Barmans hands sprinkling the juice into the cocktail glass filled with alcoholic drink on the dark background

ΟΙ ΝΕΕΣ ΜΠΑΡΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

Μπαρ διαφορετικών ταχυτήτων ανοίγουν πλέον στην πόλη αγκαλιάζοντας έτσι τις διαφορετικές διαθέσεις των Αθηναίων.

Σε κάποια μπορείτε να φάτε αυγά για πρωινό αλλά να ακούσετε ηλεκτρονική μουσική μόλις πέσει η νύχτα, ενώ σε άλλα πίνετε το ποτό σας και παρακολουθείτε μια performance. 

1982 Art Space & Bar

Στην κάτω πλευρά των Εξαρχείων, ο Fahd-Αλέξανδρος Hassan Kassem και ο Νίκος Τόγκας έφτιαξαν το 1982, ένα χώρο τέχνης, στον οποίο μπορείς να απολαύσεις προσεγμένα ποτά. 

Είναι και οι δύο παλιοί γνώριμοι της περιοχής – ο πρώτος ως κάτοικος αλλά και ιδιοκτήτης του Guerilla Chef Burgers, ενώ ο δεύτερος ασχολείται επαγγελματικά με την ιστορία του γκράφιτι πραγματοποιώντας walking tours στην Αθήνα – με αποτέλεσμα να γνωρίζουν ότι το πρώην χρωματοπωλείο που στεγάζει το μαγαζί τους ήταν ένα από τα πρώτα που έφεραν σπρέι για γκράφιτι στα ’90s. 

Στο μυαλό τους, το 1982 είναι απλώς ένα μέρος για να μαζεύονται οι φίλοι τους και οι άνθρωποι με τους οποίους τυγχάνει να μοιράζονται κοινά βιώματα, που θα φιλοξενεί παράλληλα performances, εκθέσεις, DJ sets και εκδηλώσεις γύρω από την τέχνη.

Κάνιγγος 27, Αθήνα

Στέπα

Η Στέπα ήρθε και κούμπωσε στην Ασκληπιού, του δρόμου που έχει αναδειχθεί ως μία από τις πιο hot πιάτσες των Εξαρχείων τα τελευταία δύο χρόνια. Για να δημιουργηθεί, ένωσαν τις δυνάμεις τους οι ομάδες του κυψελιώτικου It’s a Βίλατζ και του Λούβρου στην Ερατοσθένους. 

Το concept του μενού που σχεδίασε ο Αντώνης Μαλίκι περιστρέφεται γύρω από το street food του κόσμου και πράγματι θα δεις ότι μπορείς να απολαύσεις κάθε πιάτο με το ποτό σου, ακόμα και όταν είσαι στην μπάρα. 

Εξίσου προσεγμένη δουλειά γίνεται και στο μπαρ, με τον Κώστα Χατζή να έχει αναλάβει το θέση του head bartender. Blends που γίνονται πίσω από την μπάρα, χειροποίητα σιρόπια και λοιπές αλχημείες για να φτιαχτούν καλοφτιαγμένα cocktails που ταιριάζουν – ακόμα – και με τα κεφτεδάκια σχάρας. 

Ασκληπιού 61, Αθήνα

Felicita

Ωδή στο aperitivo, το Felicita συνδυάζει όμορφη ατμόσφαιρα, ποιοτικά ποτά και κρασιά και νόστιμο φαγητό στο Ρουφ. Ο Κωνσταντίνος Μπόλας, ο Αλέξανδρος Καμπέρης και ο Γιώργος Μαθιουδάκης δημιούργησαν ένα μαγαζί όπου η ευτυχία είναι να μαζεύσαι με φίλους.

 Ο bar manager, Μάριος Ηλιόπουλος (Six Dogs, Architects of Time κ.α) φτιάχνει μια πλούσια λίστα με ονόματα επηρεασμένα από ταινίες που γυρίστηκαν στα στούντιο της Cinecitta. Η προετοιμασία όλη χειροποίητη στην κουζίνα – δεν υπάρχουν έτοιμα σιρόπια ή μαρμελάδες εδώ. Aperitivo με αλκοόλ, αλλά και χωρίς, απλά αλλά και περίπλοκα, οκτώ διαφορετικά negroni, αλλά και κλασικά κοκτέιλ με το δικό τους twist.

Aperitivo χωρίς φαγητό να το συνοδεύει δεν γίνεται και ο Νίκος Ντιναπόγιας (Materia Prima, The Clumsies, Black Duck κ.α). ετοιμάζει βενετσιάνικες μπρουσκέτες, τα λεγόμενα Cicchetti, κροκέτες πανσέτας, χειροποίητα νιόκι γλυκοπατάτας, πολπέτες gazpacho και πολλά άλλα, χωρίς να λείπουν τα πλατώ με επιλεγμένα τυριά και αλλαντικά που αλλάζουν διαρκώς.

Η wine expert Μαρούλα Μαυρογιανοπούλου (Οινοχόος, NotAnExpert) επιμελείται με μεράκι μια λίστα από επιλεγμένες ετικέτες – κατά κύριο λόγο – από την Ελλάδα, αλλά και από τον ξένο αμπελώνα.

Μεγάλου  Βασιλείου 40, Αθήνα

Bless me Father

Η πλατεία Καρύτση έχει αρχίσει να παίρνει ξανά τα πάνω της και το Bless me Father έχει συμβάλει με τη σειρά του σε αυτό. Το design κεντρίζει το βλέμα, με τους ψηλούς καναπέδες και την επιβλητική μπάρα να σε βάζουν σε mood δύο ταχυτήτων: αυγά για την ημέρα και ποτό με ηλεκτρονική μουσική το βράδυ. 

Πλατεία Καρύτση 2, Αθήνα

Iznogood & nephew 

Ο πεζόδρομος της Αγίας Ζώνης φιλοξενεί αρκετά νέα μαγαζιά, τα οποία ξεχωρίζουν το καθένα στο είδος του. Ένα από αυτά είναι και το Iznogood & nephew, το μπαρ που άνοιξε τις πόρτες του πέρυσι τον χειμώνα κι έγινε αμέσως στέκι. Δημιουργοί του είναι ο Dj Iznogood, ένα από τους θρυλικότερους της Αθήνας, και ο ανιψιός του, που μαζί δημιούργησαν έναν χώρο με βίντατζ ατμόσφαιρα.  Aνοίγει από το πρωί για καφέ αλλά θα το προτιμήσεις το βράδυ για ένα καλοφτιαγμένο ποτό ή cocktail και τα βινύλια να εναλλάσσονται στο πικάπ. 

Αγίας Ζώνης 28, Αθήνα

Βενιαμίν

Ένα ακόμα μαγαζί βρήκε τη θέση του στην πλατεία Μεσολογγίου στις αρχές του χρόνου που πέρασε, η οποία αναδεικνύεται σε ανερχόμενη πιάτσα του Παγκρατίου. Μας κέρδισε με τη ζεστή και οικεία ατμόσφαιρα, τις ετερόκλητες αναφορές στην ποπ κουλτούρα, τα ποτά και το φαγητό του. 

Πρόσφατα, το Βενιαμίν άνοιξε ξανά τις πόρτες του ακόμα πιο ανανεωμένο, βγάζοντας και πάλι τραπέζια στην πλατεία για να ξεκινήσεις την ημέρα σου πριν οδηγηθείς με μαθηματική ακρίβεια στην μπάρα του. 

Πλ. Μεσολογγίου 5, Αθήνα

Μαζί με τη ΔΕΗ “ανάβουμε τα φώτα” σε ό,τι νέο συμβαίνει στην πόλη.

Ακολουθήστε το News24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα