Διαμαρτυρία για την ψηφιακή ταυτότητα George Vitsaras / SOOC

ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ: ΠΩΣ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΗΔΗ ΤΣΙΠΑΡΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΟΥΜΕ

Αν έχει κανείς διαβατήριο ή/και πιστωτική κάρτα ή/και smartphone, ο “Αντίχριστος” είναι ήδη μέσα του. Κανένας λόγος να στήνεται έξω από τα Αστυνομικά Τμήματα, αξημέρωτα.

Η Ελλάδα καίγεται, η κλιματική κρίση απειλεί (ουσιαστικά) την ανθρωπότητα, ο πληθωρισμός (και η αισχροκέρδεια) την επιβίωση μας και παρ’ όλα αυτά λαοθάλασσα ανθρώπων βρίσκει το κουράγιο να στήνεται έξω από αστυνομικά τμήματα από τις 2 το ξημέρωμα για να αλλάξει ταυτότητα.

Γιατί;

Για να γλιτώσει το τσιπ του Σατανά.

Είναι αυτό που υποτίθεται πως θα ‘χουν οι νέες ψηφιακές ταυτότητες, τις οποίες θα αρχίσουμε να αποκτούμε από τις 15 με 20 Σεπτέμβρη, έως τον Αύγουστο του 2024. Αυτό επιτάσσει η υποχρέωση μας να προσαρμοστούμε στη νέα κοινοτική οδηγία για την σταδιακή έκδοση των νέων ψηφιακών καρτών.

Έχουμε πάρει και τα λεφτά που δίνει η ΕΕ για την έκδοση τους.

Που θα έχουν τσιπ, με όλες τις πληροφορίες μας.

Κάποιοι λένε πως είναι του Αντίχριστου ο οποίος βρίσκεται προ της τελικής του επίθεσης.

Μάλλον όμως δεν έχουν ενημερωθεί πως έχουμε ήδη ακουμπήσει όλη μας τη ζωή στα smartphone μας -άρα γιατί να κάνει τόσο εξτρά κόπο ο έξω από δω;

Παράλογο;

Όχι δα. Πάντα όταν υπάρχουν πάρα πολλά προβλήματα, προκύπτει και τουλάχιστον μια θεωρία συνωμοσίας. Συνήθως αναπτύσσεται και κυκλοφορεί από τους ίδιους ανθρώπους.

Εν προκειμένω, οι εμπνευστές είναι οι ίδιοι με εκείνους που αντιτάσσονταν του εμβολίου του Covid-19, το οποίο -κατ’ αυτούς- επίσης περιείχε τσιπ. Μάλλον οι μήνες μακριά από τη δημοσιότητα ήταν πολλοί και κάπου έπρεπε να μπει μια τελεία.

Έτσι εμφανίζονται στις οθόνες μας άνθρωποι που υποστηρίζουν πως είναι Χριστιανοί Ορθόδοξοι που έχουν διαβάσει τις προφητείες «του Γέροντα Παϊσίου, (πότε θα ηρεμήσει αυτή η ψυχή, δεν ξέρω), του Πατροκοσμά» και και αυτές λένε «να μην πάρουμε τις νέες ταυτότητες». Πράγμα με το οποίο συμφωνούν «όσα διαβάζω στο Internet και το κινητό μου». Άρα οφείλει να υπακούσει, ώστε «να μην έχουμε τον Αντίχριστο στο μέτωπο μας ή όπου αλλού, μέσω του τσιπ».

Το προστάδιο για το ενσωματωμένο τσιπ στο σώμα

Άλλοι λένε πως αρνούνται να ζήσουν σε μια δημοκρατία, χωρίς ελευθερίες του ατόμου «που καλύπτει και επιτάσσει το Σύνταγμα».

Πώς τα απειλεί όλα η νέα ταυτότητα;

Το τσιπ θα είναι ‘φακέλωμα’ («με δυνατότητες γεωεντοπισμού και το ΑΦΜ»), όπως είπε και ο Δημήτρης Νάσιος του κόμματος “Νίκη” από το Βήμα της Βουλής. Οι θιασώτες αυτής της θεωρίας πιστεύουν ότι το τσιπ στις ταυτότητες είναι το τελευταίο στάδιο πριν γίνει υπχορεωτική η ενσωμάτωση τσιπ στο σώμα.

