ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ ΣΧΟΙΝΑΣ

Ο Μαργαρίτης Σχοινάς

Σχοινάς: Το καλοκαίρι οι πρώτες προκαταβολές από το Ταμείο Ανάκαμψης

Την πεποίθηση ότι η Ελλάδα θα λάβει τις πρώτες καταβολές του Ταμείο Ανάκαμψης το προσεχές καλοκαίρι εξέφρασε ο Μαργαρίτης Σχοινάς στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.

Μαργαρίτης Σχοινάς

Σχοινάς για ανάκαμψη: "Η τέταρτη πιο ευνοημένη χώρα της ΕΕ ανάλογα το μέγεθός της θα είναι η Ελλάδα"

Στις προοπτικές που δημιουργεί για την Ελλάδα το Ευρωπαϊκό Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο 2021-2027 και το Ταμείο Ανάκαμψης, αναφέρθηκε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς.

Υιοθετήθηκε από την Ε.Ε. το «πράσινο ψηφιακό πιστοποιητικό»

Υιοθετήθηκε από την Ε.Ε. το "πράσινο ψηφιακό πιστοποιητικό"

"Με το ευρωπαϊκό Ψηφιακό Πράσινο Πιστοποιητικό, που θα είναι ενιαίο, διαλειτουργικό και νομικά δεσμευτικό, ανοίγουμε το δρόμο για ασφαλή κινητικότητα αυτό το καλοκαίρι σε όλη την Ευρώπη", δήλωσε ο Μαργαρίτης Σχοινάς, αντιπρόεδρος της Ε.Ε.

Στιγμιότυπο από το διεθνές αεροδρόμιο Hartsfield-Jackson της Ατλάντα

Πράσινο ψηφιακό πιστοποιητικό για εμβόλια: Τι είναι, πώς επηρεάζει τις μετακινήσεις

Το ψηφιακό πιστοποιητικό θα περιλαμβάνει και τις πληροφορίες της φόρμας εντοπισμού επιβατών (PLF) και θα περιέχει και ένα κωδικό QR για ανάγνωση από μηχανήματα. Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Αντιπρόεδρος της Κομισιόν Μ. Σχοινάς.

Ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς

Μαργαρίτης Σχοινάς: Το πράσινο ψηφιακό πιστοποιητικό είναι το κλειδί της κινητικότητας

Το πράσινο ψηφιακό πιστοποιητικό θα είναι, όπως σημείωσε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Μ. Σχοινάς "διαλειτουργικό προϊόν το οποίο θα είναι το ίδιο σε όλη την Ευρώπη". Δεν θα καθιερώνει την υποχρέωση του εμβολιασμού, τόνισε.

Μ. Σχοινάς: "Γιατί είμαι αισιόδοξος για την Ελλάδα"

Μ. Σχοινάς: "Γιατί είμαι αισιόδοξος για την Ελλάδα"

"Έχουμε κάθε λόγο να είμαστε αισιόδοξοι για την ευρωπαϊκή Ελλάδα,200 χρόνια από την Εθνική Παλιγγενεσία και 40 χρόνια από την ένταξη της χώρας στην Ενωμένη Ευρώπη" διαπιστώνει ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν από τις επαφές του με τον πρωθυπουργό και κρατικούς αξιωματούχους.

Συνάντηση Κυριάκου Μητσοτάκη - Μαργαρίτη Σχοινά

Μητσοτάκης σε Σχοινά: Η Κομισιόν να πιέσει τις φαρμακευτικές για το εμβόλιο

Ο πρωθυπουργός και ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής συζήτησαν για το πιστοποιητικό εμβολιασμού και την επιτάχυνση της παραλαβής εμβολίων, με την τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων.

Αυτό είναι το λογότυπο της επετείου για τα 40 χρόνια από την ένταξη της Ελλάδας στην ΕΕ

Αυτό είναι το λογότυπο της επετείου για τα 40 χρόνια από την ένταξη της Ελλάδας στην ΕΕ

Στην ειδική συνεδρίαση της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Βουλής των Ελλήνων παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το κοινό λογότυπο της επετείου για τα 40 χρόνια από την ένταξη της Ελλάδας στην ΕΕ.

Ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς.

Σχοινάς: Νέο σύστημα αλληλεγγύης με δίκαιους κανόνες και αμοιβαία υποστήριξη

"Θα δημιουργήσουμε ένα νέο σύστημα αλληλεγγύης εντός της ΕΕ, με δίκαιους κανόνες και αμοιβαία υποστήριξη" αναφέρει ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς.

Margarítis Schinás

Σχοινάς για νέο Σύμφωνο: "Ευκαιρία για ενιαία και φιλόδοξη μεταναστευτική πολιτική"

Ο Μαργαρίτης Σχοινάς παρουσίασε το νέο Σύμφωνο για τη Μετανάστευση και το Άσυλο, σχολιάζοντας πως "δεν ξαναχτίσαμε τον Παρθενώνα. Είναι ένα σύνολο από παραμέτρους για να βρούμε λύσεις".

Margarítis Schinás

Κομισιόν: Να αποφύγουμε ταυτόχρονες εξάρσεις κορονοϊού και γρίπης

Τα κεντρικά σημεία της πρότασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την αντιμετώπιση της νέας έξαρσης της πανδημίας στην Ευρώπη, παρουσίασαν Μαργαρίτης Σχοινάς και Στέλλα Κυριακίδου

Ο Μαργαρίτης Σχοινάς

Σχοινάς: Η Αγία Σοφία είναι σύμβολο διαθρησκειακού και διαπολιτισμικού διαλόγου

"Είναι μέρος της παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO, είναι μουσείο, είναι σύμβολο. Είναι επίσης σύμβολο μιας πόλης" είπε ο Έλληνας Επίτροπος στην Ολομέλεια του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου.

Ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς (AP Photo/Francisco Seco)

Μ. Σχοινάς: "Το ευρύτερο πλαίσιο των ευρωτουρκικών σχέσεων είναι σε μία ρευστότητα"

"Το ευρύτερο πλαίσιο των ευρωτουρκικών σχέσεων είναι σε μία ρευστότητα και όχι με υπευθυνότητα της Ευρώπης", ανέφερε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Ο Μαργαρίτης Σχοινάς

Σχοινάς: Τα κράτη της πρώτης υποδοχής δεν μπορεί να αναλαμβάνουν όλα τα βάρη στο όνομα των υπολοίπων

Ο κ. Σχοινάς επισημαίνει τις βασικές αρχές του νέου Συμφώνου για τη Μετανάστευση και το Άσυλο, το οποίο θα παρουσιάσει μέσα στις επόμενες βδομάδες η Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Ο Μαργαρίτης Σχοινάς

Μαργαρίτης Σχοινάς: Η Ευρώπη χρειάζεται υπερόπλο - Ο Νότος να μην χρεωθεί περισσότερο

"Η Ευρώπη χρειάζεται ένα υπερόπλο για την επανεκκίνηση της οικονομίας" είπε ο  Μ. Σχοινάς σε διαδικτυακή συζήτηση τονίζοντας οτι σε καμία περίπτωση ο Νότος δεν πρέπει να χρεωθεί περισσότερο.

Συνάντηση Μαργαρίτη Σχοινά με Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο

Συνάντηση Μαργαρίτη Σχοινά - Ιερώνυμου στην Αρχιεπισκοπή

Ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν ευχήθηκε στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο χρόνια πολλά για τη συμπλήρωση 12 ετών από την εκλογή του, ενώ ο δεύτερος τον συνεχάρη για την ανάληψη των νέων του καθηκόντων.

Ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς.

Σχοινάς: Στην καρδιά των προτεραιοτήτων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής η ασφαλής πλοήγηση στο διαδίκτυο

"Η ευημερία των παιδιών μας online αλλά και offline είναι από τις βασικές προτεραιότητες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής", υπογραμμίζει ο κ. Σχοινάς

Ο επικεφαλής εκπρόσωπος Τύπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς

Στην Άγκυρα την Παρασκευή Μαργαρίτης Σχοινάς και Ίλβα Γιοχάνσον

Ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν και η Επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων θα έχουν συναντήσεις με τον Αντιπρόεδρο της τουρκικής Δημοκρατίας τον υπουργό Εσωτερικών και τον πρόεδρο της Μεγάλης Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης.

Από τη συνάντηση του Προέδρου της ΝΔ με τους Ευρωπαίους αξιωματούχους.

Μητσοτάκης: Η Ελλάδα στηρίζεται στην Ευρώπη για το προσφυγικό - μεταναστευτικό

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε σύσκεψη για το προσφυγικό- μεταναστευτικό με τον αντιπρόεδρο της Κομισιόν Μαργαρίτη Σχοινά και την επίτροπο Ίλβα Γιόχανσον, που θα επισκεφθούν και την Τουρκία.

Ρ. Τ. Ερντογάν

Όταν ο Ερντογάν δεν ξαναμίλησε για τη Συνθήκη της Λωζάνης...

Παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας σήμερα από τη Θράκη- σήμερα στην Αθήνα, αύριο στην Άγκυρα ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς για το προσφυγικό. Η μόνη περίπτωση που “έκανε πίσω”, τουλάχιστον στα λόγια, ήταν μετά τη συνάντησή του στο Προεδρικό Μέγαρο και την αντιπαράθεσή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Ο Μαργαρίτης Σχοινάς στην τρίτη ημέρα εργασιών του 13ου Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας

Καρφιά Σχοινά για Τραμπ και για τα ρατσιστικά μπάρμπεκιου

Μηνύματα για το προσφυγικό έστειλε ο νέος επίτροπος στο συνέδριο της ΝΔ. “Τα αίσχη και οι φαιδρότητες των μπάρμπεκιου δεν είναι συμβατά με ένα έθνος που ιστορικά ενσωμάτωσε τους πρόσφυγες” είπε και κάρφωσε ηγεσίες που προτιμούν το twitter από τη δράση.