ΜΑΚΗΣ ΒΟΡΙΔΗΣ

Ο Μαυρουδής (Μάκης) Βορίδης (Αθήνα, 23 Αυγούστου 1964 είναι δικηγόρος, πολιτικός, βουλευτής και νυν υπουργός Εσωτερικών. Είναι απόφοιτος του Κολλεγίου Αθηνών και πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, έχει δε Master of Laws στο University of London, ειδικευμένος σε θέματα Διεθνούς Εμπορικού Δικαίου και Ποινικού Δικαίου. Τον Σεπτέμβριο του 2007 εκλέγεται για πρώτη φορά βουλευτής στην εκλογική περιφέρεια της Αττικής, όπου συνεχίζει να εκλέγεται μέχρι σήμερα. Τον Νοέμβριο του 2011, διορίστηκε Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων στην κυβέρνηση συνεργασίας ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΛΑΟΣ υπό τον Λουκά Παπαδήμο. Στις εκλογές της 6ης Μαΐου 2012, εξελέγη πρώτος σε σταυρούς προτίμησης Βουλευτής στην Περιφέρεια Αττικής με τη Νέα Δημοκρατία. Εν συνεχεία, ορίστηκε κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ (2010-2014). Επανεξελέγη στις εκλογές της 17ης Ιουνίου 2012. Τον Ιούνιο του 2013 ορίστηκε Πρόεδρος της Πολιτικής Επιτροπής της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΟΑΣΕ. Τον Ιούνιο του 2014 διορίστηκε Υπουργός Υγείας στην Κυβέρνηση Σαμαρά. Στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου και της 20ης Σεπτεμβρίου 2015 επανεξελέγη βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία στην εκλογική περιφέρεια Αττικής. Τον Ιανουάριο του 2016, ο Πρόεδρος της ΝΔ τον όρισε Τομεάρχη Εσωτερικών. Τον Ιούλιο του 2017, εξελέγη Πρόεδρος της ειδικής επιτροπής της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΟΑΣΕ για τη μετανάστευση. Στις εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019 εξελέγη βουλευτής Α' Ανατολικής Αττικής με την ΝΔ και διορίστηκε Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Παρενόχληση στο εργασιακό περιβάλλον

Έρευνα ΑΔΕΔΥ: Ευνοϊκό για σεξουαλική παρενόχληση το εργασιακό περιβάλλον στο Δημόσιο

Έρευνα της ΑΔΕΔΥ καταρρίπτει τον μύθο του "ασφαλούς περιβάλλοντος" στο Δημόσιο. Τι αποκαλύπτουν οι μαρτυρίες των γυναικών που βίωσαν σεξουαλική παρενόχληση στον χώρο εργασίας τους.

Οι Άδωνις Γεωργιάδης και Μάκης Βορίδης

Η τιμητική πολιτογράφηση, καθρέφτης των εκάστοτε κυβερνώντων: Από τον Λόρδο Βύρωνα ως τον Γιασάμ Αγιαβέφε

Η τιμητική πολιτογράφηση αποτελεί μια σταθερά της ιστορίας της ελληνικής ιθαγένειας, ριζωμένη στις απαρχές της συγκρότησης του κράτους. Η σκανδαλώδης υπόθεση πολιτογράφησης του Τουρκοκύπριου επιχειρηματία Γιασάμ Αγιαβέφε.

Δημόσιο

Δημόσιοι υπάλληλοι: Παρουσιάστηκε ο αναθεωρημένος Κώδικας Ηθικής και Επαγγελματικής Συμπεριφοράς

Ο Κώδικας Ηθικής και Επαγγελματικής Συμπεριφοράς, ο οποίος αναθεωρήθηκε για πρώτη φορά έπειτα από 10 έτη, συνιστά τον οδικό χάρτη διαχείρισης και αντιμετώπισης ηθικών και δεοντολογικών διλημμάτων με τα οποία βρίσκονται αντιμέτωποι οι δημόσιοι υπάλληλοι στην εργασία τους.

Μητσοτάκης: Ελληνικό παράδοξο να θεωρείται αιφνιδιασμός η εξάντληση της τετραετίας

Μητσοτάκης: Ελληνικό παράδοξο να θεωρείται αιφνιδιασμός η εξάντληση της τετραετίας

Σύσκεψη του πρωθυπουργού με τους δημάρχους της Ανατολικής Αττικής. Επανέλαβε ότι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας και δήλωσε ότι κρατά εφεδρείες για την ενεργειακή κρίση.

Ο κανονισμός ενός εκπαιδευτικού ιδρύματος για τα περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης, δεν μπορεί να προάγει τη σιωπή των θυμάτων

O κανόνας της σιωπής

Η διαφύλαξη της φήμης ενός εκπαιδευτικού ιδρύματος, που θέλει να λειτουργεί ως "φάρος" της ελληνικής κοινωνίας, θα έπρεπε να περνά μέσα από την διαφάνεια και την ευαισθησία για υποθέσεις σεξουαλικής παρενόχλησης. Ο κανονισμός του Κολλεγίου Αθηνών, που ευνοεί την.. σιωπή και η ανάγκη παρέμβασης της υπουργού Παιδείας.

Μάκης Βορίδης, Άδωνις Γεωργιάδης και Κυριάκος Μητσοτάκης

Βορίδης, Γεωργιάδης, Μητσοτάκης: Επικίνδυνη η Αριστερά ή φοβισμένη η Δεξιά;

Ο Γιώργος Καρελιάς γράφει για τη διάχυτη ανασφάλεια στο κυβερνητικό στρατόπεδο, την πορεία προς τις εκλογές και τον φόβο της Δεξιάς να ξαναδεί την Αριστερά στην κυβέρνηση.

Μητέρα φοράει την τσάντα στην κόρη της πριν μπει στο σχολείο

Κορονοϊός και σχολεία: Επιστρέφουν οι άδειες ειδικού σκοπού για γονείς μαθητών 

Με ειδική διάταξη που θα φέρει ο υπουργός Εσωτερικών Μ. Βορίδης, οι γονείς μαθητών που είναι θετικοί στον κορονοϊό θα μπορούν να λάβουν άδεια ειδικού σκοπού από την εργασία τους.

Ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης

Βορίδης: "Κάναμε ό,τι μπορούσαμε πριν καταστήσουμε υποχρεωτικό τον εμβολιασμό"

Το γεγονός ότι η κυβέρνηση έκανε ό,τι μπορούσε με περιοριστικά μέτρα, πριν καταστεί υποχρεωτικός ο εμβολιασμός, τόνισε ο Μάκης Βορίδης. "Ανοιχτό το ενδεχόμενο επέκτασης και σε άλλες κατηγορίες".

Θέμα δημοκρατίας εγείρει η κυβερνητική κάλυψη της δράσης της ΕΥΠ

Θέμα δημοκρατίας εγείρει η κυβερνητική κάλυψη της δράσης της ΕΥΠ

Τα αντανακλαστικά των κομμάτων του κέντρου και της αριστεράς προκαλεί η έμμεση επιβεβαίωση παρακολουθήσεων πολιτών από τον Γιάννη Οικονόμου. Πώς το 2019 ορίστηκε το καθεστώς λειτουργίας και ο διοικητής της ΕΥΠ.

Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις

Γιορτή Ενόπλων Δυνάμεων: Σημαιοστολίζονται Αθήνα, καταστήματα και Τράπεζες με εντολή Βορίδη

Ενέργειες όπως ο σημαιοστολισμός καταστημάτων και τραπεζών περιλαμβάνει το εφετινό πρόγραμμα της Γιορτής των Ενόπλων Δυνάμεων μετά από απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών, Μάκη Βορίδη.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην κοινή συνέντευξη τύπου με τον Πρωθυπουργό της Ολλανδίας

Με αφορμή την Ολλανδέζα δημοσιογράφο: Μερικές ερωτήσεις που δεν θα ήθελε να ακούσει ο πρωθυπουργός...

Ο Γιώργος Καρελιάς θέτει στον πρωθυπουργό οκτώ "ευθείες" ερωτήσεις που θα τον εκνεύριζαν, με αφορμή το "επεισόδιο" με την Ολλανδέζα δημοσιογράφο.

Μαθητές με μάσκες σε σχολείο

Κορονοϊός: Η κυβέρνηση λέει "όχι" σε κλείσιμο σχολείων και lockdown ακόμη κι αν το ζητήσουν οι Ειδικοί

Θάνος Πλεύρης και Νίκη Κεραμέως απέκλεισαν κάθε ενδεχόμενο αναστολής λειτουργίας των σχολείων, όπως και των οριζόντιων περιοριστικών μέτρων στη χώρα. "Δεν θα ξαναγίνει lockdown κι ας το πει η Επιτροπή", είπε ο Μάκης Βορίδης.

,  19  2021

Βορίδης: Ακόμα κι αν η επιτροπή ειδικών εισηγούνταν γενικό lockdown, η κυβέρνηση θα πει "όχι"

"Είναι προχειρότητα να μιλάμε για υποχρεωτικότητα στους αστυνομικούς. Δεν είναι εύκολο να βρεις αστυνομικούς για να τους αντικαταστήσεις αν πάμε σε αναστολές" τόνισε μεταξύ άλλων ο υπουργός Εσωτερικών.

Στιγμιότυπο από εμβολιασμό φοιτητών στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας

Κορονοϊός: Εξετάζεται τρίτη δόση εμβολίου στο τετράμηνο και διεύρυνση υποχρεωτικότητας

Την επίσπευση των ραντεβού για την τρίτη δόση του εμβολίου για τους πλήρως εμβολιασμένους ζητούν οι ειδικοί. Τι ισχύει και τι θα αλλάξει στην πλατφόρμα. Για ποιους εργαζόμενους εξετάζεται η υποχρεωτικότητα εμβολιασμού.

Κυριάκος Μητσοτάκης και Θάνος Πλεύρης

Μητσοτάκης και υπουργοί του: Θεομπαίχτες, ψηφοθήρες και χορηγοί των θρησκόληπτων αντιεμβολιαστών…

Ο Γιώργος Καρελιάς γράφει για τα νέα μέτρα της κυβέρνησης που αφήνει εκτός της εκκλησίες, το κρεσέντο πολιτικοθρησκευτικού λαϊκισμού του Κυριάκου Μητσοτάκη και το επιχείρημα - copy paste που χρησιμοποιούν οι υπουργοί του.

Οι Άδωνις Γεωργιάδης και Μάκης Βορίδης

Ο Άδωνις "κουράστηκε", ο Βορίδης "παρελαύνει", ο Πλεύρης μετράει θανάτους και ο Μητσοτάκης απλώς προεδρεύει…

Ο Γιώργος Καρελιάς γράφει για τους... άριστους υπουργούς που λένε και κάνουν τα ακριβώς αντίθετα από αυτά που επιβάλλεται να κάνουν, με τον πρωθυπουργό, την ίδια ώρα, απλά να προεδρεύει.

Απο αριστερά οι M. Βορίδης, Θ. Πλεύρης, Α. Γεωργιάδης (Φωτογραφία αρχείου)

H ΝΔ στην κυβέρνηση, ο ΛΑ.Ο.Σ. στην εξουσία

Το επικοινωνιακό Βατερλώ του ανασχηματισμού και η τοποθέτηση Πλεύρη στο υπουργείο Υγείας, λένε πολλά για τον τρόπο που κινείται η κυβέρνηση. Η παράδοση της πολιτικής στη μικροπολιτική, έχει συνέπειες.

Στιγμιότυπο από τις φωτιές στη Βαρυμπόμπη

Το ΜέΡΑ25 καλεί την κυβέρνηση για άμεση καταγραφή και αποκατάσταση στο 100% για τους πυρόπληκτους

Την έντονη διαφωνία του στις εξαγγελίες του Μάκη Βορίδη για τους πυρόκλητους εκφράζει το ΜέΡΑ25. "Η κυβέρνηση επιλέγει για άλλη μια φορά τη γνωστή της τακτική, αυτή του να φορτωθούν νέα χρέη και βάρη οι πολίτες", σημειώνει.

Ο Μάκης Βορίδης στη Βουλή

Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Αναστολή εργασίας χωρίς χρονικό όριο και οι νέες “απειλές” Βορίδη

Μέσα στην εβδομάδα η κυβέρνηση θα καταθέσει τη νομοθετική ρύθμιση για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό υγειονομικών και εργαζόμενων σε γηροκομεία, επιμένοντας ότι δεν τίθεται θέμα απολύσεων 

Η Δόμνα Μιχαηλίδου

Υποχρεωτικός εμβολιασμός και για εκπαιδευτικούς με τη Δόμνα ως "λαγό" απολύσεων

Ο Κ. Χατζηδάκης “μάζεψε” την υφυπουργό Εργασίας που μίλησε για απολύσεις αρνητών, την ώρα που οι υπουργοί Εσωτερικών και Παιδείας προανήγγειλαν επέκταση του υποχρεωτικού εμβολιασμού.