Λένε πως έχει γίνει ήδη στις ΗΠΑ.

Δεδομένα έχει γίνει στη Σουηδία, όπου χιλιάδες άνθρωποι που χρησιμοποιούσαν smart κινητά και ρολόγια, τοποθέτησαν μικροτσίπ κάτω από το δέρμα στο χέρι τους -ώστε όπως λένε, να επιταχύνουν τις καθημερινές ρουτίνες των χρηστών και να κάνουν τη ζωή τους πιο βολική (από την πρόσβαση στα σπίτια και τα γραφεία, έως την αποθήκευση στοιχείων επικοινωνίας έκτακτης ανάγκης, προφίλ μέσων κοινωνικής δικτύωσης ή ηλεκτρονικών εισιτηρίων για εκδηλώσεις και σιδηροδρομικά ταξίδια).

Οι επιστήμονες εγείρουν ανησυχίες σχετικά με το απόρρητο σχετικά με το είδος των προσωπικών δεδομένων υγείας που μπορεί να είναι αποθηκευμένα στις συσκευές, τα οποία ξεπερνούν όσα δίνουν οι κάμερες που υπάρχουν σε δημόσιους χώρους, την αναγνώριση προσώπου και την παρακολούθηση της τοποθεσίας μας ή πώς οδηγούμε δηλαδή, αλλά και το πού ξοδεύουμε τι και -στις γυναίκες- πότε έχουμε έμμηνο ρύση.

Πράγματα που καταγράφονται και στις εφαρμογές που χρησιμοποιούμε.

Υπάρχουν λοιπόν, οι «666», υπάρχουν οι «ζήτω η ελευθερία» και υπάρχουμε κι εμείς που προσπαθούμε να διατηρήσουμε τη ψυχραιμία, τη ψυχική και τη σωματική μας υγεία για να προσπαθήσουμε να ανταποκριθούμε σε ό,τι απειλεί πραγματικά την επιβίωση μας.

Τις ψηφιακές ταυτότητες θα τις 'διαβάζουν' ειδικές συσκευές σάρωσης. Getty Images

«Όλο το παιχνίδι παίζεται στις ταυτότητες»

Σε πρόσφατη επικοινωνία που είχα με συγγενή μου που, αν βγάλουμε στην άκρη το κεφάλαιο της πίστης είναι από τους πιο ευφυείς ανθρώπους που έχω γνωρίσει στη ζωή μου -αν το βάλουμε στην εξίσωση κλείνω το τηλέφωνο το πολύ σε ένα δίλεπτο-, με ενημέρωσε πως «όλο το παιχνίδι παίζεται στις νέες ταυτότητες. Δεν κατάφεραν να μας ελέγξουν με τα εμβόλια και τώρα το επιχειρούν με το τσιπ που θα έχουν οι ταυτότητες».

Αν με έχει διδάξει κάτι αυτή η ζωή είναι πως δεν έχει νόημα να χάνω το χρόνο μου σε ‘χαμένες’ μάχες.

Οπότε δεν ρώτησα ‘ποιοι να μας ελέγξουν’ που μου ήλθε αβίαστα στο στόμα, αλλά έμεινε εκεί. Χωρίς να διακόψω, πήρα την απάντηση μου: ο Αντίχριστος θέλει να μας ελέγξει.

Το δίλεπτο πέρασε, η κλήση ολοκληρώθηκε και η ζωή συνεχίστηκε.

Σκέφτηκα ωστόσο, πως δεν θα σταματήσει ποτέ να με εκπλήσσει το πού μπορεί να φτάσει ο ανθρώπινος νους, ώστε να μην αναγκαστεί ποτέ να ασχοληθεί και να διαχειριστεί με τα προβλήματα του -η επίλυση των οποίων συνήθως εναποτίθεται σε ‘ανώτερες δυνάμεις’.

Όποιος απειλεί το αφήγημα, γίνεται εχθρός.

Κι έτσι προκύπτουν θεωρίες συνωμοσίας. Υπάρχουν από τους πρώτους ανθρώπους που κλήθηκαν να επιβιώσουν κρίσης που απειλούσε την ύπαρξη τους.

Δεν είσαι πρόβατο, εσύ

Όπως έχει πει η καθηγήτρια κοινωνιολογίας, Cynthia Miller-Idriss «όταν χάνουμε την αίσθηση του ελέγχου και νιώθουμε αβεβαιότητα, φόβο και άγχος, τείνουμε να στρεφόμαστε στη θεωρία συνωμοσίας, επειδή μας προσφέρει παρηγοριά σε μορφή απαντήσεων άσπρο-μαύρο».

Η έλλειψη ελέγχου αυξάνει την ανάγκη συμμετοχής στην αντισταθμιστική ψευδαίσθηση του ελέγχου. Δηλαδή, σε θεωρίες συνωμοσίας.

Mελέτη αποκάλυψε και ότι η πίστη στις συνωμοσίες μπορεί να χρησιμεύσει για να ξεχωρίσει κάποιος από «τις αδαείς μάζες». Τα «κοιμισμένα πρόβατα». Να νιώθει μοναδικός, κάτοχος της αποκλειστικής γνώσης.

Και πάντα υπάρχουν κάποιοι, έτοιμοι να εκμεταλλευτούν τους θρησκόληπτους και να ζήσουν είναι ένα είδος εξουσίας. Τι πιο εύκολο από το να ‘πατήσουν’ στη δεισιδαιμονία του ανθρώπου και τις ανάγκες που διάβασες ήδη.

Κάπως έτσι έχουμε φτάσει στο 2023 και μιλάμε για τον Σατανά.

Διαμαρτυρία για την ψηφιακή ταυτότητα Eurokinissi

Στο διαδίκτυο θα βρεις (αν ενδιαφέρεσαι) διάφορους εκπροσώπους της εκκλησίας που διατείνονται πως «θα σου βγάλει τη φωτογραφία με μια ακτίνα. Την ίδια στιγμή, σε έχει σφραγίσει. Σου δίδει εκείνη τη σφραγίδα, με μια φωτογραφία που τη βλέπουν τα μάτια σου και μια φωτογραφία αναθέατη. Και με ένα μικροτσίπ πάνω. Όπου πας, σε ελέγχει».

Καταλαβαίνεις ποιος, έτσι;

Άλλωστε τα έχει γράψει ο Ιωάννης στην Αποκάλυψη.

«Το τσιπ είναι σφράγισμα στους ανθρώπους η ταυτοποίηση τους με τον αριθμό 666. Είναι το προστάδιο του χαράγματος που αναφέρει η Αποκάλυψη του Ιωάννη.  Αυτό θέλει ο διάβολος: να μας καταργήσει το αυτεξούσιο, για να μην μπορούμε να πετύχουμε το καθ’ ομοίωση», λέει άλλος ιερέας.

Αν έχεις κουράγιο, μπορείς να διαβάσεις εδώ την ερμηνεία που δίνει η συγκεκριμένη ‘παράταξη’ στην Αποκάλυψη.

Mέχρι τώρα πολύ λίγα πράγματα είναι γνωστά, ως προς τις ουσίες των μελανιών της δερματοστιξίας. Αυτό αλλάζει για να διαπιστωθεί αν είναι επικίνδυνα για την υγεία μας. iStockphoto

FYI, αν έχεις tattoo ξέχνα τον παράδεισο

Παρεμπιπτόντως, η θεωρία της ομοίωσης σε αφορά αν έχεις tattoo. Βάσει των ιδίων ανθρώπων, οι δερματοστιξίες επηρεάζουν το καθ’ εικόνα και κατ’ ομοίωση και όταν φτάσουμε στην ώρα της κρίσης, αυτοί που θα αποφασίσουν πού θα καταλήξουμε δεν θα μας αναγνωρίσουν. Έτσι θα σταλούμε στην Κόλαση.

Το σχόλιο μου, όταν έλαβα τη σχετική ενημέρωση, ήταν «θα περάσουμε καλύτερα, από εσάς τους αποστειρωμένους».

Μήπως δεν είμαστε όσο σημαντικοί πιστεύουμε;

H θρησκευτικής βάσεως θεωρία συνωμοσίας για τις ψηφιακές ταυτότητες, λέει πως το τσιπ στις ταυτότητες θα χωράει 50GB. Aν τα ‘χει το τηλέφωνο σου, μπορείς να είσαι στο Internet 600 ώρες, να streamαρεις 10.000 τραγούδια ή να δεις 100 ώρες videos ή να αποθηκεύσεις 13.888 εικόνες JPEG.

Γενικά, η χωρητικότητα αποθήκευσης των μικροτσίπ ταυτοτήτων μετριέται σε kilobyte ή megabyte.

Το σημείο που ‘τσακίζει’ η θεωρία της απειλής της ελευθερίας μας είναι πως το τσιπ της ταυτότητας θα δίνει πρόσβαση στο γεωεντοπισμό, την περιουσία, την οικογενειακή κατάσταση, την υγειονομική κατάσταση και τις πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες σε όποιον δίνουμε το έγγραφο για να κάνουμε μια δουλειά (πχ ΔΕΚΟ, Τράπεζες και δημόσιες υπηρεσίες).

Λυπάμαι, αλλά όλα τα microchips περιλαμβάνουν ενσωματωμένη τεχνολογία, που όμως, δεν ‘διαβάζει’ τα ίδια πράγματα. Δεν εξυπηρετεί τους ίδιους σκοπούς.

Προφανώς και υπάρχουν μικροτσίπ που μπορούν να κάνουν τα πάντα. Αλλά το έξοδο της κατασκευής του είναι τεράστιο. Άσε που δεν υπάρχουν και οι πρώτες ύλες -για αυτό υπάρχουν γενικά καθυστερήσεις. Σίγουρα δεν είμαστε όλοι εμείς όχι τόσο σημαντικοί.

Τι τσιπ υπάρχει στη νέα ταυτότητα

Οι ψηφιακές ταυτότητες θα περιέχουν τα στοιχεία που έχουν αυτές που έχεις ήδη στην κατοχή σου, συν την ομάδα αίματος.

Η συμπερίληψη της θα είναι προαιρετική. Στο νομοθετικό πλαίσιο αναφέρεται πως στο μέλλον ενδέχεται να προστεθούν και άλλα στοιχεία “προς εξυπηρέτηση του πολίτη”. Μέχρι όμως, να ξημερώσει εκείνη η ημέρα, ας δούμε ποια ημέρα θα ξημερώσει πρώτα.

Τα μικροτσίπ στις κάρτες ταυτότητας, έχουν ως στόχο την επαλήθευση ταυτότητας, μέσω προσωπικών πληροφοριών που υπάρχουν ήδη στις ταυτότητες μας (όνομα, ημερομηνία γέννησης, ύψος, διεύθυνση, ψηφιακή εικόνα της φωτογραφίας) και βιομετρικών δεδομένων (βλ. δακτυλικά αποτυπώματα) που περιλαμβάνονται κρυπτογραφημένα.

Ο στόχος είναι η βελτιωμένη ασφάλεια. Ο έλεγχος γίνεται ανέπαφα, μέσω ‘σάρωσης’ από ειδικά μηχανήματα. Όχι στα ΑΤΜ ή τα ‘σκάνερ’ των σούπερ μάρκετ. Αν βάλεις εκεί την ταυτότητα, δεν θα ‘διαβαστεί’ τίποτα.

Τα επίπεδα ασφαλείας που περιέχει δεν κάνουν εύκολη την πλαστογράφηση -που με τις σημερινές ταυτότητες είναι για τους επιτήδειους υπόθεση λίγων λεπτών.

Oι 'έξυπνες' ταυτότητες και τα ψηφιακά διαβατήρια, όπως και τα ψηφιακά διπλώματα οδήγησης μπορούν να περιέχουν και βιομετρικές πληροφορίες. Getty Images/iStockphoto

Τι τσιπ υπάρχει στα διαβατήρια

Τα microchips των ταυτοτήτων ‘συμπεριφέρονται’ εν πολλοίς, όπως αυτό που υπάρχει στα διαβατήρια. Έχουν παρόμοιους σκοπούς, αλλά υπάρχουν διαφορές στην εφαρμογή και κάποια δεδομένα που αποθηκεύουν.

Η προτεραιότητα αυτών των διαβατηρίων είναι η ενίσχυση της ασφάλειας και της λειτουργικότητας του εγγράφου, στους ελέγχους συνόρων και τα διεθνή ταξίδια.

Συνήθως περιέχουν βιογραφικά δεδομένα για τον κάτοχο του διαβατηρίου, όπως το όνομά του, την ημερομηνία γέννησής του, τον αριθμό διαβατηρίου και μια ψηφιακή εικόνα της φωτογραφίας του. Ορισμένα σύγχρονα διαβατήρια περιλαμβάνουν επίσης, βιομετρικά δεδομένα, όπως δεδομένα αναγνώρισης προσώπου ή δακτυλικών αποτυπωμάτων.

Ενσωματώνουν κρυπτογράφηση και ψηφιακές υπογραφές για την προστασία των δεδομένων από μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση και παραποίηση.

Tο chip είναι ανέπαφο RFID (Radio-Frequency Identification). To διαβάζουν ‘διαβάζουν’ ειδικά μηχανήματα που υπάρχουν στα σύνορα και σε αεροδρόμια.

Με κάθε ‘σάρωση’ τα δεδομένα του τσιπ συγκρίνονται με τις εκτυπωμένες πληροφορίες που υπάρχουν στο διαβατήριο, ώστε να επαληθευτεί η αυθεντικότητα του.

Η χρήση της τεχνολογίας RFID στα διαβατήρια έχει εγείρει ανησυχίες σχετικά με το απόρρητο, καθώς μπορεί ενδεχομένως να σαρωθεί εξ αποστάσεως.

Για να αντιμετωπιστεί αυτό, ορισμένα διαβατήρια περιλαμβάνουν μεταλλική θωράκιση για προστασία από μη εξουσιοδοτημένη σάρωση όταν το διαβατήριο είναι κλειστό.

Τι τσιπ υπάρχει στις πιστωτικές κάρτες

To τσιπ της πιστωτικής κάρτας Getty Images/iStockphoto

Τα microchips των πιστωτικών καρτών έχουν ως ‘δουλειά’ την ασφάλεια των οικονομικών συναλλαγών.

Αποθηκεύουν δεδομένα που σχετίζονται με τον λογαριασμό του κατόχου της κάρτας.

Είναι σχετικά με τον λογαριασμό της κάρτας (βλ. αριθμός της κάρτας, ημερομηνία λήξης και άλλα δεδομένα που σχετίζονται με τις συναλλαγές), ενώ υπάρχει ένα μοναδικό αναγνωριστικό κρυπτογραφικό ‘κλειδί’ -που έχει προορισμό την ασφάλεια. Αυτό διαβάζεται με την εισαγωγή σε ένα τερματικό -όπου γίνεται η ‘ανάγνωση’.

Εστιάζουν στη διασφάλιση συναλλαγών. Χρησιμοποιούν κρυπτογράφηση και tokenization για την προστασία των πληροφοριών του κατόχου της κάρτας.

Ο ‘τύπος’ αυτών των microchips είναι συχνά RFID και αποτελούν μέρος του προτύπου EMV (Europay, Mastercard, Visa). Πρόκειται για  παγκόσμιο πρότυπο για την επεξεργασία πιστωτικών καρτών που εστιάζει στην ενίσχυση της ασφάλειας κατά τις συναλλαγές.

Τα τσιπ EMV έχουν σχεδιαστεί για να βελτιώνουν την ασφάλεια των προσωπικών συναλλαγών, αντικαθιστώντας την παραδοσιακή μαγνητική λωρίδα που περιείχε στατικά δεδομένα.

Όταν πραγματοποιείτε μια πληρωμή με πιστωτική κάρτα με δυνατότητα EMV, το τσιπ δημιουργεί έναν μοναδικό κωδικό για κάθε συναλλαγή, καθιστώντας την πολύ πιο ασφαλή συγκριτικά με τη μαγνητική λωρίδα.

Αυτά τα τσιπ έχουν σχεδιαστεί για να αποτρέπουν την ‘κλωνοποίηση’ καρτών και τις δόλιες συναλλαγές.

Για την ιστορία, δεν έχουν όλες οι πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες RFID. Πολλές εξακολουθούν να ‘ζητούν’ PΙΝ ή υπογραφή, ενώ πλέον υπάρχουν η ταυτοποίηση δυο παραγόντων (2 Factor Authentication) και οι real time ενημερώσεις της όποιας συναλλαγής.

Τι τσιπ υπάρχουν στα smartphones

Τα κινητά τηλέφωνα που οι περισσότεροι έχουμε ως προέκταση του χεριού μας, διαθέτουν μικροτσίπ που εκτελούν διάφορες λειτουργίες, όπως επεξεργασία δεδομένων, σύνδεση σε δίκτυα, αποθήκευση μνήμης και εκτέλεση εφαρμογών.

Ορισμένα smartphone διαθέτουν επίσης, τσιπ NFC (near field communication -επικοινωνία κοντινού πεδίου), τα οποία τους επιτρέπουν να επικοινωνούν με άλλες συσκευές ή να πραγματοποιούν πληρωμές με tapping ή με ‘πέρασμα’ πάνω από την ειδική συσκευή.

Το GPS είναι μια τελείως διαφορετική ‘πίστα’

Το GPS έκανε τις διαδρομές μας πιο εύκολες, εις βάρος των λειτουργιών που 'ενεργοποιούσε' ο εγκέφαλος μας πριν την ύπαρξη του. iStock

Μεταξύ αυτών που υποστηρίζουν όσοι δεν θέλουν τις ψηφιακές ταυτότητες, είναι πως θα περιέχει γεωεντοπισμό -και μεταξύ άλλων, έτσι η εφορία θα εντοπίζει τους οφειλέτες.

Το GPS (Global Positioning System) δεν είναι μικροτσίπ. Βασίζεται στην τεχνολογία τους, για να λειτουργήσει ως δορυφορικό σύστημα πλοήγησης που παρέχει πληροφορίες τοποθεσίας και ώρας στους χρήστες. Όπου και αν βρίσκονται πάνω στη Γη.

Το σύστημα GPS αποτελείται από ένα δίκτυο δορυφόρων σε τροχιά γύρω από τη Γη και δέκτες GPS που είναι συνήθως ενσωματωμένοι σε συσκευές όπως smartphone, συστήματα πλοήγησης και άλλες συσκευές με δυνατότητα GPS. Αυτοί οι δέκτες περιέχουν μικροτσίπ που λέγονται chipset GPS ή GPS modules.

Για να μη σε κουράζω άλλο, όποιος θέλει μπορεί να βρει πού είσαι ανά πάσα στιγμή, αν έχεις σε λειτουργία το smartphone και δεν έχεις ‘κλείσει’ το GPS.

(Δυστυχώς) Δεν θα γλιτώσουμε τις εξετάσεις αίματος

Σύμφωνα με τις θεωρίες συνωμοσίας, το τσιπ των ταυτοτήτων θα έχει ΚΑΙ τη δυνατότητα βιοανάλυσης δεικτών του αίματος επαγωγικά. Τα αποτελέσματα θα στέλνονται μέσω Internet σε ειδικά κέντρα εξωτερικού.

Σαν πηγή ενέργειας θα χρησιμοποιούν την ενέργεια που παράγεται από το μεταβολισμό υδατανθράκων που βρίσκονται στο σώμα μας.

Για να αναλυθούν όσα είναι λάθος με αυτήν τη θεωρία, χρειάζεται ξεχωριστό θέμα. Γίνεται ωστόσο, κατανοητό πως αν κόψουμε τους υδατάνθρακες, διαλύουμε το πλάνο, έτσι;

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα