Λουκέτο σε παράνομες χωματερές

ΑΡΓΟΛΙΔΑ-ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ Ν. ΚΙΟΥ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΤΗΝ ΧΩΜΑΤΕΡΗ ΤΟΥ ΑΡΓΟΥΣ ΣΕ ΕΝΔΕΙΞΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΓΙΑ ΣΥΧΝΕΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ ΣΤΗ ΧΩΜΑΤΕΡΗ ΚΑΙ Η ΚΑΠΝΑ ΠΕΦΤΕΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥΣ,ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΜΕΤΑΞΥ ΝΑΥΠΛΙΟΥ ΚΑΙ ΑΡΓΟΥΣ .(EUROKINISSI-ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ)
ΑΡΓΟΛΙΔΑ-ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ Ν. ΚΙΟΥ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΤΗΝ ΧΩΜΑΤΕΡΗ ΤΟΥ ΑΡΓΟΥΣ ΣΕ ΕΝΔΕΙΞΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΓΙΑ ΣΥΧΝΕΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ ΣΤΗ ΧΩΜΑΤΕΡΗ ΚΑΙ Η ΚΑΠΝΑ ΠΕΦΤΕΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥΣ,ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΜΕΤΑΞΥ ΝΑΥΠΛΙΟΥ ΚΑΙ ΑΡΓΟΥΣ .(EUROKINISSI-ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ) EUROKINISSI

Στο οριστικό σφράγισμα συνολικά 63 παράνομων προχωρά το υπουργείο Περιβάλλοντος. Μέχρι το Σεπτέμβριο θα πρέπει να έχουν κλείσει και άλλες 75 σε Πελοπόννησο, μετά την καταδίκη της χώρας μας στο Ευρωδικαστήριο

Στην τελική ευθεία για να κλείσουν όλες οι παράνομες χωματερές στην Ελλάδα, είναι οι υπηρεσίες των υπουργείων Περιβάλλοντος και Εσωτερικών.

Έχει δοθεί εντολή σε όλους τους Γενικούς Γραμματείς των Περιφερειών, να επιβλέψουν την τήρηση της κείμενης νομοθεσίας για τον τερματισμό λειτουργίας από τους Δήμους όλων των παράνομων και ανεξέλεγκτων χωματερών που λειτουργούν ακόμη στο χώρο ευθύνης τους.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, μέχρι και το τέλος Ιουνίου θα πρέπει να έχουν κλείσει 63 παράνομες χωματερές. Επίσης έως τον Σεπτέμβριο του 2011 θα πρέπει να έχουν κλείσει 75 παράνομες χωματερές στην Πελοπόννησο.

Πέντε χρόνια μετά την καταδίκη της από το Ευρωδικαστήριο (υπόθεση C-502/03, απόφαση ΔΕΚ 6ης Οκτωβρίου 2005) η Ελλάδα εξακολουθούσε να μην αντιμετωπίζει το μείζον για τη δημόσια υγεία και το περιβάλλον πρόβλημα των παράνομων χωματερών.

Υπό τη σκιά των παραπάνω,η διυπουργική επιτροπή ενέκρινε σχέδια δράσης σχετικά με την παύση λειτουργίας των Χώρων Ανεξέλεγκτης Διαχείρισης Αποβλήτων (Χ.Α.Δ.Α.) και τη νόμιμη διάθεση των στερεών αποβλήτων, καθώς και τη διαχείριση στερεών αποβλήτων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, ενώ υπενθυμίζουμε ότι η Ελλάδα κατιαδικάστηκε αρκετές φορές από το Ευρωδικαστήριο για την ελλιπή αντιμετώπιση του προβλήματος.

SHARE:

24Media Network