Lockdown: Έτσι απολαμβάνουν τη “ζωή στον καναπέ” τρεις δημοσιογράφοι

Lockdown: Έτσι απολαμβάνουν τη “ζωή στον καναπέ” τρεις δημοσιογράφοι

Τρεις δημοσιογράφοι και homad lovers αποκαλύπτουν τις σκέψεις τους για τη ζωή στο σπίτι.

Το δεύτερο lockdown όπως και να το κάνουμε, οι περισσότεροι δεν το πήραμε τόσο βαριά. Αυτή τη φορά έχουμε την “εμπειρία”, έχουμε ήδη μια ιδέα για πώς να περνάμε όμορφα τις μέρες μας στο σπίτι, τι να μαγειρέψουμε, τι ταινίες να δούμε. Και εδώ έρχομαι να πω ότι εγώ από αυτό το lockdown κρατάω κυρίως το -down. Και όχι φυσικά από την άποψη της διάθεσης αλλά της… θέσης. Γιατί αυτό που απολαμβάνω περισσότερο αυτή την εποχή είναι να κάθομαι αναπαυτικά στον καναπέ μου.

Άλλωστε το ίδιο θα έλεγαν οι περισσότεροι αυτή την εποχή, ιδίως εκείνοι που δουλεύουν από το σπίτι. Και όχι, δεν είναι κακό αυτό. Ιδίως αν κάθεται κανείς πάνω σε ένα κόσμημα της σύγχρονης ελληνικής επιπλοποιίας: κοινώς, αν περνά την καραντίνα πάνω σε έναν καναπέ homad, που αυτή τη σεζόν έχει επιστρέψει με πέντε νέες σειρές καθιστικών, ικανές να μετατρέψουν κάθε σαλόνι σε living space κυριολεκτικά. Γιατί στον καναπέ μας, πλέον, ζούμε και ζούμε καλά.

Η homad είναι μια ελληνική εταιρεία με χαρακτηριστικό στυλ και θεωρείται πρωτοπόρος στη σχεδίαση και κατασκευή καναπέδων, αφήνοντας το αποτύπωμα της μέσα στα χρόνια. Οι καναπέδες homad διακρίνονται από απαράμιλλο design, υψηλής ποιότητας κατασκευή, και μεγάλη ποικιλία υφασμάτων διαφορετικών υφών, χρωμάτων και προδιαγραφών ώστε να προτείνουν την ιδανική λύση για κάθε χώρο. Αν δεν ξέρεις από που να ξεκινήσεις την αναζήτηση του τέλειου καναπέ, ξεκίνα από τις συλλογές του. Τρεις δημοσιογράφοι και homad lovers, αποκαλύπτουν παρακάτω τις σκέψεις τους για τη ζωή στον καναπέ και, δη, σε έναν καναπέ homad.

Μαρίνα Σ – “Η αλήθεια είναι ότι οι δύσκολοι μήνες του πρώτου lockdown την περασμένη άνοιξη ήταν καλό μάθημα. Κι αυτό, γιατί το “δεύτερο κύμα” της πανδημίας και μαζί και το δεύτερο lockdown μας βρίσκει προετοιμασμένους σε ό,τι αφορά τις στιγμές που περνάμε στο σπίτι. Αν είσαι προνοητικός – όπως εγώ – τότε η περίοδος αυτή σε βρίσκει εξοπλισμένο με όλα αυτά που μπορεί να κάνουν την παραμονή στο σπίτι καλύτερη. Για μένα αυτό σημαίνει μόνο ένα πράγμα: την αγορά ενός καινούργιου καναπέ.

Αν αναλογιστώ πόσες ώρες περνάω καθημερινά στο σπίτι καθισμένη στον καναπέ, θα χάσω τον λογαριασμό. Όχι μόνο επειδή η παραμονή στο σπίτι είναι επιβεβλημένη, αλλά και επειδή είμαι “σπιτόγατα”. Βρήκα – επιτέλους – τον χρόνο να κάνω όλα αυτά που ήθελα καιρό. Στα homad ανακάλυψα τον καναπέ που ταίριαξε απόλυτα στον χώρο και στα “θέλω” μου. Το καθιστικό Canova “κοσμεί” εδώ και λίγο καιρό το σαλόνι μου και έχει ήδη γίνει το αγαπημένο μου spot μέσα στο σπίτι.


Τα μεγάλα μαξιλάρια πλάτης είναι αυτό ακριβώς που χρειαζόμουν για να μπορώ να κάθομαι με τις ώρες χωρίς να πιάνομαι, ακόμα και μετά από 2ωρο video call με την κολλητή μου που βρίσκεται μερικές χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά, στον Καναδά. Κι αν θέλω να είμαι και απόλυτα ειλικρινής, δεν είναι λίγες οι φορές που με έχει πάρει ο ύπνος στον καναπέ, μετά από binge watching στο Netflix. Καθόλου δεν ντρέπομαι.”

Μαρία Μ. – Στο ενδιάμεσο από τη δουλειά στο laptop και τα calls/meetings που επίσης λαμβάνουν χώρα στον καναπέ μου, πριν την προετοιμασία του μεσημεριανού και μετά την επιλογή της σειράς που θα παρακολουθήσω, υπάρχει λίγος χρόνος για να δω τι θα ήταν αυτό που θα έδινε μία πιο ευχάριστη νότα στην καθημερινότητά μου, με lockdown και μη. Όμως λατρεύω να κάθομαι αναπαυτικά στον καναπέ μου και να απολαμβάνω δύο τρία επεισόδια από την αγαπημένη του σειρά. Αυτή η “δραστηριότητα” είναι που έχει γίνει καθημερινότητα για μένα σε αυτό το lockdown, και δεν το μετανιώνω καθόλου. Το όνειρό μου τώρα είναι να αναβαθμίσω την εμπειρία αυτή και να κάνω το χρόνο που κάθομαι ακόμα πιο ποιοτικό, με την επιλογή του σωστού καναπέ.

Ο “σωστός” καναπές για τον καθένα έχει άλλη ερμηνεία, εγώ τον θέλω cosy, αναπαυτικό, μαλακό με άπειρα μαξιλάρια και πιστεύω ότι είναι το πιο σημαντικό έπιπλο του σπιτιού αφού παίζει καθοριστικό ρόλο για την επιλογή και των υπόλοιπων επίπλων. Γι’ αυτό η επόμενη αγορά μου θα είναι ένας νέος καναπές homad, για να κάνω τις στιγμές μου στο σπίτι ακόμα καλύτερες. Οι επιλογές είναι πολλές αλλά δύο καναπέδες που έχουν κλέψει την καρδιά:

Ο Cartesio , που είναι ο πιο cosy-μαλακός καναπές αλλά ταυτόχρονα έχει ιδιαίτερο design που ταιριάζει στο minimal στυλ που λατρεύω.


Και ο Cosimo που δημιουργεί αυτόματα μία ζεστή ατμόσφαιρα στο σπίτι, και σε προκαλεί να δεις με τις ώρες τις αγαπημένες σου σειρές και ταινίες. Το Netflix θα πάρει φωτιά, και το lockdown θα γίνει λίγο καλύτερο. Για την ώρα τους ζαχαρώνω στο site homad όμως σε λίγες μέρες, ενώ βρίσκομαι ήδη σε επικοινωνία με την εταιρεία στο email [email protected] για να παραγγείλω έγκαιρα τον καναπέ της επιλογής μου. Έτσι πολύ σύντομα ένας από αυτούς θα γίνει δικός μου και τότε… δεν θα σηκώνομαι από εκεί παρά για τα απολύτως απαραίτητα!”

Ειρήνη Δ. – “Ο καναπές είναι ο προσωπικός μου παράδεισος στο σπίτι. Ή τουλάχιστον έτσι πρέπει να είναι. Ιδίως για εμένα που λατρεύω να περνάω τα απογεύματά μου με ένα βιβλίο, κουλουριασμένη μαζί με τις γάτες μου. Αν δεν διαβάζω τότε θα με βρεις ξαπλωμένη στον καναπέ να απολαμβάνω μια χριστουγεννιάτικη ταινία (ναι, από τώρα!) μαζί με τον σύντροφό μου και τις γάτες μας (αυτές δεν λείπουν ποτέ). Ο τωρινός φυσικά, δεν μας χωράει καλά και πιεζόμαστε. Ή θα μας δεις να παίζουμε κάποιο επιτραπέζιο στο πάτωμα του σαλονιού (όχι πολύ άνετο), ή να απολαμβάνουμε ένα τσάι ακούγοντας την αγαπημένη μας μουσική. Και πάλι στο πάτωμα. Ή καθισμένοι στον καναπέ. Πάνω σε μαξιλάρια. Γιατί άνετος, πια, δεν είναι. Ιδίως για τόσες ώρες που περνάμε εκεί πλέον. Γι’ αυτό και τελευταία έχει προστεθεί μία ακόμα ασχολία στη λίστα μας.

Μπαίνουμε στο homad.eu και ονειρευόμαστε τη στιγμή που θα φτάσει σπίτι μας ο υπέροχος Borghese που αλλάζει εύκολα θέση στην πλάτη και τα μπράτσα για να παίρνει το ιδανικό σχήμα για κάθε στιγμή. Με άφθονο χώρο για εμάς, τις γάτες μας, τους φίλους και τους αγαπημένους μας, υπέροχα μαλακά μαξιλάρια αλλά τόσο ώστε να στηρίζουν σωστά το σώμα, όσες ώρες κι αν περνάμε εκεί, και φυσικά, μια τεράστια ποικιλία από χρώματα και υφάσματα για να ταιριάξει στο boho chic σπίτι μας.

Από την άλλη, όσο κοιτάζουμε τόσο περισσότερο αγαπάμε και τον Galileo που συνδυάζει κλασικό σχεδιασμό με edgy λεπτομέρειες και υπέροχες καμπύλες με αιχμηρά πόδια. Και οι δύο είναι τόσο κομψοί και διαχρονικοί που δεν ξέρουμε ποιον να διαλέξουμε. Πολύ σύντομα θα καταλήξουμε και θα τον κάνουμε δικό μας με ένα email στο [email protected]. Και τότε; Ποιος μας πιάνει!”


Δες όλα τα νέα καθιστικά homad εδώ και διάλεξε το ιδανικό για το δικό σου σπίτι.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα