Όλα όσα χρειάζεται να αγοράσετε για τον χριστουγεννιάτικο στολισμό του σπιτιού

Όλα όσα χρειάζεται να αγοράσετε για τον χριστουγεννιάτικο στολισμό του σπιτιού
Pexels

Πώς να δημιουργήσετε εορταστική ατμόσφαιρα στο σπίτι σας χωρίς κόπο αλλά με....τρόπο!

Έρχεται αυτή η εποχή του χρόνου που όλα γύρω μας φαντάζουν παραμυθένια. Οι βιτρίνες, τα ψώνια και οι βόλτες όσο και η αύρα του σπιτιού αρχίζουν να αλλάζουν και να «φοράνε» την εορταστική τους εκδοχή.

Όσοι λοιπόν αγαπάτε τη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα και θέλετε να ξεκινήσετε τον στολισμό του χώρου σας, δεν χρειάζεται να αλλάξετε τα πάντα στο σπίτι σας αλλά να προσθέσετε στην ήδη υπάρχουσα διακόσμησή σας παραδοσιακά χριστουγεννιάτικα στολίδια και φωτάκια, μαξιλαράκια και διακοσμητικά με χρυσές λεπτομέρειες και εορταστικούς χρωματισμούς.

1. Στρώστε γιορτινό τραπέζι

Για να δημιουργήσετε ένα υπέροχο χριστουγεννιάτικο σκηνικό στο τραπέζι σας. χρειάζονται μερικά απλά και εορταστικά αντικείμενα. Ξεκινήστε με τα χριστουγεννιάτικα σουπλά, τα κόκκινα ή τα παραδοσιακά χριστουγεννιάτικα χρώματα στα τραπεζομάντηλα και ολοκληρώστε τον στολισμό με τα γιορτινά σερβίτσια. Κάθε μέρα μπορεί να γίνει γιορτινή.

2. Φωτάκια μόνο

Διαμορφώστε γωνιές με λαμπιόνια και το σπίτι σας θα αλλάξει εντελώς όψη! Το φως από τα λαμπάκια θα προσφέρει μια νότα ρομαντισμού στο χώρο και η χριστουγεννιάτικη αύρα θα σας κατακλύσει.

3. Αρωματίστε τον χώρο με αιθέρια έλαια και εορταστικά κεριά

Κανέλα, κόκκινα φρούτα ή και σανδαλόξυλο. Αφήστε, λοιπόν, τα παραδοσιακά χριστουγεννιάτικα αρώματα από τα αιθέρια έλαια και τα κεριά να πλημμυρίσουν τον χώρο σας. Τα Χριστούγεννα είναι μια από τις πιο μαγικές εποχές του χρόνου. Μόλις πλησιάζει ο Δεκέμβριος, τα Χριστούγεννα είναι παντού.

4. Στολίστε μερικές γωνίες του σπιτιού

Στην πόρτα, στο μπαλκόνι, στον τοίχο, πάνω από το τζάκι, στο παράθυρο του υπνοδωματίου, τα χριστουγεννιάτικα κρυστάλινα, γυάλινα στολίδια είναι τόσο γιορτινά που δεν χορταίνεις να τα βλέπεις! Προσθέστε πολύχρωμες μπάλες, στολίδια, διακοσμητικά αγγελάκια, καρυοθραύστες και ξωτικά τριγύρω στο σπίτι. Τοποθετήστε βάσεις ρεσό ή φαναράκια στην κουζίνα, στο σαλόνι ή στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι και ρίξτε λίγο φως στις σκοτεινές νύχτες του χειμώνα.

5. Γίνονται Χριστούγεννα χωρίς δέντρο;

Μία από τις μεγαλύτερες χαρές των Χριστουγέννων είναι να κακομαθαίνουμε τους ανθρώπους που αγαπάμε με δώρα τοποθετημένα κάτω από μικρά ή μεγάλα στολισμένα χριστουγεννιάτικα δέντρα. Σε διάφορες διαστάσεις μικρά και μεγάλα, χιονισμένα, στολισμένα, φυσικά, πρωτότυπα, με ξύλινο κορμό δεν έχει σημασία, όλα τα δέντρα είναι όμορφα και πάντα φέρνουν χαρά και το εορταστικό κλίμα μέσα στο σπίτι μας.

Τα Χριστούγεννα είναι από τις πιο όμορφες και γιορτινές εποχές του χρόνου. Μπείτε στο γιορτινό κλίμα ακολουθώντας όλους ή κάποιους από του 5 παραπάνω τρόπους, για να δημιουργήσετε το X-mas mood που απαιτείται!

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα