Το ‘χάσμα οργασμού’ που πρέπει να κλείσει

Το ‘χάσμα οργασμού’ που πρέπει να κλείσει

Τι πιστεύουν οι νέες για τη δική τους σεξουαλική ευχαρίστηση. Η ανάγκη για περισσότερη και πιο ανοιχτή συζήτηση για το σεξ και οι συμπεριφορές "not sex" που οδηγούν σε επικίνδυνες συμπεριφορές, σύμφωνα με την γνωστή συγγραφέα Πέγκι Ορένστιν

Γιατί τα νεαρά κορίτσια ενώ είναι ενεργά σεξουαλικά, δεν απολαμβάνουν την πράξη; Η γνωστή συγγραφέας Πέγκι Ορένστιν ασχολήθηκε τρία χρόνια με το συγκεκριμένο θέμα και μίλησε με κορίτσια ηλικίας 15 έως 20 ετών για τις απόψεις τους για το σεξ και τις εμπειρίες του. Η γνωστή συγγραφέας μάλιστα είχε μιλήσει κατά το TEDWomen, που έγινε στο Σαν Φρανσίσκο.

Η έρευνά της αποκάλυψε ότι η ευχαρίστηση, σε μεγάλο βαθμό, λείπει από τις σεξουαλικές τους επαφές, με την ίδια να κάνει λόγο για “χάσμα οργασμού”, το οποίο πρέπει να κλείσει. Κάτι που θα γίνει, αν οι μητέρες μιλούν με ειλικρίνεια με τα παιδιά τους από μικρή ηλικία για το σεξ, το σώμα, την ικανοποίηση και την οικειότητα.

“Αν θέλουμε οι νέοι να κάνουν ασφαλές και ευχάριστο σεξ, πρέπει να συζητάμε ανοιχτά και ειλικρινά μαζί τους. Αυτό, ωστόσο, σημαίνει ότι πρέπει να σπάσει το μεγαλύτερο ταμπού που υπάρχει σχετικά με τις δυνατότητες των γυναικών και το δικαίωμά τους στην σεξουαλική ευχαρίστηση”, δήλωσε η Αμερικανίδα συγγραφέας, η οποία συνεχίζοντας επεσήμανε ότι διαπίστωσε ότι παρά το γεγονός ότι οι έφηβοι εκτίθενται και δέχονται σωρεία πληροφοριών για το σεξ, δεν έχουν πιο συχνά σεξουαλική επαφή. Αντιθέτως, τείνουν προς άλλες συμπεριφορές, που τείνουν ως το “not sex”.

“Είναι τρομακτικό, γιατί αυτό ανοίγει την πόρτα σε επικίνδυνες συμπεριφορές και ασέβεια. Όλοι γνωρίζουμε για το στοματικό σεξ, το οποίο η πλειονότητα των εφήβων θεωρεί λιγότερο οικείο από τη σεξουαλική επαφή. Οι νεαρές γυναίκες έχουν πολλούς λόγους για να συμμετάσχουν σε στοματικό σεξ, με έναν εξ αυτών να είναι ότι αισθάνονται επιθυμητές. Ισχυρίζονται, επίσης, ότι είναι ένας τρόπος για να αποφύγουν μια δυσάρεστη κατάσταση”, τόνισε η Ορένστιν.

Και συνέχισε: “Για τα κορίτσια η εικόνα που έχουν για τα γεννητικά τους όργανα είναι ένα μεγάλο θέμα, σύμφωνα με την Ντέμπι Χέρμπενικ, ερευνήτρια στο πανεπιστήμιο της Ιντιάνα. Έχουν μεγαλύτερη πίεση για να είναι αποδεκτές. Αυτό έχει ωθήσει τα 3/4 των γυναικών στα κολέγια να κάνουν αποτρίχωση στην ευαίσθητη περιοχή, θεωρώντας ότι έτσι έγιναν πιο καθαρές”.

“Η τάση αυτή έχει προκαλέσει αύξηση της αιδοιοπλαστικής. Πρόκειται για την ταχύτερα αυξανόμενη σε αριθμό αισθητική χειρουργική μεταξύ των έφηβων κοριτσιών. Παρ’ όλα αυτά, οφείλουμε να ηρεμήσουμε και να καθησυχάσουμε τους νέους για το σεξ. Αυτό μπορεί να συμβεί μόνο αν συζητάμε επί καθημερινής βάσης και μιλάμε γι’ αυτές τις προσωπικές στιγμές με διαφορετικό τρόπο. Πρέπει να αφήσουμε τα κορίτσια μας να δουν τη σεξουαλικότητα ως πηγή αυτογνωσίας, δημιουργικότητας και επικοινωνίας. Να είμαστε ανοιχτοί στη συζήτηση για την αντισύλληψη, την προστασία από ασθένειες και τη συγκατάθεση. Ας τους διδάξουμε πώς να ζητούν ό,τι θέλουν στο σεξ, χωρίς απαραιτήτως να μείνουν έγκυες. Έχουν φωνή που πρέπει να αναγνωριστεί στο σπίτι και στο σχολείο”, κατέληξε η Ορένστιν.

Πηγή: cctnews

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα