Όσα πρέπει να γνωρίζετε για να διαχειριστείτε το άγχος του παιδιού σας στις εξετάσεις

Όσα πρέπει να γνωρίζετε για να διαχειριστείτε το άγχος του παιδιού σας στις εξετάσεις
Λύκειο - Πανελλαδικές (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) Eurokinissi

Στην εκπομπή ‘’Life in Balance’’ στο Ραδιόφωνο News 24/7 στους 88,6 θα αναλυθούν οι τρόποι αντιμετώπισής του.

Αυτή την Κυριακή, 09/06, στις 13.00 το μεσημέρι, στο Ραδιόφωνο News 24/7 στους 88,6 θα έχετε την ευκαιρία να ενημερωθείτε για τους τρόπους διαχείρισης του άγχους, τόσο των παιδιών όσο και των ενηλίκων (γονέων και μη) ενόψει των εξετάσεων – και δη των Πανελληνίων που έκαναν πρεμιέρα την Πέμπτη 6 Ιουνίου, με το μάθημα των Νέων Ελληνικών.

Την περίοδο αυτή, λοιπόν, το άγχος «χτυπάει κόκκινο» μη μπορώντας να το διαχειριστούν ούτε οι ίδιοι οι γονείς. Πολλές φορές μάλιστα, σύμφωνα με τους ειδικούς, οι ενήλικες δυσκολεύουν ακόμη περισσότερο τη ζωή των μαθητών, μεταδίδοντάς τους τις ανησυχίες και το στρες τους, οδηγώντας τους σε αδιέξοδο.

Η ηρεμία και η σωστή διαχείριση αποτελούν βασικά κλειδιά για να πετύχουν οι μαθητές το στόχο τους και για αυτόν το λόγο η Δήμητρα Τσιγγενέ θα φιλοξενήσει, αυτή την Κυριακή, στο στούντιο του Ραδιοφώνου News 24/7 στους 88,6 την κα Μαρία Κωνσταντοπούλου, ψυχολόγο, σύμβουλο, ψυχοθεραπεύτρια, η οποία θα δώσει χρήσιμες συμβουλές.

Ποια είναι τα 3 μεγαλύτερα λάθη που μπορεί να κάνουν οι γονείς άθελά τους και να αγχώνουν ακόμα περισσότερο τα παιδιά τους; Τι περιλαμβάνει η σωστή ψυχολογική στήριξη του οικογενειακού περιβάλλοντος στο παιδί; Υπάρχουν όντως τροφές που μπορούν να βελτιώσουν τη διάθεση, τη μνήμη και την αποδοτικότητα των μαθητών; Ποιος ο ρόλος της γυμναστικής και των δραστηριοτήτων γενικότερα; Ποιες οι στρατηγικές διαχείρισης του άγχους τη στιγμή που τα παιδιά πανικοβάλλονται μπροστά στο γραπτό τους, κατά τη διάρκεια της εξέτασης;

*Αυτά και άλλα πολλά θα αναλυθούν στην εκπομπή Life in Balance αυτή την Κυριακή, 09/06, στις 13.00, στο Ραδιόφωνο News 24/7 στους 88,6. Συντονιστείτε!

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα