Η βιώσιμη ανάπτυξη ξεκινά από την κουζίνα σου

Η βιώσιμη ανάπτυξη ξεκινά από την κουζίνα σου

Πώς μια μικρή αλλαγή στην καθημερινότητά μας μπορεί να κάνει μεγάλη αλλαγή στον πλανήτη.

Η λέξη ‘βιωσιμότητα’ αποτελεί πια κομμάτι του καθημερινού μας λεξιλογίου. Οι συζητήσεις που αφορούν την κλιματική αλλαγή αυξάνονται και πληθύνονται και όλο και περισσότερος κόσμος έχει αρχίσει να αντιλαμβάνεται τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει η σύγχρονη καθημερινότητα στο περιβάλλον και στον πλανήτη μας.

Μέχρι εδώ, σε θεωρητικό επίπεδο, όλα καλά. Πόσο εύκολο είναι όμως εκτός από το να κατανοήσουμε την έννοια της λέξης ‘βιωσιμότητα’ να κάνουμε στην πράξη όλα εκείνα που απαιτούνται για να γίνουμε κι εμείς με τη σειρά μας κομμάτι της προσπάθειας για ένα βιώσιμο μέλλον; Πόσο εύκολο είναι να κάνουμε τα πρώτα μας βήματα προς μια πιο βιώσιμη καθημερινότητα και να υιοθετήσουμε έναν τρόπο ζωής που δεν έχει επιπτώσεις στο περιβάλλον και ταυτόχρονα μπορεί να εγγυηθεί ένα καλύτερο μέλλον όχι μόνο για εμάς αλλά και για τις μελλοντικές γενιές και τα παιδιά μας;

Η απάντηση είναι πολύ πιο απλή απ’ όσο πιστεύεις. Γιατί μπορείς με τις πιο μικρές απλές κινήσεις να γίνεις κι εσύ, από το σπίτι σου, κομμάτι μιας μεγάλης αλλαγής. Αρκεί – για παράδειγμα – να επενδύσεις στις σωστές συσκευές. Η Grundig βοηθά προς την κατεύθυνση για ένα βιώσιμο μέλλον με τις νέες τεχνολογίες στις συσκευές τους, ξεκινώντας από την κουζίνα.

Γιατί το σπίτι μας δεν είναι μόνο οι τέσσερις τοίχοι στους οποίους περνάμε τη μέρα μας, αλλά είναι πολλά περισσότερα. Ό,τι κάνουμε μέσα σε αυτό, από το πιο μικρό μέχρι το πιο μεγάλο πράγμα δεν επηρεάζει μόνο την καθημερινότητά μας, αλλά έχει πολύ μεγαλύτερο αντίκτυπο. Επηρεάζει το έξω, το περιβάλλον και τον πλανήτη στον οποίο ζούμε, δηλαδή το μεγαλύτερο “σπίτι” μας.

Όπως ακριβώς, λοιπόν, φροντίζουμε και σεβόμαστε το σπίτι μας, το ίδιο οφείλουμε να κάνουμε και για τον πλανήτη. Γιατί ό,τι κάνει τον κόσμο μας καλύτερο ξεκινάει από το σπίτι.

Ξεκινώντας από την κουζίνα

Ένα από τα πιο απλά και κατανοητά παραδείγματα γι’ αυτό είναι το πρόβλημα το foodwaste και η λύση του που βρίσκεται στην κουζίνα σου. Η σπατάλη τροφίμων, το λεγόμενο “foodwaste” είναι ένα παγκόσμιο πρόβλημα με τεράστιο αντίκτυπο στο περιβάλλον. Ο τρόπος με τον οποίο γίνεται η παραγωγή και διαχείριση τροφίμων καταστρέφει τον πλανήτη, ενώ είναι επίσης ένας από τους βασικότερους λόγους εκπομπής αερίων του θερμοκηπίου.

Μόνο στη χώρα μας, 7 στους 10 πολίτες δεν είναι σωστά εκπαιδευμένοι και δεν έχουν τη σωστή ενημέρωση με αποτέλεσμα να μην ακολουθούν τις οδηγίες αξιοποίησης και συντήρησης των τροφίμων.

Τι είναι όμως αυτό που κάνουν σωστά οι 3 στους 10 πολίτες; Η απάντηση είναι απλή: σεβασμός στην τροφή. Αυτό το μήνυμα θέλει να περάσει και η Grundig μέσα από την καμπάνια της όπου σε συνεργασία με τον διεθνούς φήμης chef και ιδρυτή του “FoodforSoul”, MassimoBoltura, τονίζει ότι η σπατάλη τροφίμων μάς άφορά όλους!

Επενδύοντας στις σωστές συσκευές με καινοτόμες τεχνολογίες, μπορείς να βάλεις κι εσύ το δικό σου λιθαράκι στην προσπάθεια για έναν βιώσιμο πλανήτη, για ένα καλύτερο αύριο. Ένα πολύ καλό παράδειγμα είναι η λειτουργία Divide & Cook των εντοιχιζόμενων φούρνων της Grundig, όπου σου επιτρέπει να ετοιμάσεις 2 φαγητά ταυτόχρονα, ψήνοντάς τα σε διαφορετικές θερμοκρασίες.

Αντίστοιχα με τα ψυγεία της Grundig μπορείς να διατηρήσεις τα τρόφιμα φρέσκα για περισσότερο καιρό , απομακρύνοντας παράλληλα βακτήρια και οσμές και επιμηκύνοντας τη φρεσκάδα με τη λειτουργία IonFresh. «Ανοίγουν» το δρόμο προς την μείωση της σπατάλης των τροφίμων, σε συνδυασμό με εύκολα και έξυπνα tips μέσα στην καθημερινότητα.

Αν θέλεις, μπορείς. Υπάρχουν αρκετές μικρές και απλές πράξεις που μπορούν να πραγματοποιηθούν από τον καθένα ατομικά στο σπίτι του και έχουν τη δύναμη να κάνουν το μέλλον βιωσιμότερο και καλύτερο για τον άνθρωπο και τον πλανήτη. Προς αυτή την κατεύθυνση κινείται η Grundig, που με την πρωτοβουλία “RespectFood” έχει ως στόχο να εμπνεύσει και να καλέσει το κοινό σε δράσεις κατά της σπατάλης τροφίμων, προσφέροντας οδηγίες για το πως μπορεί να αντιμετωπιστεί η σπατάλη αυτή στις κουζίνες με καινοτόμα προϊόντα. Όλοι πρέπει να σέβονται τα τρόφιμα που είναι διαθέσιμα και να μπορούν να τα απολαμβάνουν υπεύθυνα.

Μάθετε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ενέργεια της Grundig, “RespectFood”, στο www.respectfood.com.

Ανακαλύψτε όλα τα ψυγεία, πλυντήρια και κουζίνες προηγμένης τεχνολογίας της Grundig στα καταστήματα Κωτσόβολος, στο kotsovolos.gr και στο 210 2899999, ή κάνοντας κλικ εδώ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα