Αίτηση πτώχευσης κατέθεσε η ΑΕΠΙ

Αίτηση πτώχευσης κατέθεσε η ΑΕΠΙ
Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Πνευματικής Ιδιοκτησίας (ΑΕΠΙ) Eurokinissi

Οι εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι επί 5 μήνες οι εργαζόμενοι στην ΑΕΠΙ και συνεχίζουν την επίσχεση εργασίας έναντι της εταιρείας.

Νέα δεδομένα στον πολύπαθο χώρο των πνευματικών δικαιωμάτων στην Ελλάδα. Η ΑΕΠΙ, όπως αποκάλυψε στο Ραδιόφωνο 24/7 στους 88,6 και στην εκπομπή «Στιγμιότυπα 24/7» με τον Βασίλη Κουφόπουλο ο εκπρόσωπος του σωματείου εργαζομένων της εταιρείας Μάνος Καβαλιέρος κατέθεσε στις 27 Ιουνίου αίτηση πτώχευσης η εκδίκαση της οποίας ορίστηκε για τις 16 Σεπτεμβρίου.

Προηγήθηκε η απόφαση του Υπουργείου Πολιτισμού για την ανάκληση της άδειας που είχε η ΑΕΠΙ, για τη λειτουργία του ως φορέα συλλογικής διαχείρισης, μετά την άσκηση ποινικής δίωξης για 7 κακουργήματα για κακοδιαχείριση και υπεξαίρεση ποσών που φθάνουν τα 30 εκατομμύρια ευρώ σε βάρος των μετόχων της οικογένειας του Πέτρου Ξανθόπουλου και άλλων μελών της οικογένειας.

Οι εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι επί 5 μήνες οι εργαζόμενοι στην ΑΕΠΙ και  συνεχίζουν την επίσχεση εργασίας έναντι της εταιρείας. Ζητούν από την υπουργό Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου να συμπεριληφθούν στη λειτουργία του φορέα ειδικής έκτακτης διαχείρισης πνευματικών δικαιωμάτων που λειτουργεί υπό τον Οργανισμό Πνευματικής Ιδιοκτησίας του αρμόδιου υπουργείου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα