ΘΕΟΔΩΡΑ ΚΡΙΝΗ / 24MEDIA

ΟΛΕΣ ΟΙ ΝΕΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΣΕΙΡΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΖΟΝ

Σειρές εποχής, αληθινές ιστορίες και τηλεοπτικές μεταφορές βιβλίων συνθέτουν τη νέα σεζόν. Αναλυτικά οι καινούργιες παραγωγές που κάνουν πρεμιέρα.

Είναι γεγονός ότι η μυθοπλασία έχει “ανοίξει τα φτερά της” ξανά – μετά από τον καταποντισμό της στα χρόνια της κρίσης – και έχει βρει τη θέση που της αξίζει στην ελληνική τηλεόραση. Όπως έχουμε επισημάνει αρκετές φορές, έναυσμα για την “ανάστασή” της στάθηκε η εξαιρετική παραγωγή των “Άγριων Μελισσών” το 2019 και η τεράστια επιτυχία που γνώρισε, κάτι που έκανε εμφανή τη “δίψα” των τηλεθεατών για καλές, ποιοτικές, ελληνικές σειρές.

Από εκεί κι έπειτα, τα κανάλια άρχισαν να επενδύουν ξανά στη μυθοπλασία, μέχρι που φτάσαμε στο σημείο να υπάρχει, όχι μόνο αυξημένος αριθμός σειρών, αλλά και μεγάλος ανταγωνισμός μεταξύ των σταθμών στο πεδίο αυτό. Έτσι, είδαμε κι άλλες σειρές να αποκτούν φανατικό κοινό, να αποθεώνονται από τους τηλεθεατές και να μετατρέπονται σε “φαινόμενο”, όπως, για παράδειγμα, ο “Σασμός”.

Φέτος, είναι μια καλή χρονιά για την ελληνική μυθοπλασία, καθώς πάνω από 15 είναι οι νέες σειρές που ξεκινούν αυτή τη σεζόν και φαίνεται πως είναι μία και μία. Πρόκειται για παραγωγές υψηλών προδιαγραφών (αρκετές από αυτές χαρακτηρίζονται υπερπαραγωγές), με ενδιαφέροντα σενάρια, με έμπειρους σκηνοθέτες, αλλά και με εξαιρετικά καστ, που αποτελούνται τόσο από καταξιωμένους ηθοποιούς, όσο και από φρέσκα πρόσωπα, ορισμένα εκ των οποίων γνωρίσαμε και αγαπήσαμε σε πρόσφατες σειρές.

Τα είδη και τα κοινά στοιχεία

Στις νέες σειρές που ξεκινούν φέτος, εντοπίζουμε τρία κοινά στοιχεία, που παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Το πρώτο, είναι ότι στην πλειοψηφία τους πρόκειται για σειρές εποχής. Χωρίς, απαραίτητα, να τοποθετούνται στο ίδιο χωροχρονικό πλαίσιο, οι ιστορίες που θα δούμε διαδραματίζονται σε διάφορες περιόδους του παρελθόντος, ενώ εκτυλίσσονται στην Ελλάδα. Έχουμε τη Μάνη στις αρχές 19ου αιώνα, την Αθήνα στη δεκαετία του ’40 (και του ’50 και του ’60), τον Θεσσαλικό Κάμπο στη δεκαετία του ’50, την Κρήτη στη δεκαετία του ’60.

Το δεύτερο, είναι ότι βασίζονται σε βιβλία ή ακόμα σε σε αληθινά γεγονότα. Δεν ξέρουμε αν οι σεναριογράφοι έχουν ξεμείνει από ιδέες ή εάν το τηλεοπτικό κοινό έδειξε αυξημένο ενδιαφέρον για τις λογοτεχνικές ιστορίες, πάντως, οι ιθύνοντες των καναλιών έχουν “επιστρατεύσει” – περισσότερο ή λιγότερο γνωστά – μυθιστορήματα για να βασίσουν τα σενάρια των παραγωγών τους. Ο σκηνοθέτης των “Πανθέων”, Σπύρος Μιχαλόπουλος, μάς είχε πει σχετικά με αυτό στο Magazine: Είναι και τα δύο. Οι Έλληνες παραγωγοί έστρεψαν το βλέμμα τους σε βιβλία γιατί, εκτός εξαιρέσεων, γνωρίζουν πού οδηγείται ένα σενάριο. Από την άλλη μεριά το κοινό, εμπιστεύεται τη λογοτεχνία και γνωρίζει, αν το έχει διαβάσει, τι θα συμβεί. Το κοινό δεν ενδιαφέρεται, πιστεύω, να δει κάτι που αλλάζει ανάλογα με την τηλεθέαση, πράγμα που συμβαίνει κατά κόρον σε πολλές περιπτώσεις”.

Τρίτον, διαβάζοντας τις υποθέσεις των νέων σειρών, παρατηρούμε πως αρκετές εξ αυτών επικεντρώνονται σε ιστορίες οι οποίες έχουν παρουσιάζουν τη δεινή θέση της γυναίκας σε περασμένες δεκαετίες, την πατριαρχική ελληνική κοινωνία και τα σεξιστικά, θα μπορούσαμε να πούμε, ήθη που που επικρατούσαν. Για παράδειγμα, “Το Προξενιό της Ιουλίας”, οι “Ψυχοκόρες”, η “Ηλέκτρα”, έχουν ως πρωταγωνίστριες γυναίκες που καλούνται να αντιμετωπίσουν τους ρόλους που άλλοι διάλεξαν για αυτές, ενώ ακόμη και στη “Μάγισσα”, που φέρει στοιχεία φαντασίας, η γυναίκα είναι ο “εύκολος στόχος”.

Τέλος, πρέπει να πούμε πως ούτε αυτή τη σεζόν απουσιάζουν οι σειρές που είναι βασισμένες σε ξένα format, ενώ από τις σύγχρονες σειρές, που “μιλούν” στο σήμερα, ευχάριστη έκπληξη αποτελεί το “Milky Way”, που σίγουρα θα βρει το κοινό της στη νέα γενιά. Αξίζει να σημειωθεί, πως, και φέτος, θα κυριαρχήσουν οι δραματικές σειρές, με τις κωμικές να είναι ελάχιστες.

Αναλυτικά οι νέες σειρές αυτής της σεζόν

Το προξενιό της Ιουλίας

Θεσσαλικός κάμπος. Η ιστορία εκτυλίσσεται στα τέλη της δεκαετίας του ’50 φωτίζοντας τον τρόπο ζωής στην ελληνική ύπαιθρο, τα ήθη της εποχής και το θεσμό του προξενιού. Στο πρόσωπο της Ιουλίας διακρίνονται καθαρά οι γυναίκες που τότε, δέσμιες της μοίρας τους, δεν είχαν την ευθύνη της ζωής τους. Ένα προξενιό που στόχο έχει να κρύψει ένοχα μυστικά αλλά θα καταφέρει ακριβώς το αντίθετο, να γεννήσει ακόμη περισσότερα.

Η σειρά είναι εμπνευσμένη από το εξαιρετικό μυθιστόρημα του Γιώργου Πολίτη «Το προξενιό της Ιουλίας», εκδόσεις Ψυχογιός. Σενάρειο: Νίκος Απειρανθίτης. Σκηνοθεσία: Νίκος Κρητικός.

Παίζουν: Μελέτης Ηλίας, Άννα Μάσχα, Πέγκυ Τρικαλιώτη, Δημήτρης Αλεξανδρής, Ελισάβετ Μουτάφη, Γιάννος Περλέγκας, Χριστίνα Μαξούρη, Βασίλης Κουκαλάνι, Ευγενία Ξυγκόρου, Δημήτρης Σέρφας, Σίσσυ Τουμάση, Τάσος Λέκκας, Μελίνα Λεφαντζή, Κωνσταντίνος Ζωγράφος, Χριστίνα Μαθιουλάκη, Δημήτρης Γεωργιάδης, Ευτυχία Μελή, Ηλίας Βαλάσης.

Πρεμιέρα: Εντός της σεζόν στον ALPHA.

Φόνοι στο Καμπαναριό

Ένας(;) φόνος, μια κλοπή ιερής εικόνας, πέντε μοναχές, δύο ντετέκτιβ, δύο κακοποιοί και η Αγία Θεοδούλη, μεγάλη η χάρη της, μπλέκουν σε ανατρεπτικά γεγονότα. Έντονο σασπένς και άφθονες δόσεις γέλιου, συνθέτουν τη νέα whodunnit αστυνομική κωμωδία.

Σενάριο: Νίκος Τσιάμης, Νίκος Μήτσας, Παναγιώτης Χριστόπουλος. Σκηνοθεσία: Αντώνης Αγγελόπουλος.

Παίζουν: Ελισάβετ Κωνσταντινίδου, Ρένια Λουιζίδου, Άννη Θεοχάρη, Μένη Κωνσταντινίδου, Λυδία Τζανουδάκη, Γιωργής Τσουρής, Βαγγέλης Δαούσης, Κωνσταντίνος Αβαρικιώτης, Περικλής Αλμπάνης, Νικόλας Απέργης.

Πρεμιέρα: Εντός της σεζόν στον ALPHA.

Ο Γιατρός

Ένα ιατρικό δράμα εμπνευσμένο από αληθινή ιστορία. Ο Ανδρέας Βρεττός είναι κορυφαίος γιατρός και διευθυντής της παθολογικής κλινικής σε ένα απ’ τα καλύτερα νοσοκομεία της χώρας. Βλέπει τη ζωή του να ανατρέπεται όταν ο πατέρας ενός ασθενή τον πυροβολεί θεωρώντας τον, άδικα, υπαίτιο για το θάνατο του γιου του από ιατρικό λάθος. Ο Ανδρέας σώζεται, αλλά ο τραυματισμός στο κεφάλι τού προκαλεί αμνησία και ξεχνάει τα τελευταία δώδεκα χρόνια της ζωής του. Χωρίς τις αναμνήσεις του, ξυπνά σε έναν άγνωστο κόσμο όπου αγαπημένα του πρόσωπα έχουν γίνει ξένοι, νεότερες σχέσεις έχουν ξεχαστεί και η θέση του ως διευθυντής κλινικής έχει χαθεί. Τι θα συμβεί από δω και στο εξής; Πώς θα διαχειριστεί όλη αυτή την κατάσταση;

Απόδοση σεναρίου: Παναγιώτης Ιωσηφέλης. Σκηνοθεσία: Γιώργος Παπαβασιλείου

Παίζουν: Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, Δήμητρα Σιγάλα, Βασιλική Τρουφάκου.

Πρεμιέρα: Εντός της σεζόν στον ALPHA.

Η Μάγισσα

Μάνη, 1817… Δύο αντίπαλες πατριές, του Καπεταναίου Λάσκαρη και του Γερακάρη, είναι πια ενωμένες μέσω του γάμου των παιδιών τους. Η εξαφάνιση, όμως, του μόλις 40 ημερών εγγονιού των δύο οικογενειών, θα ταράξει την εύθραυστη ισορροπία της σχέσης τους. Ποιος κρύβεται πίσω από την εξαφάνιση του βρέφους; Οι οικογένειες ξεσηκώνονται και ψάχνουν παντού. Με το πρώτο φως της αυγής, η νεαρή υπηρέτρια των Λασκαραίων, η Θεοφανώ, θα οδηγηθεί από ένα όραμα στις όχθες του ποταμού της Άρνας… Τι έχει συμβεί; Τι είναι αυτό που θα έρθει στο φως και θα αποκαλύψει.

Σενάριο: Μελίνα Τσαμπάνη, Πέτρος Καλκόβαλης. Σκηνοθεσία: Λευτέρης Χαρίτος.

Παίζουν: Έλλη Τρίγγου, Κατερίνα Λέχου, Γιώργος Γάλλος, Τάσος Νούσιας, Μαρκέλλα Γιαννάτου, Νίκος Ψαρράς, Αναστάσης Ροϊλός, Μάρκος Παπαδοκωνσταντάκης, Κωνσταντίνος Κωνσταντόπουλος, Στεφανί Καπετανίδη, Βασίλης Μηλιώνης, Άρης Νινίκας, Γιάννης Τσουμαράκης, Χριστίνα Χριστοδούλου, Καλλιόπη Χάσκα, Παρθενόπη Μπουζούρη, Γιώτα Αργυροπούλου, Νέστορας Κοψιδάς, Γιλμάζ Χουσμέν, Θεοδόσης Φυλακτός, Παναγιώτης Κατσώλης, Δήμητρα Κολλά, Γεωργία Κυριαζή, Μιχάλης Αφολαγιάν, Θέμις Μπαζάκα.

Πρεμιέρα: Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου στις 21:00 στον ΑΝΤ1.

Ψυχοκόρες

Βασισμένη σε πραγματικά γεγονότα και αληθινές μαρτυρίες, η σειρά αποκαλύπτει αθέατες πτυχές του θεσμού, που λειτουργούσε για χρόνια ως άτυπη μορφή υιοθεσίας και υποδούλωσης. Δεκαετία του ’50, οι τέσσερις αδελφές Πολύζου εγκαταλείπουν τον τόπο τους κυνηγώντας το όνειρο μιας καλύτερης ζωής. Μέσα στα αρχοντικά της αριστοκρατίας και της αστικής ζωής, θα έρθουν αντιμέτωπες με τον έρωτα, τον κίνδυνο, τις ίντριγκες και τα μυστικά που θα τις απομακρύνουν όλο και πιο πολύ από την τελευταία επιθυμία της μητέρας τους, να μείνουν για πάντα ενωμένες. Βαδίζοντας σε άγνωστα και επικίνδυνα μονοπάτια, τα τέσσερα κορίτσια θα παλέψουν να ανταμώσουν ξανά. Όμως, πόσο εύκολο θα είναι κάτι τέτοιο στην Αθήνα του ’50, χωρίς πρόσβαση σε τηλέφωνο, χωρίς να ξέρουν γράμματα, με χειρότερο εχθρό τις κυρίες του σπιτιού και με τον φόβο ότι πίσω από κάθε αντρικό χαμόγελο κρύβεται ο χαμός τους;

Σενάριο: Πέννυ Φυλακτάκη, Βαγγέλης Νάσης. Σκηνοθεσία: Μιχάλης Χαραλαμπίδης.

Παίζουν: Μαργαρίτα Αλεξιάδη, Μένια Βουλιώτη, Μαριάννα Κιμούλη, Άννα Λουιζίδη, Αλέξανδρος Αντωνόπουλος, Μαρίνα Ασλάνογλου, Νεκταρία Γιαννουδάκη, Πυγμαλίων Δαδακαρίδης, Χρήστος Μαλάκης, Δήμητρα Ματσούκα, Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος, Γιούλικα Σκαφιδά.

Πρεμιέρα: Η σειρά ξεκίνησε ήδη και προβάλλεται στο ANT1+.

Μετά τη φωτιά

Η σειρά αφηγείται τις ιστορίες τριών γυναικών, οι οποίες, μετά από μια καταστροφική πυρκαγιά, θα προσπαθήσουν να ξαναχτίσουν τις ζωές τους και να ακολουθήσουν τα αληθινά τους «θέλω». Ένα φιλανθρωπικό γκαλά μετατρέπεται σε εφιάλτη! Μια μεγάλη πυρκαγιά ξεσπάει: Ατύχημα ή εμπρησμός; Τίποτα δεν θα είναι το ίδιο όταν οι φλόγες καταλαγιάσουν… Τρεις γυναίκες, χωρίς να γνωρίζουν ότι το βράδυ αυτό οι μοίρες τους θα ενωθούν θα αφήσουν τις ζωές και το παρελθόν τους στις στάχτες αυτής της ολέθριας πυρκαγιάς… Όλα θα χαθούν στις φλόγες… Όνειρα, σχέδια, ελπίδες… Πώς θα κατορθώσουν να αλλάξουν το πεπρωμένο τους και να βρουν τη ζωή που τους αξίζει; Έντονα συναισθήματα και ανατροπές, ανείπωτα μυστικά, δυνατές ερωτικές ιστορίες και αλυσιδωτές συγκρούσεις, σε μια σειρά που βασίζεται σε πραγματικό γεγονός που συνέβη στη Γαλλία το 1897.

Διασκευή Σεναρίου: Ρένα Ρίγγα. Σκηνοθεσία: Γρηγόρης Καραντινάκης.

Παίζουν: Δημήτρης Αποστολόπουλος, Μάξιμος Γρηγοράτος, Κωνσταντίνος Δανίκας, Μαρία – Νεφέλη Δούκα, Λευτέρης Ελευθερίου, Άλκηστις Ζιρώ, Γιάννης Καράμπαμπας, Ανδρέας Κωνσταντίνου, Ντόρα Μακρυγιάννη, Πηνελόπη Μαρκοπούλου, Θανάσης Μπανούσης, Προμηθέας Νεραττίνι, Ελπίδα Νικολάου, Λουκία Πιστιόλα, Αιμίλιος Ράφτης, Ζωή Ρηγοπούλου, Χάρης Σώζος, Nathan Thomas, Αινείας Τσαμάτης.

Πρεμιέρα: Οκτώβριο στον ΑΝΤ1.

Ο πρώτος από εμάς

Έξι φίλοι με διαφορετικές ανάγκες, καθημερινότητα, όνειρα και αγωνίες θα έρθουν αντιμέτωποι με κάτι αναπάντεχο. Κατά τη διάρκεια μιας εξόδου τους ο ένας από αυτούς, ο Άλκης, καταρρέει. Η ιατρική γνωμάτευση θα τον οδηγήσει σε έναν δύσκολο δρόμο, συνειδητοποιώντας ότι τα πάντα στη ζωή μπορούν να ανατραπούν από τη μια στιγμή στην άλλη. Δίπλα του, όμως, σε αυτή την ανηφόρα θα έχει τους φίλους του. Όλοι μαζί μια αγκαλιά, όπως στα εύκολα έτσι και στα δύσκολα. Η ιατρική περιπέτεια του κολλητού τους θα κάνει όλα τα μέλη της παρέας να επαναπροσδιορίσουν τους εαυτούς τους, τα θέλω και τις ανάγκες τους. Θα δουν τη ζωή από μια νέα οπτική, θα συνειδητοποιήσουν ότι αξίζει να ζουν όπως αυτοί θέλουν και όχι όπως πρέπει και οι ζωές τους θα αλλάξουν για πάντα προς το καλύτερο. Αποκαλύψεις, συγκρούσεις, απρόσμενοι έρωτες και η δύναμη της πραγματικής φιλίας κόντρα σε όλες τις προβλέψεις.

Διασκευή σεναρίου: Νίκος Παπαδόπουλος, Γιώργος Τελτζίδης. Σκηνοθεσία: Πιέρρος Ανδρακάκος.

Παίζουν: Μάριος Αθανασίου, Λένα Δροσάκη, Βίβιαν Κοντομάρη, Αθηνά Οικονομάκου, Γιάννης Τσιμιτσέλης, Σπύρος Χατζηαγγελάκης, Γιάννης Δρακόπουλος, Αντώνης Γιαννακός, Εύα Κοτανίδη, Κωνσταντίνα Τάκαλου, Νατάσα Κοτσοβού, Λάζαρος Βασιλείου, Ηρώ Πεκτέση, Ιωάννα Πιατά, Σεμέλη Μητροπούλου, Κώστας Φαλελάκης, Γιάννης Βούρος.

Πρεμιέρα: Οκτώβριο στον ΑΝΤ1.

Οι Πανθέοι

Ενώ στην Ευρώπη τα σύννεφα του μεγάλου πολέμου βαραίνουν απειλητικά, στην Αθήνα τα ετερόκλητα μέλη της μεγάλης οικογένειας των Πανθέων, παιδιά, νύφες και εγγόνια, συγκεντρώνονται στο αρχοντικό τους στην Κηφισιά, στο προσκέφαλο του ετοιμοθάνατου πατριάρχη της οικογένειας, Βλάση Πανθέου. Ο θάνατος του γηραιού Βλάση, σφραγίζεται από ένα γεγονός που θα σοκάρει τα παιδιά του. Λίγο πριν αφήσει την τελευταία του πνοή, θα απαρνηθεί με αποτροπιασμό την εκλιπούσα σύζυγό του και μητέρα τους, τη Νένα. Τι σημαίνει αυτό; Ποιο μυστικό παίρνει μαζί του ο Βλάσης Πανθέος;..

Ταυτόχρονα, η απρόσμενη εμφάνιση της Μάρμως, της νεαρής συζύγου του γιου του Βλάση, Ανδρέα, θα ταράξει τις ισορροπίες και θα ξυπνήσει ένα απαγορευμένο πάθος, με το νεότερο μέλος της οικογένειας, τον Κίτσο, έναν μποέμ ταλαντούχο ζωγράφο…

Ο καιρός περνάει… Οι Πανθέοι ερωτεύονται, ζουν παράνομα πάθη και κάποιοι μέσα στο ρευστό κλίμα της εποχής, εκμεταλλεύονται τη συγκυρία και στήνουν με εκβιασμούς και απάτες, σχέδια γρήγορου πλουτισμού. Ταυτόχρονα, ένα επικίνδυνο δίκτυο κατασκόπων απλώνει τα πλοκάμια του, εκμεταλλευόμενο τις αδυναμίες και τα πάθη των ηρώων. Σε λίγο η Ελλάδα θα μπει στον πόλεμο, που θα δοκιμάσει τις αντοχές, την αξιοπρέπεια και τη συνείδηση των ανθρώπων. Μια περίοδος, που όλοι θα πρέπει να επιβιώουν στα δύσκολα. Μια μάχη, σε μια εποχή που θα αναδείξει ήρωες, δειλούς και τυχοδιώκτες…

Σενάριο: Γιάννα Κανελλοπούλου, Άγγελος Χασάπογλου. Σκηνοθεσία: Σπύρος Μιχαλόπουλος.

Παίζουν: Κάτια Δανδουλάκη, Αιμίλιος Χειλάκης, Μελία Κράιλινγκ , Μιχάλης Σαράντης, Νίκος Χατζόπουλος, Θανάσης Κουρλαμπάς, Μαρία Καλλιμάνη, Πηνελόπη Πιτσούλη, Κόρα Καρβούνη, Σπύρος Σταμούλης , Μιχάλης Συριόπουλος , Έλενα Τοπαλίδου, Αθηνά Μαξίμου, Κώστας Φιλλίπογλου, Παντελής Δεντάκης, Σμαράγδα Αδαμοπούλου, Χριστίνα Αλεξανιάν, Ελένη Καρακάση, Αλέξανδρος Μούκανος, Ιζαμπέλλα Μπαλτσαβιά, Βίκυ Διαμαντοπούλου, Κωνσταντίνος Γαβαλάς, Κώστας Κονταράτος, Εύα Σιμάτου, Αρετή Τίλη, Ιφιγένεια Καραμήτρου, Γιάννης Κατσιμίχας, Θανάσης Ισιδώρου, Κωνσταντίνος Ελματζίογλου, Γιάννης Ίτσιος, Βάλλια Παπαδάκη, Γιώργος Κωνσταντίνου.

Πρεμιέρα: Σεπτέμβριο στον ΣΚΑΙ.

Το Ναυάγιο

Μια ιστορία επιβίωσης, δύναμης ψυχής και καρμικών συμπτώσεων με φόντο ένα τραγικό ιστορικό γεγονός που σημάδεψε την πρόσφατη ιστορία της Ελλάδας. Στα παγωμένα νερά του Αιγαίου, η μοίρα συνδέει τους επιζώντες του πλοίου «Φοίνιξ» με μια αόρατη κλωστή που θα ορίσει μια για πάντα το υπόλοιπο της ζωής τους. Έρωτες που γεννιούνται μέσα από τις στάχτες του Φοίνικα, ελπίδα μέσα από το πένθος, νέα ξεκινήματα που οδηγούν σε αναπάντεχες περιπέτειες, δικαστικές ίντριγκες και δημοσιογραφικές ανατροπές, δημιουργούν ένα μωσαϊκό ιστοριών και ανθρώπων, που τους ενώνει το αγιάτρευτο τραύμα του ναυαγίου από τη μία, αλλά και η απίστευτη θέληση για ζωή, έρωτα και δικαίωση από την άλλη. Μπορεί ένα σκοτεινό γεγονός να σε οδηγήσει στο φως και στην κάθαρση; Μπορεί ένας «Φοίνικας» να σε βοηθήσει να αναγεννηθείς από τις στάχτες του;

Σενάριο: Γιώργος Κόκουβας. Σκηνοθεσία: Γιάννης Χαριτίδης.

Παίζουν: Γιάννης Στάνκογλου, Αναστασία Παντούση, Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, Λεωνίδας Κακούρης, Γιώργος Χρυσοστόμου, Έκτορας Λιάτσος, Μιχαήλ Ταμπακάκης, Δημήτρης Καπουράνης, Αθηνά Ροδίτου, Αμαλία Καβάλη, Γιώργος Χριστοδούλου, Θάνος Λέκκας, Νίκος Γκέλια, Κώστας Ξυκομηνός, Γιώργος Σουξές, Φωτεινή Ντεμίρη, Μαρία Ζορμπά, Γιολάντα Μπαλαούρα, Αντιγόνη Φρυδά, Γιώργος Μακρής, Στέλλα Ψαρουδάκη, Ελεάννα Στραβοδήμου, Πέρης Μιχαηλίδης, Κωνσταντίνος Δανίκας, Νάνσυ Μπούκλη, Χρύσα Βακάλη, Εύη Δόβελου, Ελίζα Σκολίδη, Άγγελος Ανδριόπουλος, Κωνσταντίνος Γαβαλάς, Βαγγέλης Σαλευρής, Χρήστος Χαλβατζάρας, Πολύδωρος Βογιατζής, Φώτης Πετρίδης, Φοίβος Παπακώστας, Χρύσα Ρώμα, Θεανώ Κλάδη, Ζαχαρένια Πίνη, Στέλιος Δημόπουλος, Παναγιώτης Γαβρέλας, Ιώβη Φραγκάτου, Θοδωρής Προκοπίου, Αθανάσιος Μυλωνόπουλος, Δημήτρης Γεωργαλάς, Εύη Παπαδάκη, Ανδρέας Βατζώλης, Στέλιος Βάσιλας, Γιώτα Φέστα.

Πρεμιέρα: Εντός της σεζόν στο MEGA.

Milky Way

Σε μία ανώνυμη ορεινή πόλη, η 17χρονη Μαρία, τελειόφοιτη Λυκείου, ονειρεύεται να γίνει χορεύτρια και να ζήσει το «αθηναϊκό όνειρο» μακριά από το ασφυκτικό περιβάλλον στο οποίο μεγαλώνει. Οι ονειροπολήσεις της σταματούν απότομα όταν μένει έγκυος από τον φίλο της, τον Τάσο, έναν νεαρό που έχει περάσει όλη του τη ζωή δουλεύοντας στο μοναδικό βενζινάδικο της πόλης και δεν έχει φανταστεί ποτέ να ξεφύγει από τον μικρόκοσμό του. Η οικογένεια και οι φίλοι αγκαλιάζουν το απρόσμενο νέο της εγκυμοσύνης της, πολύ γρήγορα όμως, η ίδια συνειδητοποιεί ότι οι περιορισμοί αυξάνονται επικίνδυνα. Πρόσωπο-κλειδί και καταφύγιό της ο Τζο, ο νέος συμμαθητής της – ένα αγόρι που ξεχωρίζει από το συντηρητικό περιβάλλον της τοπικής κοινωνίας. Οι δυο τους, ξεκινούν ένα ταξίδι γεμάτο περιπέτειες στον δρόμο προς την ενηλικίωση. Αντιμέτωπη με το μεγάλο της δίλημμα, η Μαρία θα βρεθεί ανάμεσα σε αυτό που πραγματικά είναι και σε αυτό που θέλουν οι άλλοι να γίνει.

Σενάριο και Σκηνοθεσία: Βασίλης Κεκάτος.

Παίζουν: Κορίννα Ντουλλάαρτ, Κωνσταντίνος Γεωργόπουλος, Νικολάκης Ζεγκίνογλου, Ανδρέας Κωνσταντίνου, Γιούλικα Σκαφιδά, Θέμις Μπαζάκα, Αργύρης Μπακιρτζής, Μαρία Καλλιμάνη, Σοφία Κόκκαλη, Προμηθέας Αλειφερόπουλος, Τόνια Σωτηροπούλου, Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, Στυλιάνα Ιωάννου, Ναταλία Σουίφτ, Αφροδίτη Καποκάκη, Ευαγγελία Καμάρα, Ιώκο Ιωάννης Κοτίδης, Ξένια Ντάνια, Σταύρος Τσουμάνης, Βίκυ Μαϊδάνογλου, Τζέο Πακίτσας, Κασσιόπη Κλέπκου, Αλέξανδρος Βούλγαρης. Guest stars: Λαέρτης Μαλκότσης, Νίκος Καραθάνος, Κίμων Κουρής, Ιβάν Σβιτάιλο, Μιχαήλ Ταμπακάκης, Άλκηστις Πουλοπούλου, Ελένη Φουρέιρα.

Πρεμιέρα: Πέμπτη 2 Νοεμβρίου στο MEGA. Διαθέσιμη και στο Vodafone TV.

Famagusta

Εμπνευσμένη από τα γεγονότα της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο, η οποία ξεκίνησε στις 20 Ιουλίου του 1974 και ολοκληρώθηκε με τη διχοτόμηση του νησιού στις 14 Αυγούστου του ίδιου χρόνου. Ένα ζευγάρι νέων ανθρώπων (εκείνη 17 και εκείνος 19 ετών) χάνει την ημέρα της εισβολής το τριών μηνών μωρό του. Οι ίδιοι αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τον τόπο τους, χάνοντας παράλληλα και κάθε ελπίδα να βρεθεί το μωρό τους. Ένα βρέφος κατάφερε μέσα στο εφιαλτικό σκηνικό του πολέμου να επιβιώσει και σήμερα είναι ένας πενηντάχρονος άντρας που τον παρακολουθούμε να ζει τη δική του ζωή στο Λονδίνο, παράλληλα με εκείνη της οικογένειάς του, στην Κύπρο, που αγνοεί την τύχη του. Η επιστροφή του αγνοούμενου γιου στην πατρίδα του, με αφορμή ένα ντοκιμαντέρ για λογαριασμό μια διεθνούς πλατφόρμας, αναμένεται να αποδειχθεί μοιραία τόσο για τη ζωή του, όσο όμως και για τις ζωές όλων των ηρώων.

Σενάριο: Βάνα Δημητρίου. Σκηνοθεσία: Αντρέας Γεωργίου.

Παίζουν: Γιάννης Μπέζος, Κοραλία Καράντη, Χρήστος Λούλης, Αντρέας Γεωργίου, Αιμιλία Υψηλάντη, Γιώργος Ζένιος, Νεοκλής Νεοκλέους, Βασιλική Τρουφάκου, Στέφανος Μιχαήλ, Αστέρω Κυπριανού, Δάφνη Κιουρκτσόγλου, Βαγγέλης Κακουριώτης, Χριστίνα Παπαδοπούλου, Δημήτρης Αντωνίου, Γρηγόρης Γεωργίου, Λουκία Μουσουλιώτη, Τζώρτζια Κουβαράκη, Ανδρέας Χρυσάνθου, Άγγελος Γεωργίου, Αντρέας Χριστοδούλου, Γρηγόρης Βαλτινός, Δέσποινα Μπεμπεδέλη.

Πρεμιέρα: Εντός της σεζόν στο MEGA.

Η Παραλία

Σεπτέμβριος 1969, Μάταλα. Η νεαρή γιατρός Υπατία Αρχοντάκη επιστρέφει από το Λονδίνο, στον τόπο της παιδικής της ηλικίας, προκειμένου να ανακοινώσει στην οικογένειά της ότι αρραβωνιάζεται και σκοπεύει να παντρευτεί τον Γιώργο. Ο Γιώργος, ο οποίος ζει μαζί της στο Λονδίνο και εργάζεται στα ναυτιλιακά, θα έρθει στην Κρήτη λίγες ημέρες μετά την Υπατία προκειμένου να ζητήσει το χέρι της και επίσημα από την οικογένειά της. Το πρώτο βράδυ της Υπατίας στα Μάταλα θα συνοδευτεί από την επανασύνδεση με τις παιδικές της φίλες, στις οποίες θα προτείνει να την παντρέψουν. Δίνουν ραντεβού στο πάρτι των χίπηδων, οι οποίοι έχουν βρει στέγη στη μαγευτική παραλία της περιοχής. Εκεί, η Υπατία θα γνωρίσει την περίεργη, αλλά και φιλόξενη κοινότητα των «παιδιών των λουλουδιών», μέλος της οποίας είναι και ο Χάρι. Ανάμεσά τους θα γεννηθεί ένας έρωτας που ξεκινά με πόνο και εμπόδια και θα βρεθεί στο επίκεντρο μιας δίνης που θα συμπαρασύρει στο πέρασμά της όλα όσα οι ήρωές μας θεωρούσαν δεδομένα. Σύντομα, με αφετηρία μια τραγική δολοφονία που θα συνταράξει την περιοχή, αλλά περισσότερο απ’ όλους την ίδια την Υπατία, ο παράδεισός της θα δοκιμαστεί πολύ σκληρά.

Παίζουν: Δανάη Μιχαλάκη, Δημήτρης Μοθωναίος, Αλέξανδρος Λογοθέτης, Γιούλικα Σκαφιδά, Νικόλας Παπαγιάννης, Δημοσθένης Παπαδόπουλος, Γωγώ Καρτσάνα, Δημήτρης Ξανθόπουλος, Δημήτρης Κίτσος, Ελεάνα Στραβοδήμου, Αλέξανδρος Πέρρος, Μαρία Μπαγανά, Αλέξανδρος Μούκανος, Νίκος Καραγιώργης, Ευσταθία Τσαπαρέλη, Ξένια Ντάνια, Μαρθίλια Σβάρνα, Γιώργος Σαββίδης, Στέφανος Μουαγκιέ, Αλέξανδρος Σιδηρόπουλος-Alex Sid, Τάκης Σακελλαρίου, Κατερίνα Λυπηρίδου, Νόνη Ιωαννίδου, Γιώργος Γιαννόπουλος, Νάνσυ Μπούκλη, Προμηθέας Νερατίνι, Βερονίκη Κυριακοπούλου, Κώστας Νικούλι, Γιάννης Κουκουράκης, Γιώργος Μιχαλάκης, Μάκης Παπαδημητρίου, Μπέτυ Λιβανού, Γιώργος Νινιός.

Πρεμιέρα: Η σειρά ξεκίνησε και προβάλλεται καθημερινά στις 22:45 στην ΕΡΤ1 και στο ERTFLIX.

Στα Σύρματα

Μια απολαυστική κωμωδία με σπαρταριστές καταστάσεις, ξεκαρδιστικές ατάκες και φρέσκια ματιά, που διαδραματίζεται μέσα και έξω από τις φυλακές. Ο Σπύρος Καταραχιάς, ύστερα από μια οικονομική απάτη, καταδικάζεται σε πέντε χρόνια φυλάκισης και οδηγείται σε σωφρονιστικό ίδρυμα. Στη φυλακή γνωρίζει τον Ιούλιο Ράλλη, έναν βαρυποινίτη με σκοτεινό παρελθόν. Μεταξύ τους δημιουργείται μια ιδιάζουσα σχέση. Στο μεταξύ, η Άννα Ρούσου, μια μυστηριώδης κοινωνική λειτουργός, εμφανίζεται για να ταράξει κι άλλο τα νερά, φέρνοντας ένα πρόγραμμα εκτόνωσης θυμού, που ονομάζει «Στα σύρματα», εννοώντας όχι μόνο τα σύρματα της φυλακής αλλά και εκείνα των τηλεφώνων. Έτσι, ζητάει από τον διευθυντή να της παραχωρήσει κάποιους κρατούμενους, ώστε να τους εκπαιδεύσει και να τους μετατρέψει σε καταδεκτικούς τηλεφωνητές, στους οποίους ο έξω κόσμος θα βγάζει τα εσώψυχά του και θα ξεσπά τον συσσωρευμένο θυμό του.

Σενάριο: Χάρης Μαζαράκης, Νίκος Δημάκης. Σκηνοθεσία: Χάρης Μαζαράκης.

Παίζουν: Θανάσης Τσαλταμπάσης, Ιβάν Σβιτάιλο, Bίκυ Παπαδοπούλου, Ντορέττα Παπαδημητρίου, Γιώργος Χρανιώτης, Πάνος Σταθακόπουλος, Τάσος Παλαντζίδης, Βασίλης Χαλακατεβάκης, Ανδρέας Ζήκουλης, Κώστας Πιπερίδης , Δημήτρης Μαζιώτης , Κωνσταντίνος Μουταφτσής, Στέλιος Ιακωβίδης, Αλέξανδρος Ζουριδάκης, Βαγγέλης Στρατηγάκος, Δημοσθένης Ξυλαρδιστός, Γιάννα Σταυράκη , Δημήτρης Καμπόλης, Λουκία Φραντζίκου, Γεωργία Παντέλη, Σουζάνα Βαρτάνη (Λώρα), Εύα Αγραφιώτη, Γιώργος Κατσάμπας, Κρις Ραντάνοφ , Χάρης Γεωργιάδης , Τάκης Σακελλαρίου, Γιάννης Κατσάμπας, Συμεών Τσακίρης και Λάκης Γαβαλάς.

Πρεμιέρα: Σεπτέμβριο στην ΕΡΤ1 και το ERTFLIX.

Τρίτος όροφος

Στον τρίτο όροφο μιας πολυκατοικίας, μέσα από τις ξεκαρδιστικές συζητήσεις που κάνουν στο σπίτι τους, ο 70χρονος Γιάννης, διαχειριστής της πολυκατοικίας, και η 67χρονη Υβόννη μάς δείχνουν πώς κυλάει η καθημερινότητά τους, η οποία περιλαμβάνει στιγμές γέλιου, αλλά και ομηρικούς καβγάδες, σκηνές ζήλιας με πείσματα και χωρισμούς, λες και είναι έφηβοι… Η νέα 15λεπτη κωμική σειρά υπόσχεται να μας χαρίσει στιγμές συγκίνησης και αισιοδοξίας, γέλια και χαμόγελα.

Σενάριο και σκηνοθεσία: Βασίλης Νεμέας.

Παίζουν: Αντώνης Καφετζόπουλος, Λυδία Φωτοπούλου, Χάρης Χιώτης, Ειρήνη Αγγελοπούλου, Χριστιάνα Δρόσου, Θανάσης και Αρετή Μαυρογιάννη.

Πρεμιέρα: Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου και καθημερινά στις 21:30 στην ΕΡΤ1.

Ηλέκτρα

1972. Νήσος Αρσινόη. Η Ηλέκτρα, μια γυναίκα εγκλωβισμένη στους ρόλους που άλλοι διάλεξαν για εκείνη, της καλής κόρης, συζύγου και μάνας, ασφυκτιά στην κλειστή νησιωτική κοινωνία. Παντρεμένη με τον -κατά πολλά χρόνια μεγαλύτερό της- δήμαρχο της Αρσινόης Σωτήρη Βρεττό, η Ηλέκτρα έχει βαφτίσει την υποταγή καθήκον και την καταπίεση εγκαρτέρηση. Ο Παύλος Φιλίππου, ένας γοητευτικός και μυστηριώδης άντρας, καταφθάνει στην Αρσινόη για ν’ αναλάβει τη θέση του καθηγητή μαθηματικών στο γυμνάσιο του νησιού. Η Ηλέκτρα νιώθει ότι αυτός ο άντρας κρατάει το κλειδί της ελευθερίας της. Η ελευθερία, όμως, έρχεται πάντα μ’ ένα τίμημα. Ακόμα κι αν η Ηλέκτρα κατορθώσει να σπάσει τα δεσμά της φυλακής της, δεν μπορεί να ελευθερωθεί από το παρελθόν της… Οι εφιαλτικές μνήμες της ξυπνούν με την επιστροφή του Νικόλα Βρεττού στο νησί και ένα καλά κρυμμένο μυστικό κινδυνεύει ν’ αποκαλυφθεί. Η Ηλέκτρα θ’ αναμετρηθεί με το παρελθόν της αλλά και με τα όρια της ελευθερίας της και θα γράψει, έτσι, το πιο ιδιαίτερο και σκοτεινό κεφάλαιο στο ημερολόγιο της ζωής της.

Βασισμένο σε μια ιδέα της συγγραφέως Ελένης Καπλάνη. Σενάριο: Μαντώ Αρβανίτη, Θωμάς Τσαμπάνης. Σκηνοθεσία: Βίκυ Μανώλη.

Παίζουν: Έμιλυ Κολιανδρή, Αποστόλης Τότσικας, Τάσος Γιαννόπουλος, Κατερίνα Διδασκάλου, Γιώργος Συμεωνίδης, Λουκία Παπαδάκη, Αλέξανδρος Μυλωνάς, Θανάσης Πατριαρχέας, Νεφέλη Κουρή, Ευαγγελία Μουμούρη, Δανάη Λουκάκη, Δρόσος Σκώτης, Ειρήνη Λαφαζάνη , Όλγα Μιχαλοπούλου, Βίκτωρας Πέτσας, Νίκος Ιωαννίδης , Παύλος Κουρτίδης, Μανώλης Γεραπετρίτης, Αλέξανδρος Πιεχόβιακ, Γκαλ Ρομπίσα, Βασίλειος-Κυριάκος Αφεντούλης, Χρήστος Γεωργαλής, Γρηγορία Μεθενίτη, Ιφιγένεια Πιεριδού, Δημήτρης Αριανούτσος, Αστέριος Κρικώνης , Φανή Καταβέλη, Ευτυχία Καραμπέση, Αλέξανδρος Παπατριανταφύλλου, Άρης Αντωνόπουλος, Ελένη Κούστα, Άλκης Μαγγόνας.

Πρεμιέρα: Δευτέρα 2 Οκτωβρίου και από Δευτέρα έως Πέμπτη στις 20:15 στην ΕΡΤ1.

Έρημη Χώρα – ΕΡΤ

Μια δυνατή οικογενειακή ιστορία με στοιχεία γουέστερν. Η οδυνηρή περιπέτεια κηδεμονίας ενός παιδιού αποτελεί τον συνδετικό κρίκο που ενώνει τους ήρωες της ιστορίας μας. Η Εύα, μια 11χρονη κοπέλα που πάσχει από εκλεκτική αλαλία και χάνει σε μία ημέρα και τους δύο γονείς της, ο Λουκάς, ο 70χρονος μοναχικός παππούς της, που αρνείται πεισματικά την επιμέλειά της, η Μαρίνα, μια 40χρονη κοινωνική λειτουργός που προσπαθεί να μην οδηγηθεί η Εύα σε ίδρυμα, και ο Μάνος, ένας 45χρονος εισαγγελέας ανηλίκων που ζει έναν «άγονο» γάμο που καταρρέει, εμπλέκονται σε μια περιπέτεια κηδεμονίας που θα τους φέρει αντιμέτωπους με τους δαίμονές τους, αλλά ταυτόχρονα θα αναγκάσει την παγωμένη καρδιά τους να ξυπνήσει ξανά.

Σενάριο-Σκηνοθεσία: Γιώργος Γκικαπέππας.

Παίζουν: Γιώργος Κέντρος, Δανάη Σκιάδη, Γιώργος Καραμίχος, Άννα Μαρία Μαρινάκη, Νίκος Αρβανίτης, Αλεξάνδρα Αϊδίνη, Γιώργος Γιαννόπουλος, Χρήστος Κοντογεώργης, Αλεξία Σαπρανίδου, Στέλιος Ξανθουδάκης, Κίττυ Παϊταζόγλου, Δημήτρης Αριανούτσος, Κωνσταντίνος Μαγκλάρας, Ντίνα Αβαγιανού, Κωνσταντίνος Αβαρικιώτης, Δημήτρης Τοπαλίδης, Αδελαΐδα Κατσίδε και οι Ρουμάνοι ηθοποιοί Stefania Marola, Carmen Ionescu, Mihai Dinvale.

Πρεμιέρα: Εντός της σεζόν στο ERTFLIX και την ΕΡΤ1.

Οι σειρές που συνεχίζονται με νέο κύκλο

Σασμός – ALPHA – Πρεμιέρα τη Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου στις 21:00.

Ο Παράδεισος των Κυριών – ALPHA – Πρεμιέρα τη Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου.

Μην αρχίζεις τη μουρμούρα – ALPHA – Πρεμιέρα το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου.

Γη της Ελιάς – MEGA – Πρεμιέρα τη Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου στις 21:00.

Παγιδευμένοι – ΑΝΤ1 – Πρεμιέρα την Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου στις 22:00.

Κάνε ότι κοιμάσαι – ΕΡΤ – Πρεμιέρα τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου στις 21:45.

Ο Όρκος ΙΙ – ΕΡΤ – Πρεμιέρα την Τετάρτη 18 Οκτωβρίου στις 21:45.

Έρωτας Φυγάς – OPEN – Πρεμιέρα την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου στις 20:00.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα