Ξέχασε τον χρυσό: Η καλύτερη επένδυση που μπορείς να κάνεις είναι μια τσάντα Birkin

Katherine Heigl arrives at the LA Special Screening of  "Saved In America" held at Regency Agoura Hills Theatre on Saturday, Aug. 15, 2015, in Agoura Hills, Calif. (Photo by Richard Shotwell/Invision/AP)
Katherine Heigl arrives at the LA Special Screening of "Saved In America" held at Regency Agoura Hills Theatre on Saturday, Aug. 15, 2015, in Agoura Hills, Calif. (Photo by Richard Shotwell/Invision/AP) RICHARD SHOTWELL/INVISION/AP

Σε αντίθεση με τον χρυσό και το χρηματιστήριο, η συγκεκριμένη τσάντα του οίκου Hermes ανεβάζει σταθερά την αξία της τα τελευταία 35 χρόνια

Αν πιστεύεται ότι ο χρυσός είναι η καλύτερη επένδυση που μπορείτε να κάνετε, απατάστε, αφού σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, μια τσάντα Birkin του οίκου Hermes, είναι ο καλύτερος και πιο προσοδοφόρος στο μέλλον, τρόπος για να ξοδέψετε τα χρήματά σας.

Η εν λόγω έρευνα πραγματοποιήθηκε από την ιστοσελίδα Baghunter, η οποία πουλάει τσάντες πολυτελείας και στο πλαίσιο αυτής έγινε σύγκριση του δείκτη S&P 500, του χρυσού και των τσαντών Birkin, με στόχο να διαπιστωθούν οι αλλαγές στην αξία τους τα τελευταία 35 χρόνια. Το χρηματιστήριο είχε κατά μέσο όρο απόδοση κατ΄όνομα 11,66%, με πραγματικό μέσο όρο απόδοσης 8,65%. Ο χρυσός είχε μέση ετήσια απόδοση 1,9%μ με πραγματικό μέσο όρο -1,5%. Αυτά τα νούμερα βασίζονται στο ότι δεν υπήρχε αγορά ή πώληση μέσα σε αυτό το διάστημα των 35 ετών. Όσον αφορά τις τσάντες Birkin, η αξία τους αυξήθηκε κατά 14,2% την ίδια περίοδο.

ADVERTISING

Ο χρυσός και το χρηματιστήριο μπορεί, δηλαδή, να παρουσιάζουν αστάθεια, αυξάνοντας και μειώνοντας την αξία τους συνεχώς, ωστόσο η συγκεκριμένη τσάντα έγινε ακόμα πιο πολύτιμη μέσα στην τελευταία 35ετία. Η αξία της εκτοξεύτηκε το 2001, όταν παρουσίασε εντυπωσιακή άνοδο της τάξης του 25%, αλλά κάθε χρόνο παρουσιάζει μικρή αύξηση. Πέρσι, μάλιστα, μια τέτοια τσάντα πωλήθηκε σε δημοπρασία σε τιμή ρεκόρ, 223.000 δολάρια.

Στο ερώτημα γιατί είναι τόσο πολύτιμη, η απάντηση είναι απλή: Γιατί είναι σπάνια. Υπάρχει μια πολυετής λίστα αναμονής για μια νέα Birkin και αυτό έχει οδηγήσει σε μια ακμάζουσα αγορά μεταπώλησης. Σύμφωνα με το Fortune, επιδέχεται επιδιορθώσεων και αντέχει για πάντα, κάτι που σημαίνει ότι μπορεί ο κάτοχός της να την κληρονομήσει στα παιδιά και τα εγγόνια του, ή να την πουλήσει στο διαδίκτυο για εξαψήφιο ποσό.

Επιπλέον, παρά την ύφεση της οικονομίας την τελευταία δεκαετία, η υπερ-πολυτέλεια κρατάει γερά. "Υπάρχει μια διαφορά μεταξύ της πολυτέλειας και της υπερ-πολυτέλειας. Ενώ η πολυτέλεια υποφέρει στην κακή αυτή οικονομική περίοδο, η αγορά υπερ-πολυτελών αντικειμένων δεν επηρεάζεται καθόλου από τους οικονομικούς παράγοντες που μπορεί να επηρεάσουν και άλλους κλάδους, όπως είναι η λιανική και το χρηματιστήριο", δήλωσε η ιδρύτρια του Baghunter, Έβελιν Φοξ στο Luxury Daily.

((Πηγή: Harpers Bazaar, φωτό: Richard Shotwell/Invision/AP)

SHARE:

24Media Network