news 24/7

ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ ΣΧΟΙΝΑΣ

Ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς.

Σχοινάς: Νέο σύστημα αλληλεγγύης με δίκαιους κανόνες και αμοιβαία υποστήριξη

"Θα δημιουργήσουμε ένα νέο σύστημα αλληλεγγύης εντός της ΕΕ, με δίκαιους κανόνες και αμοιβαία υποστήριξη" αναφέρει ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς.

Margarítis Schinás

Σχοινάς για νέο Σύμφωνο: "Ευκαιρία για ενιαία και φιλόδοξη μεταναστευτική πολιτική"

Ο Μαργαρίτης Σχοινάς παρουσίασε το νέο Σύμφωνο για τη Μετανάστευση και το Άσυλο, σχολιάζοντας πως "δεν ξαναχτίσαμε τον Παρθενώνα. Είναι ένα σύνολο από παραμέτρους για να βρούμε λύσεις".

Margarítis Schinás

Κομισιόν: Να αποφύγουμε ταυτόχρονες εξάρσεις κορονοϊού και γρίπης

Τα κεντρικά σημεία της πρότασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την αντιμετώπιση της νέας έξαρσης της πανδημίας στην Ευρώπη, παρουσίασαν Μαργαρίτης Σχοινάς και Στέλλα Κυριακίδου

Ο Μαργαρίτης Σχοινάς

Σχοινάς: Η Αγία Σοφία είναι σύμβολο διαθρησκειακού και διαπολιτισμικού διαλόγου

"Είναι μέρος της παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO, είναι μουσείο, είναι σύμβολο. Είναι επίσης σύμβολο μιας πόλης" είπε ο Έλληνας Επίτροπος στην Ολομέλεια του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου.

Ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς (AP Photo/Francisco Seco)

Μ. Σχοινάς: "Το ευρύτερο πλαίσιο των ευρωτουρκικών σχέσεων είναι σε μία ρευστότητα"

"Το ευρύτερο πλαίσιο των ευρωτουρκικών σχέσεων είναι σε μία ρευστότητα και όχι με υπευθυνότητα της Ευρώπης", ανέφερε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Ο Μαργαρίτης Σχοινάς

Σχοινάς: Τα κράτη της πρώτης υποδοχής δεν μπορεί να αναλαμβάνουν όλα τα βάρη στο όνομα των υπολοίπων

Ο κ. Σχοινάς επισημαίνει τις βασικές αρχές του νέου Συμφώνου για τη Μετανάστευση και το Άσυλο, το οποίο θα παρουσιάσει μέσα στις επόμενες βδομάδες η Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Ο Μαργαρίτης Σχοινάς

Μαργαρίτης Σχοινάς: Η Ευρώπη χρειάζεται υπερόπλο - Ο Νότος να μην χρεωθεί περισσότερο

"Η Ευρώπη χρειάζεται ένα υπερόπλο για την επανεκκίνηση της οικονομίας" είπε ο  Μ. Σχοινάς σε διαδικτυακή συζήτηση τονίζοντας οτι σε καμία περίπτωση ο Νότος δεν πρέπει να χρεωθεί περισσότερο.

Συνάντηση Μαργαρίτη Σχοινά με Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο

Συνάντηση Μαργαρίτη Σχοινά - Ιερώνυμου στην Αρχιεπισκοπή

Ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν ευχήθηκε στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο χρόνια πολλά για τη συμπλήρωση 12 ετών από την εκλογή του, ενώ ο δεύτερος τον συνεχάρη για την ανάληψη των νέων του καθηκόντων.

Ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς.

Σχοινάς: Στην καρδιά των προτεραιοτήτων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής η ασφαλής πλοήγηση στο διαδίκτυο

"Η ευημερία των παιδιών μας online αλλά και offline είναι από τις βασικές προτεραιότητες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής", υπογραμμίζει ο κ. Σχοινάς

Ο επικεφαλής εκπρόσωπος Τύπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς

Στην Άγκυρα την Παρασκευή Μαργαρίτης Σχοινάς και Ίλβα Γιοχάνσον

Ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν και η Επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων θα έχουν συναντήσεις με τον Αντιπρόεδρο της τουρκικής Δημοκρατίας τον υπουργό Εσωτερικών και τον πρόεδρο της Μεγάλης Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης.

Από τη συνάντηση του Προέδρου της ΝΔ με τους Ευρωπαίους αξιωματούχους.

Μητσοτάκης: Η Ελλάδα στηρίζεται στην Ευρώπη για το προσφυγικό - μεταναστευτικό

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε σύσκεψη για το προσφυγικό- μεταναστευτικό με τον αντιπρόεδρο της Κομισιόν Μαργαρίτη Σχοινά και την επίτροπο Ίλβα Γιόχανσον, που θα επισκεφθούν και την Τουρκία.

Ρ. Τ. Ερντογάν

Όταν ο Ερντογάν δεν ξαναμίλησε για τη Συνθήκη της Λωζάνης...

Παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας σήμερα από τη Θράκη- σήμερα στην Αθήνα, αύριο στην Άγκυρα ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς για το προσφυγικό. Η μόνη περίπτωση που “έκανε πίσω”, τουλάχιστον στα λόγια, ήταν μετά τη συνάντησή του στο Προεδρικό Μέγαρο και την αντιπαράθεσή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Ο Μαργαρίτης Σχοινάς στην τρίτη ημέρα εργασιών του 13ου Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας

Καρφιά Σχοινά για Τραμπ και για τα ρατσιστικά μπάρμπεκιου

Μηνύματα για το προσφυγικό έστειλε ο νέος επίτροπος στο συνέδριο της ΝΔ. “Τα αίσχη και οι φαιδρότητες των μπάρμπεκιου δεν είναι συμβατά με ένα έθνος που ιστορικά ενσωμάτωσε τους πρόσφυγες” είπε και κάρφωσε ηγεσίες που προτιμούν το twitter από τη δράση.

O Μαργαρίτης Σχοινάς

Μήνυμα Σχοινά για προσφυγικό: Η πρώτη επίσκεψη του αντιπροέδρου της Κομισιόν στην Αθήνα

Μαζί του και η Σουηδέζα νέα Επίτροπος για τη μετανάστευση Ίλβα Γιόχανσον. Δεν αποκλείεται αμέσως μετά να μεταβούν και στην Άγκυρα. “Πάω εκεί που είναι το πρόβλημα” διαμηνύει ο Μ. Σχοινάς, που ξεκινά ...φουριόζος τη θητεία του

Ο Μαργαρίτης Σχοινάς κατά την ακρόασή του στο Ευρωκοινοβούλιο

Άλλαξε όνομα ο "Ευρωπαϊκός Τρόπος Ζωής"

Τροποποιείται το όνομα του χαρτοφυλακίου του Μαργαρίτη Σχοινά που έφερε τον τίτλο "προστασία του ευρωπαϊκού τρόπου ζωής" μετά τις αντιδράσεις που είχαν προηγηθεί και είχαν διατυπωθεί κατά την ακρόασή του στο Ευρωκοινοβούλιο στις Βρυξέλλες.

O Μαργαρίτης Σχοινάς

Μαργαρίτης Σχοινάς: Ο Οικουμενικός Πατριάρχης ενσαρκώνει τον ευρωπαϊκό τρόπο ζωής

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης ήταν ο επίσημος προσκεκλημένος της εκδήλωσης του Κολλεγίου της Ευρώπης και ο κ. Σχοινάς, στην αντιφώνησή του αναφέρθηκε στους κινδύνους που ελλοχεύουν εντός της Ευρώπης και για την Ευρώπη κυρίως σε ότι αφορά την υποβάθμιση του δημόσιου διαλόγου.

Ο αντιπροεδρίας της ΕΕ Μαργαρίτης Σχοινάς

Μαργαρίτης Σχοινάς: Ασπίδα για τους αδύναμους και τους κατατρεγμένους η Ευρώπη

Ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν υπογράμμισε πως ζητούμενο είναι η διαμόρφωση μιας βιώσιμης ευρωπαϊκής πολιτικής με κοινή διαχείριση των συνόρων, αποτελεσματικούς συνοριακούς ελέγχους, ολοκλήρωση της κοινής ευρωπαϊκής πολιτικής ασύλου και καλύτερη ενσωμάτωση πολιτών.

Ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος στο Προεδρικό μέγαρο

Συνάντηση Παυλόπουλου με τον αντιπρόεδρο της Κομισιόν Μαργαρίτη Σχοινά

Ο κ. Παυλόπουλος έκανε λόγο για επάξια επιλογή του κ. Σχοινά στη θέση του αντιπροέδρου της Κομισιόν, η οποία συνιστά έμπρακτη αναγνώριση του υψηλού κύρους που διαθέτει, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο Μαργαρίτης Σχοινάς κατά την ακρόασή του στο Ευρωκοινοβούλιο

Ο Μαργαρίτης Σχοινάς εξήγησε το όραμά του για έναν "ζηλευτό" Ευρωπαϊκό Τρόπο Ζωής

"Δεσμεύομαι με όλες τις δυνάμεις μου να θέσω ως απόλυτη προτεραιότητα τους ανθρώπους, η δική μας ένωση, πρέπει να είναι μια ένωση ανθρώπων όπου κανείς δεν θα είναι στο περιθώριο" είπε χειροκροτούμενος, μιλώντας στα ελληνικά, ο Μαργαρίτης Σχοινάς. Όσα έγιναν στον «λάκκο των λεόντων». Το News 24/7 ήταν στην ακρόαση "της χρονιάς".

Η ακρόαση του Μαργαρίτη Σχοινά

Μαργαρίτης Σχοινάς: Με πληγώνει η Μόρια - Ευρωπαϊκός τρόπος ζωής είναι οι γιαγιάδες της Λέσβου

Οι επιτροπές για τις Πολιτικές Ελευθερίες, για τον Πολιτισμό και την Παιδεία εξέτασαν για τρεις ώρες την καταλληλότητα του Μαργαρίτη Σχοινά. Στο στόχαστρό τους "ο ευρωπαϊκός τρόπος ζωής". Τι απάντησε ο κ. Σχοινάς για Τουρκία, Ελλάδα και Μόρια.

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν

Η Ούρσουλα στο "γκριλ" και η ώρα της κρίσης για τον Σχοινά

Δεν "τιμά" τον Σχοινά ο τίτλος περί χαρτοφυλακίου ευρωπαικού τρόπου ζωής, αναφέρουν Έλληνες ευρωβουλευτές. Ζόρια για την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν καθώς οι ευρωβουλευτές στέλνουν ηχηρό μήνυμα υπέρ της ενίσχυσης του ρόλου του ευρωκοινοβουλίου.

Ο επικεφαλής εκπρόσωπος Τύπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς

Στις 3 Οκτωβρίου η ακρόαση του Μαργαρίτη Σχοινά στο Ευρωκοινοβούλιο

Τι γίνεται με το όνομα του χαρτοφυλακίου του έλληνα αντιπροέδρου της Κομισιόν. Ποιοι υποψήφιοι Επίτροποι ενδέχεται να θυσιαστούν από την Πρόεδρο της Κομισιόν και γιατί σε αυτούς τους δυο δεν θα είναι ο Ούγγρος που επέλεξε ο Όρμπαν.

Μαργαρίτης Σχοινάς

Προς αλλαγή ονόματος του χαρτοφυλακίου του Μαργαρίτη Σχοινά- το θέλει και ο ίδιος!

