Οι Cannons στο Floyd Release Athens 2024

ΟΙ CANNONS ΣΥΣΤΗΘΗΚΑΝ ΣΤΟ RELEASE ATHENS 2024 ΜΕ ΜΙΑ ΕΚΡΗΚΤΙΚΗ POP ΒΡΑΔΙΑ 

Είδαμε τους Cannons στo Floyd – την 6η μέρα του Athens Release Festival – και σας μεταφέρουμε τις εντυπώσεις μας.

Το Floyd υποδέχτηκε το Σάββατο (6/7) τους Cannons στο πλαίσιο της 6ης μέρας του Athens Release Festival 2024 για μια electro/dream pop βραδιά, στην πρώτη τους επίσκεψη στην Ελλάδα. Τη βραδιά άνοιξαν με ένα Dj set οι ΝΤΕΙΒΙΝΤ x Blende.

Μπορεί η τοποθεσία του Athens Release Festival 2024 να άλλαξε μόνο για την 6η μέρα του φεστιβάλ και να μεταφέρθηκε από την Τεχνόπολη στο Floyd, οι ρυθμοί του, όμως, παρέμειναν στο υψηλότερο επίπεδο. Και γι’ αυτό «ευθύνονται» οι Cannons και ο electro, dream pop ήχος τους.

Η αλήθεια είναι ότι είναι δύσκολο να φανταστείς πώς μπορεί ο συγκεκριμένος ιδιαίτερος, ραδιοφωνικός ήχος, να αποτυπωθεί σε μια συναυλία που θα διαρκούσε περίπου 1 ώρα και 20 λεπτά. Εξάλλου, μεγάλο μέρος του «φανατικού» κοινού των Cannons στην Ελλάδα, τους ξέρει από τραγούδια τους που πολύ συχνά ακούγονται στο ραδιόφωνο.

Οι Cannons στο Floyd Release Athens 2024

Οι όποιοι προβληματισμοί, ωστόσο, λύθηκαν μόλις η Michele Joy (vocalist), εμφανίστηκε στη σκηνή χαμογελαστή μαζί με τα άλλα 2 βασικά μέλη της μπάντας –Ryan Clapham (κιθάρα), Paul Davis (μπάσο, πλήκτρα)- και τον Ben Hilzinger, (ντραμς) – συνοδεύει τη μπάντα στο τουρ τους- αρχίζοντας με το “Heartbeat Highway” του τελευταίου (2023) ομώνυμου άλμπουμ τους.

Οι Cannons στο Floyd Release Athens 2024

Οι Cannons ξεκίνησαν την πορεία τους το 2013, όταν ο Ryan Clapham και ο Paul Davis, παιδικοί φίλοι, αποφάσισαν να πάνε ένα βήμα παραπέρα τη μουσική που συνέθεταν μαζί. Η Michele Joy, αν και μεγάλωσε στη Φλόριντα, έχοντας μετακομίσει στη Σάντα Κλαρίτα, βρέθηκε στο δρόμο τους μέσω αγγελιών σε σχετική πλατφόρμα για μουσικούς και έτσι οι 3 τους έφτιαξαν, τελικά, τους Cannons. Ένα χρόνο μετά εξέδωσαν το πρώτο τους EP με τίτλο Up all night. Εκ τότε, έχουν εκδώσει 4 άλμπουμ (Night Drive, 2017, Shadows, 2019, Fever Dream, 2022, Heartbeat Highway, 2023).

Οι Cannons στο Floyd Release Athens 2024

Η συνέχεια στο live τους ήταν εξίσου δυναμική, χορευτική και pop όσο και το ξεκίνημα του. Η στιγμή του πολυαναμενόμενου “Loving you”, από το νέο τους δίσκο, από τα καλύτερα και πολυπαιγμένα κομμάτια τους (15 εκ. στο Spotify σε ούτε 1 χρόνο κυκλοφορίας), δεν άργησε, αφού αυτο ακούστηκε τρίτο κατά σειρά ξεσηκώνοντας το πλήθος.

Η Michele Joy ως η frontwoman της μπάντας κατάφερε με τη σκηνική της παρουσία να χτίσει, ανάμεσα στα πολύχρωμα-εναλλασσόμενα φώτα που τη σημάδευαν, πολύ καλή χημεία και επικοινωνία με το κοινό, κάνοντας, μάλιστα, και «εξομολογήσεις» για την προέλευση ορισμένων πιο προσωπικών κομματιών.

Οι Cannons στο Floyd Release Athens 2024

«Αυτό είναι ένα από τα αγαπημένα μου τραγούδια και αφορά το να μένεις σε μια σχέση περισσότερο απ’ όσο θα έπρεπε» είπε η Michele πριν τραγουδήσει το “Can you feel my heart?” (Heartbeat Highway), ένα από τα πιο αργά, αλλά πολύ ιδιαίτερα κομμάτια των Cannons, που θυμίζει pop μπαλάντα.

Η επόμενη εξομολόγηση αφορούσε ένα άτομο, το οποίο «δεν μου συμπεριφέρθηκε δίκαια στη σχέση μας. Μου είπε ψέματα, με απάτησε. Μερικές φορές δεν υπάρχουν άλλες λέξεις εκτός από ένα “fuck you”». Και το κοινό έδειξε τη συμπαράσταση του αποδοκιμάζοντας το άτομο στο οποίο αναφέρθηκε η Michele Joy, ενώ στη διάρκεια του κομματιού (Ruthless – από το Fever Dream) επανέλαβε μαζί της το “fuck you” με τη χαρακτηριστική χειρονομία που, συνήθως, το συνοδεύει.

Οι Cannons στο Floyd Release Athens 2024

Ακολούθησαν κι άλλα γνωστά κομμάτια τους, όπως το “Hurricane” (Fever Dream), το “Bad Dream” (Fever Dream) και το αγαπημένο “Bright Lights” (Shadows) και το μόνο που έμενε ήταν να ακουστεί το “Fire for you” (Shadows), το πιο γνωστό τους τραγούδι στην έως τώρα καριέρα τους. Τελικά αυτό ήταν και το τραγούδι με το οποίο «έφυγαν» από τη σκηνή πριν επιστρέψουν (encore) για να πουν άλλα δύο: το “Desire” (Heartbeat Highway) και το “Evening star”.

Οι Cannons στο Floyd Release Athens 2024

«Δέκα χρόνια πριν που ξεκινήσαμε τη μπάντα, δεν είχαμε ιδέα ότι θα ταξιδεύουμε τον κόσμο κάνοντας αυτό που αγαπάμε. Αυτό το τραγούδι (Evening Star) είναι πολύ ιδιαίτερο» ανέφερε η Michele Joy. Η ιδιαιτερότητα του τραγουδιού αυτού έγκειται και στο γεγονός ότι είναι από τα πρώτα single που κυκλοφόρησαν. Έπειτα προέτρεψε τα εκατοντάδες άτομα -των οποίων η ηλικία κυμαινόταν κατά μέσο όρο γύρω στα 30-35- που έδωσαν το παρών στο Floyd να ανάψουν τα φλας του κινητού τους όσο τραγουδούσε το Evening Star. Και εκείνοι/ες δεν της χάλασαν το χατίρι, ολοκληρώνοντας με αυτόν τον τρόπο άλλη μια βραδιά του Release Athens Festival 2024.

Η πρώτη επίσκεψη των Cannons στην Ελλάδα για το Athens Release Festival 2024 ήρθε σε μια περίοδο κατά την οποία διανύουν τη, μέχρι στιγμής, καλύτερη περίοδο τους: 680 εκ. streams, 300 εκ. προβολές στα βίντεο τους, 9.7 εκ. ακροατές στο Spotify σε 184 χώρες. Το 2024, μάλιστα, ήταν και η χρονιά που ήρθαν στην Ευρώπη για πρώτη φορά.

Release Athens 2024

Δεν μπορούμε να ξέρουμε πότε θα έρθει το peak των Cannons και πόσο θα διαρκέσει. Το μόνο σίγουρο είναι ότι σταδιακά εδραιώνονται, στα 10 χρόνια παρουσία τους, ανάμεσα στις σημαντικότερες μπάντες της Indie/Electro/Dream Pop σκηνής.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα