Οι τρεις γλώσσες που θα πρέπει να μάθουν τα παιδιά σας

Πρώτη ημέρα στα Σχολεία,μαθήτριες στην αίθουσα σε στιγμιότυπο απο το 2ο Δημοτικό Σχολείο Παιανίας,σήμερα 11 Σεπτεβρίου 2008     ( EUROKINISSI / ΧΑΣΙΑΛΗΣ ΒΑΪΟΣ )
Πρώτη ημέρα στα Σχολεία,μαθήτριες στην αίθουσα σε στιγμιότυπο απο το 2ο Δημοτικό Σχολείο Παιανίας,σήμερα 11 Σεπτεβρίου 2008 ( EUROKINISSI / ΧΑΣΙΑΛΗΣ ΒΑΪΟΣ ) EUROKINISSI

Ποιες θα είναι οι πιο χρήσιμες γλώσσες που θα πρέπει να γνωρίζουν τα παιδιά σας σε δέκα χρόνια από τώρα

Ποιες θα είναι οι πιο χρήσιμες γλώσσες που θα πρέπει να γνωρίζουν τα παιδιά σας σε δέκα χρόνια από τώρα;

Η απάντηση στην ερώτηση αυτή, τείνει να είναι, φυσικά, τα αγγλικά και μετά τα ισπανικά εξαιτίας του μεγάλου αριθμού των χωρών που μιλούν τις συγκεκριμένες γλώσσες.

ADVERTISING

Πρόσφατες μελέτες όμως καταδεικνύουν ότι οι πιο χρήσιμες γλώσσες στο μέλλον θα είναι τα γαλλικά, τα γερμανικά και τα μανδαρινικά κινέζικα.

Το βρετανικό Κέντρο Ερευνών και Γνώμης για την Οικονομία και τις Επιχειρήσεις, σε συνεργασία με το αεροδρόμιο του Χίθροου, πραγματοποίησε έρευνα σε 2.001 γονείς παιδιών κάτω των 18 ετών και σε περισσότερους από 500 επιχειρηματίες σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο.

Σύμφωνα με την έρευνα, οι τρεις παραπάνω γλώσσες είναι αυτές που τα παιδιά θα πρέπει να αρχίσουν να μαθαίνουν προκειμένου να επωφεληθούν τα επόμενα χρόνια. Τα έξοδα για εκμάθηση γλωσσών αναμένεται να προσθέσουν στη βρετανική οικονομία επιπλέον 500 δισ. λίρες μέχρι το 2027.

Η καθηγήτρια εξελικτικής Γλωσσολογίας του πανεπιστημίου του Εδιμβούργου, Αντονέλα Σόρας, ανέφερε πως η εκμάθηση γλωσσών έχει τεράστιο ώφελος για την ανάπτυξη των παιδιών και αποτελεί επένδυση για το μέλλον τους: τα παιδιά που εκτίθενται σε περισσότερες γλώσσες έχουν μεγαλύτερη συνείδηση διαφορετικών πολιτισμών, διαφορετικών ανθρώπων και απόψεων, ενώ τείνουν να είναι καλύτερα από εκείνα που μιλάνε μόνο μία γλώσσα στην ταυτόχρονη εκτέλεση εργασιών και καλύτεροι αναγνώστες.

Πηγή:independent

SHARE:

24Media Network