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν φέρεται να πείθεται πως πρέπει να αναθεωρήσει την -επιεικώς- αμφιλεγόμενη απόφασή της να ιδρύσει χαρτοφυλάκιο για την “προστασία του ευρωπαϊκού τρόπου ζωής”! Η Μαρίν Λεπέν πανηγυρίζει ήδη μάλιστα για την ίδρυση του συγκεκριμένου χαρτοφυλακίου! Προβλήματα και με τον Ούγγρο Επίτροπο

Μαργαρίτης Σχοινάς

Αλλάζει όνομα το χαρτοφυλάκιο του Σχοινά. Συνάντηση Μητσοτάκη - Μεϊμαράκη

Με τον επικεφαλής των ευρωβουλευτών της ΝΔ, ο οποίος θα είναι και ο πρόεδρος του 13ου συνεδρίου της ΝΔ το Δεκέμβριο, συναντήθηκε ο πρωθυπουργός. Ο προγραμματισμός στην Ευρωβουλή, όπου την ερχόμενη εβδομάδα τα κύρια θέματα είναι η Λαγκάρντ και το Brexit

Ο τέως πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στις Βρυξέλλες

Γιούνκερ: Δεν μου αρέσει η ιδέα ότι ο Ευρωπαϊκός Τρόπος Ζωής αντιτίθεται στην μετανάστευση

Ο απερχόμενος Πρόεδρος της Κομισιόν, σε συνέντευξη του, ανέφερε πως το χαρτοφυλάκιο που ανατέθηκε στον Μαργαρίτη Σχοινά θα πρέπει να αλλάξει όνομα και να γίνε πιο συγκεκριμένο.

Ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς

Η κυβέρνηση απαντά σε Σαμαρά: Ούτε ο Τζεντιλόνι έγινε αντιπρόεδρος

Ο κ.Πέτσας αιτιολόγησε την επιλογή Σχοινά, λέγοντας πως δεν μπορούσε αρχικά να διασφαλιστεί θέση, αλλά παρουσιάστηκε ευκαιρία στις διαπραγματεύσεις. Επικαλέστηκε δε πως ούτε ο Τζεντιλόνι έγινε αντιπρόεδρος

Ο αντιπροεδρίας της ΕΕ Μαργαρίτης Σχοινάς

Μαργαρίτης Σχοινάς: Ολιστική αντιμετώπιση του μεταναστευτικού με πλούσιους πόρους

Ο κ. Σχοινάς χαρακτήρισε "εθνική επιτυχία" την ανάληψη της αντιπροεδρίας της ΕΕ με σημαντικά χαρτοφυλάκια και τόνισε ότι θα ενισχυθεί η φύλαξη των εξωτερικών μας συνόρων.

Συνάντηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον  Μαργαρίτη Σχοινά, Παρασκευή 19 Ιουλίου 2019.  (EUROKINISSI/ ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)

Μητσοτάκης για Σχοινά: Δικαιώνεται απολύτως η επιλογή του από την κυβέρνηση μας, αναβαθμίζεται η Ελλάδα

Στη σημασία της ανάθεσης της αντιπροεδρίας της Κομισιόν στον εκπρόσωπο της χώρας μας αναφέρθηκε με δήλωση του ο πρωθυπουργός, κάνοντας λόγο για ψήφο εμπιστοσύνης προς την Ελλάδα, η οποία διαθέτει κύριος και στελέχη για σημαντικά χαρτοφυλάκια

Φωτό αρχείου: Άνγκελα Μέρκελ και Αντώνης Σαμαράς σε φόρουμ για νέους επιχειρηματίες.

Η Κομισιόν, ο Σχοινάς και η Μέρκελ που δεν ήθελε τον Σαμαρά

Υψηλότερο αξίωμα από αυτό που εφέρετο αναμενόμενο απέκτησε τελικά η Ελλάδα στη νέα Ευρωπαϊκή Επιτροπή, όπως ανακοίνωσε η Φον Ντερ Λαιεν. Το ιστορικό της υπόθεσης και γιατί η Μέρκελ είπε όχι για Σαμαρά

Ο νέος αντιπρόεδρος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς

Ο Μαργαρίτης Σχοινάς αντιπρόεδρος της Κομισιόν

Για πρώτη φορά Έλληνας αναλαμβάνει την αντιπροεδρία της Κομισιόν. Ο Μαργαρίτης Σχοινάς θα είναι αρμόδιος για τα χαρτοφυλάκια Μετανάστευσης και Προσφυγικού, Ασφάλειας, Απασχόλησης και Εκπαίδευσης.