Τι συμβαίνει αν κάνεις σεξ καθημερινά, σύμφωνα με τους σεξοθεραπευτές

Τι συμβαίνει αν κάνεις σεξ καθημερινά, σύμφωνα με τους σεξοθεραπευτές
pixabay

Αν πιστεύεις ότι αντέχεις να κάνεις σεξ επί καθημερινής βάσης για ένα έτος, τότε διάβασε τι λένε οι ειδικοί

Είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς να κάνει σεξ καθημερινά επί ένα έτος, δεδομένης της προσπάθειας, της αφοσίωσης και της επιμονής που απαιτούνται.

Η Αμερικανίδα συγγραφέας Μπρίτανι Γκίμπονς, η οποία έγραψε το Fat Girl Walking, το δοκίμασε πάντως στο παρελθόν και υποστήριξε ότι όχι μόνο αισθάνθηκε καλύτερα για το σώμα της αλλά έμαθε πώς να επικοινωνεί καλύτερα με τον σύντροφό της.

Η Ντενίς Νόουλς, σύμβουλος σχέσεων και σεξοθεραπεύτρια και η Δρ. Σέρι Τζέικομπσον, κλινική θεραπεύτρια μίλησαν στο Indy100, τονίζοντας αμφότερες ότι το καθημερινό σεξ δεν είναι για όλους.

“Δεν είναι για όλους”

“Η Γκίμπονς ήταν σε μια ασφαλή σχέση, θα μπορούσε να πει ναι ή όχι, να δηλώσει τις ανάγκες της και να είναι ευάλωτη. Σε αυτή την περίπτωση, τότε ίσως το σεξ μπορεί να οδηγήσει στην τόνωση της αυτοπεποίθησης. Αλλά σίγουρα δεν μπορούμε να βασιστούμε σε αυτή την ιστορία και να τεκμηριώσουμε ότι “το σεξ κάθε μέρα χτίζει την αυτοπεποίθηση”, δήλωσε η Τζέικομπσον.

Και πρόσθεσε: “Το καθημερινό σεξ με διαφορετικούς συντρόφους και ξένους, ειδικά αν υπάρχει τραυματικό παρελθόν με κάποιο είδος σεξουαλικής κακοποίησης, μπορεί να οδηγήσει σε ντροπή, αισθήματα ευτέλειας, αποσύνδεση από το σώμα σου και κατάθλιψη.

Αυτό μπορεί να σημαίνει ότι πιέσαμε τον εαυτό μας να κάνει σεξ μόνο για να ‘τρέχει το ρεκόρ’, αντί να τον ακούσουμε, να αναγνωρίσουμε τις ανάγκες μας, κάτι που είναι πολύ σημαντικό αν έχουμε χαμηλή αυτοεκτίμηση. Κάτι που σημαίνει ότι μπορεί να είναι ένα τρομερά επικίνδυνο παιχνίδι.

Εάν είστε με έναν ή πολλούς συντρόφους που αγαπάτε και αποφασίσατε να το κάνετε για διασκέδαση, μπορεί να οδηγήσει σε καλύτερη σχέση και περισσότερη εμπιστοσύνη στο σεξ, αλλά θα πρέπει και οι δύο να θέλετε ταυτόχρονα να κάνετε σεξ και να δοθεί προτεραιότητα στις ατομικές ανάγκες σε καθημερινή βάση για να ‘σβήνονται μέρες στο ημερολόγιο’.

Το σεξ με τυχαίους είναι πιο πιθανό να προκαλέσει προβλήματα στον τομέα της αυτοπεποίθησης. Οποιαδήποτε μεγάλη απόφαση για καθημερινό σεξ επί ένα έτος με πολλούς διαφορετικούς ανθρώπους είναι λιγότερο πιθανό να αφορά την αυτοπεποίθηση και είναι πιθανότερο να αποτελεί ένδειξη βαθύτερων προβλημάτων, όπως τραυματική εμπειρία, εθισμός στο σεξ ή διαταραχή προσωπικότητας.

“Η εστίαση απλά στο σεξ δεν είναι η απάντηση”

Η Νόουλς τόνισε, από την πλευρά της: “Οι άνθρωποι μπορεί να εστιάζουν στο σώμα τους όταν υπάρχουν και άλλοι τομείς της ζωής τους που μπορεί να είναι προβληματικοί. Αλλά κοιτάζουν στον καθρέφτη και λένε ‘Πώς μπορώ να είμαι ευχαριστημένος με ένα τέτοιο σώμα’. Και να επικεντρωθεί ολοκληρωτικά σ’ αυτό. Αντί να εστιάσετε στα αρνητικά, σκεφτείτε τι έχετε πετύχει.

Αν υπάρχουν σημεία του σώματός σας για τα οποία δεν είστε ικανοποιημένοι, σκεφτείτε θετικά και και δείτε τα μέρη του σώματός σας που σας αρέσουν. Ίσως να έχετε ωραίο δέρμα ή ωραία πόδια. Εάν δεν σας αρέσουν μέρη του σώματός σας, μην εστιάζετε σε αυτά καθημερινά, στα αρνητικά, γιατί θα σας ρίξουν ψυχολογικά.

Η σεξοθεραπεύτρια προειδοποιεί πάντως να προσέχουμε τι ευχόμαστε. Εάν γίνεις εξαρτημένος από το καθημερινό σεξ για να αισθάνεσαι καλύτερα, τότε πώς θα αντιδράσεις αν αυτό αρχίσει να φθίνει και μειώνεται; Προτείνει βελτίωση του τρόπου ζωής, διατροφή και γυμναστική.

“Το θέμα είναι να αποφασίσουμε να κάνουμε κάτι διαφορετικό. Πρώτα αναγνωρίζοντας ότι ‘θέλω να κάνω κάτι καλό για το πρόβλημα’ και να το αντιμετωπίσουμε”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα