Αίτηση Γιώργου και Ανδρέα Κουρή για αποφυλάκιση

Στον εισαγγελέα οδηγήθηκε σήμερα το μεσημέρι ο Εκδότης Γιώργος Κουρής,με την κατηγορία μη καταβολής χρεών πρός το δημόσιο,Τρίτη 24 Απριλίου 2012 (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)
Στον εισαγγελέα οδηγήθηκε σήμερα το μεσημέρι ο Εκδότης Γιώργος Κουρής,με την κατηγορία μη καταβολής χρεών πρός το δημόσιο,Τρίτη 24 Απριλίου 2012 (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) EUROKINISSI

Πατέρας και γιος Κουρή κατέθεσαν προσφυγή κατά της προσωρινής τους κράτησης, στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών

Οι προφυλακισμένοι Ανδρέας και Γιώργος Κουρής, οι γνωστοί εκδότες, κατέθεσαν προσφυγή κατά της προσωρινής τους κράτησης, στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών.

Έχει περάσει περίπου μία εβδομάδα μετά την προφυλάκισή τους για υπόθεση μη καταβολής φόρου μισθωτών υπηρεσιών ύψους 1,5 εκατομμυρίου ευρώ του τηλεοπτικού σταθμού ALTER.

Οι δύο κατηγορούμενοι προσέφυγαν, μέσω των συνηγόρων τους, κατά της απόφασης της 11ης τακτικής ανακρίτριας και του αρμόδιου Εισαγγελέα, χαρακτηρίζοντας απολύτως άκυρο το ένταλμα για την προσωρινή τους κράτηση. Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζουν, η απόφαση προφυλάκισης τους στερείται αιτιολογίας και επιπλέον, όπως υποστηρίζουν, δεν τηρούνται οι προϋποθέσεις που προβλέπει ο νόμος όσον αφορά τα προληπτικά μέτρα για το συγκεκριμένο αδίκημα.

Την Τετάρτη προσήλθαν στο ανακριτικό γραφείο για να καταθέσουν ως μάρτυρες υπεράσπισης των δύο κατηγορουμένων, οι εκδότες Σταύρος Ψυχάρης και Νίκος Χατζηνικολάου.

Ο κ. Ψυχάρης φέρεται να εξέφρασε την στήριξη του στο Γιώργο Κουρή και να εμφανίστηκε βέβαιος πως ο προφυλακισμένος εκδότης ως μέτοχος του ΑΛΤΕΡ δεν έχει σχέση με τη διοίκηση του καναλιού.

Από την πλευρά του ο κ. Χατζηνικολάου, που κατέθεσε ως μάρτυρας υπεράσπισης του Ανδρέα Κουρή υποστήριξε σύμφωνα με πληροφορίες ότι ουδέποτε διαπίστωσε ανάμιξή του νεαρού επιχειρηματία στις εταιρικές υποθέσεις του ΑΛΤΕΡ, όσο διάστημα εργαζόταν ο ίδιος στο κανάλι.

Υπέρ του Γιώργου Κουρή κατέθεσε επίσης ο δικηγόρος Γιώργος Κρομμύδας, ενώ ως μάρτυρες υπεράσπισης του Ανδρέα Κουρή εξετάστηκαν η διευθύντρια προσωπικού του ΑΛΤΕΡ Νάσια Γοργώλη και ο οικονομικός διευθυντής του καναλιού Θεοφύλακτος Οικονομίδης. Και τα δύο στελέχη του καναλιού επιβεβαίωσαν τους ισχυρισμούς των δύο κατηγορουμένων ότι δεν ασκούσαν ουσιαστική διοίκηση και ότι αυτή την αρμοδιότητα είχε εκ της θέσεως του ο έτερος προφυλακισμένος Κώστας Γιαννίκος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Επιστολή συμπαράστασης Ψυχάρη στον προφυλακισμένο Κουρή

Προφυλακιστέοι οι Γιώργος και Ανδρέας Κουρής

SHARE: