμένοι στα τέσσερα, πέρασαν απ' την τρύπα που είναι στο κέντρο της πέτρας.
Είναι μια ιερή πέτρα, τόπος λατρείας από τον 7ο αιώνα. Συχνά, οι Ιάπωνες αναφέρονται στον τόπο προσκυνήματος Yasui Konpira-gu ως πέτρα enkiri (χωρισμού) ή ως πέτρα enmusubi (γάμου). Λέγεται ότι έχει τη δύναμη να διαλύσει σχέσεις ή να ωθήσει σε σχέση.
Λέγεται, επίσης, ότι μπορεί να εγγυηθεί ασφάλεια όταν ταξιδεύεις με πλοίο ή αυτοκίνητο κι ότι μπορεί να σε απαλλάξει από κακές συνήθειες όπως το ποτό, το τσιγάρο, τα χαρτιά. Αλλά για να μπορέσει η πέτρα να δωρίσει τις μαγικές δυνάμεις της, απαιτείται προηγουμένως ένα τελετουργικό.
The “Power Stone of Breaking and Bonding” at Yasui Konpira-gū (安井金比羅宮). pic.twitter.com/wBdmU5NFhS
— KyotoNaraDream-Trips (@kyotodreamtrips) 22 Ιουνίου 2016
Yasui Konpira-gu Shrine
— InstaKyoto (@InstaKyoto) 30 Μαΐου 2016
iso 25600, f2.8, 1/10 by recca143 https://t.co/667rluaNwl pic.twitter.com/aL4yEMjfKO
Yasui Konpira-gu's (安井金比羅宮) Enkiri Enmusubi-ishi (縁切り縁結び碑), the 'Stone of Breaking or Bonding'. Chose the correct... pic.twitter.com/c08KbT3UZ0
— Adventures in Kyoto (@KyotoDailyPhoto) 4 Σεπτεμβρίου 2015
Yasui Konpira-gu's (安井金比羅宮) Kushi-zuka (櫛塚 'Comb Mound') was created in 1962.
— Adventures in Kyoto (@KyotoDailyPhoto) 5 Σεπτεμβρίου 2015
The Kyoto Beauty Culture Club... pic.twitter.com/VQd2PDfLlS
Αφότου υποβάλεις τα σέβη σου, αγόρασε ένα χαρτί katashiro για ξόρκι και γράψε την ευχή σου. Κρατώντας στο χέρι το χαρτάκι, πέσε στα τέσσερα κι αν θέλεις μια σχέση (ή να ενδυναμώσεις αυτή στην οποία είσαι) πρέπει να συρθείς από το μπροστινό άνοιγμα της οπής στην πέτρα και να βγεις απ' το πίσω. Αν θέλεις να διαλυθεί η σχέση σου, κάνεις την ανάποδη διαδρομή. Στη διαδρομή, απαγγέλεις την ευχή σου.
Όταν βγεις, κάνεις μια υπόκλιση και μετά ξαναπερνάς κάτω απ' την πέτρα, αντίστροφα τούτη τη φορά. Και με κόλλα, κολλάς το χαρτάκι με το ξόρκι σου πάνω στην πέτρα.
Καλά αποτελέσματα!
Info: Ο τόπος προσκυνήματος Yasui Konpira-gu απέχει, με τα πόδια, 10 λεπτά με ένα τέταρτο από τους σταθμούς του μετρό Keihan Shijo ή Hankyu Shijo Kawramachi.
ΠΗΓΗ ΑΠΕ