Ματωμένη Τετάρτη στην Αθήνα

Ματωμένη Τετάρτη στην Αθήνα

Κουκουλοφόροι έσπασαν το τζάμι τράπεζας στην οδό Σταδίου και έριξαν μολότωφ. Η πυρκαγιά επεκτάθηκε ακαριαία καθώς λιθοβολήθηκε το πυροσβεστικό όχημα που πλησίαζε. Τρεις νέοι άνθρωποι νεκροί. Σκηνές τρόμου με υπαλλήλους να πηδούν από τα παράθυρα

Οι τρεις νεκροί, που το πιθανότερο είναι ότι πως πρόκειται για υπαλλήλους της τράπεζας Μarfin, στην οδό Σταδίου 23, βρίσκονταν μέσα στο κατάστημα, όταν αυτό πυρπολήθηκε από βόμβα μολότωφ που πέταξαν σπάζοντας την τζαμαρία, κουκουλοφόροι.

Σε λίγα λεπτά, το ισόγειο τυλίχθηκε στις φλόγες, καθώς τα πυροσβεστικά οχήματα ήταν αδύνατο να πλησιάσουν λόγω του πλήθους και των συμπλοκών αντιεξουσιαστών με δυνάμεις της αστυνομίας, που προσπαθούσαν να τους απωθήσουν.

Ακολούθησαν σκηνές τρόμου. Εργαζόμενοι βγήκαν στα παράθυρα των ορόφων του κτιρίου και πήδηξαν στο δρόμο, ενώ άλλοι περνούσαν από μπαλκόνι σε μπαλκόνι για να γλυτώσουν απο τις φλόγες. Τρεις άνθρωποι υπέστησαν συντριπτικά κατάγματα από πτώση, ενώ άλλοι τρεις τραυματίστηκαν ελαφρότερα.

Οπως φαίνεται, τρεις άνθρωποι δύο άνδρες και μία γυναίκα νεαρής ηλικίας, δεν τα κατάφεραν. Εγκλωβίστηκαν στις σκάλες στο του ισογείου και πέθαναν από ασφυξία από τους πυκνούς καπνούς.

Είχαν προηγηθεί εκτεταμένες ζημιές από κουκουλοφόρους σε καταστήματα κατα μήκος της οδού Σταδίου και συμπλοκές με αστυνομικές δυνάμεις στην Πλατεία Συντάγματος, που πνίγηκε στα δακρυγόνα.

Αλλη ομάδα κουκουλοφόρων πυρπόλησε με μολότωφ κτίριο της Νομαρχίας Αθηνών στη λεωφόρο Συγγρού 15, ένα πυροσβεστικό όχημα και ένα βαν τηλεοπτικού σταθμού στη λεωφόρο Αμαλίας.

Εως αυτή την ώρα, έχουν γίνει πάνω από 50 προσαγωγές από την αστυνομία, δυνάμεις της οποίας έκαναν στις 4 το απόγευμα ξανά χρήση δακρυγόνων στην οδό Σταδίου για να απωθήσουν κουκουλοφόρους οι οποίοι εκτόξευαν πέτρες προς τα οχήματα της πυροσβεστικής και του εκπροσώπους των ΜΜΕ (δημοσιογράφους, εικονολήπτες και φωτορεπόρτερς) που βρίσκονταν στον τόπο της τραγωδίας.

Η τραγωδία

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, τα πυροσβεστικά οχήματα που ειδοποιήθηκαν για να κατασβέσουν τη φωτιά στην Marfin Bank δέχθηκαν βροχή από πέτρες και μολότωφ, με αποτέλεσμα τα πληρώματα να αποφασίσουν άμεση υποχώρηση από το σημείο της συμπλοκής. Ο πολύτιμος χρόνος, μέχρι οι δυνάμεις των ΜΑΤ να απωθήσουν τους κουκουλοφόρους και να κατορθώσουν οι πυροσβέστες να φθάσουν στη φλεγόμενη τράπεζα, απέβη μοιραίος για τους τρεις νέους ανθρώπους που είχαν καταφύγει στη σκάλα για να ανέβουν όσο πιο ψηλά μπορούν και να αποφύγουν τις φλόγες.

Οι πυκνοί καπνοί όμως, προκάλεσαν ασφυξία στους τρεις, που έπεσαν στη σκάλα και πέθαναν αβοήθητοι.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα