SOOC / 24 MEDIA Lab

ΦΩΤΙΑ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ: ΕΝΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΧΩΡΙΣ ΕΜΠΡΗΣΤΕΣ

Ο πρωθυπουργός υπονόησε στη Βουλή ότι η καταστροφή οφείλεται σε οργανωμένο σχέδιο εμπρηστών και δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο η πυρκαγιά να προκλήθηκε από μετανάστες. Ήταν έτσι τα πράγματα όμως;

Η πυρκαγιά στον Έβρο έκαιγε 17 μέρες. Ανθρώπινες ζωές χάθηκαν στις φλόγες, περιουσίες και 935.000 στρέμματα έγιναν στάχτη. Ήταν η μεγαλύτερη καταστροφή από τότε που η ΕΕ κρατά στοιχεία.

Ενόσω η φωτιά μαινόταν στην Αλεξανδρούπολη και τη Δαδιά, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης υπονόησε στη Βουλή ότι η καταστροφή οφείλεται σε οργανωμένο σχέδιο εμπρηστών και δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο η πυρκαγιά να προκλήθηκε από μετανάστες. Τα πράγματα φαίνεται ότι είναι διαφορετικά.

Κάθε κυβέρνηση αναζητά έναν εξωτερικό ή αόρατο εχθρό όταν βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο, λένε στο Magazine επιστήμονες και πυροσβέστες που ερευνούν για χρόνια τα εγκλήματα εμπρησμού – «ασύμμετρη απειλή», «στρατηγός άνεμος», «Τούρκοι πράκτορες» κ.α. Την ίδια στιγμή, οι αριθμοί για τις πυρκαγιές και τους εμπρηστές με δόλο είναι αποκαλυπτικά και φαίνεται ότι καταρρίπτουν το κυβερνητικό αφήγημα.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ BINTEO TOY 24MEDIA LAB

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα