Χρυσαυγίτες σε δημοσιογράφο: Ποιοι είστε εσείς, από πού ξεφυτρώσατε, θα σας γ….

Χρυσαυγίτες σε δημοσιογράφο: Ποιοι είστε εσείς, από πού ξεφυτρώσατε, θα σας γ….

Τι γράφει ο δημοσιογράφος Παναγιώτης Μπούσιος για την επίθεση που δέχτηκε από χρυσαυγίτες και την απάθεια του αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ

Για την επίθεση που δέχτηκε από χρυσαυγίτες γράφει στο bloko.gr ο δημοσιογράφος Παναγιώτης Μπούσιος.

Όπως αναφέρει, τον πλησίασαν 2-3 φουσκωτά μέλη της Χρυσής Αυγής και άρχισαν να προπηλακίζουν τον οπερατέρ και τον ίδιο, λέγοντας χαρακτηριστικά "ποιοι είστε εσείς, από πού ξεφυτρώσατε, θα σας γ…, είστε μ… φύγετε από εδώ".

"Παρά τις προσπάθειες μας να ηρεμήσουμε τα πνεύματα και αφού δηλώσαμε την ταυτότητα μας τα μέλη της Χ.Α. (ενός νόμιμα εκλεγμένου πολιτικού κόμματος όπως λένε συχνά και τα στελέχη της), άρχισαν να μας χτυπούν. Να χτυπούν αυτούς δηλαδή που λίγο νωρίτερα κάλυπταν δημοσιογραφικά την πορεία στην μνήμη των δυο νεκρών παιδιών", αναφέρει και συνεχίζει:

"Σε απόσταση λιγότερη των 2 μέτρων ήταν και ένστολος ανώτερος αξιωματικός της Αστυνομίας ο οποίος αφενός δεν προχώρησε στη σύλληψη αυτών που μας χτυπούσαν αλλά στη συνέχεια ούτε καν ήρθε να μας ρωτήσει αν χρειαζόμασταν κάποια βοήθεια ή αν θέλαμε να προχωρήσουμε σε οποιαδήποτε νόμιμη ενέργεια. Ο αυτόπτης μάρτυρας αξιωματικός αντέδρασε σαν να μην συμβαίνει τίποτα και απλά μας παρακολούθησε να απομακρυνόμαστε από το σημείο προσπαθώντας να γλιτώσουμε από το πλήθος που φώναζε υβριστικά συνθήματα, ξεχνώντας μέσα σε δευτερόλεπτα ότι συμμετείχαν σε μια πορεία… μνήμης και τιμής".

Αναλυτικά το κείμενό του

"Το κείμενο έχει πολλούς αποδέκτες… Όσους ψήφισαν ή υποστηρίζουν την Χρυσή Αυγή, όσους τους… συμπαθούν, όσους… παραπλανήθηκαν στις προηγούμενες εκλογές και όσους λένε, συχνά-πυκνά «ας ρίξουν και καμία φάπα, δεν πειράζει»…

Θέλω να αναφερθώ στο περιστατικό που συνέβη το βράδυ της Δευτέρας, 09/12/13, με «πρωταγωνιστές» μέλη της Χρυσής Αυγής και το τηλεοπτικό συνεργείο του STAR το οποίο δέχτηκε επίθεση αποκομίζοντας, ευτυχώς, μόνο μια μικρή… αμυχή.

Το βράδυ της Δευτέρας βρεθήκαμε στη λεωφόρο Ηρακλείου στο σημείο όπου δολοφονήθηκαν τα δυο νεαρά παιδιά, μέλη της Χρυσής Αυγής. Γινόταν μια εκδήλωση στη μνήμη τους από περίπου 300 άτομα. Παρόντες ήταν οι βουλευτές Κασιδιάρης, Ηλιόπουλος και Γερμενής.

Στη συνέχεια έγινε πορεία, μέσω της λεωφόρου Ηρακλείου, προς το νεκροταφείο όπου είναι θαμμένα τα δυο θύματα. Κατά την διάρκεια της παρουσίας μας δεν αντιμετωπίσαμε κανένα πρόβλημα στη δουλειά μας, δεν μας εμπόδισε κανείς.  Λίγα μέτρα πριν φτάσουμε στο νεκροταφείο, από κάποιο σπίτι ένας κάτοικος της περιοχής ήρθε σε φραστική αντιπαράθεση με μέλη της Χρυσής Αυγής που κινήθηκαν εναντίον του. Όπως ήταν φυσικό με το τηλεοπτικό συνεργείο του STAR κινηθήκαμε προς το σημείο όπου υπήρχε η ένταση. Τότε κάποια μέλη της Χρυσής Αυγής μας εμπόδισαν να καταγράψουμε το περιστατικό λέγοντας ότι «δεν έχουμε καμία δουλειά σε εκείνο το σημείο» και ότι «δεν τα βάζουμε με εσάς αλλά με τους… άλλους που δεν σας αφήνουν να τα δείξετε όλα».

Στο μεταξύ όμως είχαν έρθει κοντά μας 2-3 φουσκωτά μέλη της Χρυσής Αυγής και άρχισαν να προπηλακίζουν τον οπερατέρ και εμένα λέγοντας χαρακτηριστικά «ποιοι είστε εσείς, από πού ξεφυτρώσατε, θα σας γ…, είστε μ… φύγετε από εδώ». Παρά τις προσπάθειες μας να ηρεμήσουμε τα πνεύματα και αφού δηλώσαμε την ταυτότητα μας τα μέλη της Χ.Α. (ενός νόμιμα εκλεγμένου πολιτικού κόμματος όπως λένε συχνά και τα στελέχη της), άρχισαν να μας χτυπούν. Να χτυπούν αυτούς δηλαδή που λίγο νωρίτερα κάλυπταν δημοσιογραφικά την πορεία στην μνήμη των δυο νεκρών παιδιών.

Σε απόσταση λιγότερη των 2 μέτρων ήταν και ένστολος ανώτερος αξιωματικός της Αστυνομίας ο οποίος αφενός δεν προχώρησε στη σύλληψη αυτών που μας χτυπούσαν αλλά στη συνέχεια ούτε καν ήρθε να μας ρωτήσει αν χρειαζόμασταν κάποια βοήθεια ή αν θέλαμε να προχωρήσουμε σε οποιαδήποτε νόμιμη ενέργεια. Ο αυτόπτης μάρτυρας αξιωματικός αντέδρασε σαν να μην συμβαίνει τίποτα και απλά μας παρακολούθησε να απομακρυνόμαστε από το σημείο προσπαθώντας να γλιτώσουμε από το πλήθος που φώναζε υβριστικά συνθήματα, ξεχνώντας μέσα σε δευτερόλεπτα ότι συμμετείχαν σε μια πορεία… μνήμης και τιμής.

Μια ώρα αργότερα πήγα σε νοσοκομείο γιατί είχα αιμορραγία στο αυτί μου από το χτύπημα και ευτυχώς, προς μεγάλη απογοήτευση φαντάζομαι αυτού που με χτύπησε, δεν είχα κάτι σοβαρό.

Κλείνοντας θέλω να πω τα εξής:

Πρώτον, δεν μου έκανε καμία εντύπωση η αντίδραση των μελών της Χρυσής Αυγής. Έκαναν αυτό που κάνουν εδώ και χρόνια στους δρόμους. Μας χτύπησαν γιατί απλά δεν ήθελαν να καταγράψουμε κάτι που δεν τους άρεσε. «Αύριο» θα χτυπήσουν εσένα που διαβάζεις αυτό το κείμενο, γιατί θα έχει… ανάδρομο Ερμή. «Μεθαύριο» γιατί το μπουφάν σου θα είναι διαφορετικό από το δικό τους και την «άλλη εβδομάδα» γιατί θα τα έχουν βάλει με όσους το όνομα τους αρχίζει από… Ω.

Δεύτερον, μην σας κάνει εντύπωση για την συμπεριφορά του αστυνομικού. Ήταν ανίκανος, λίγος για να κάνει αυτά που προστάζει η στολή του ή έκανε τα στραβά μάτια; Άραγε ανέφερε το περιστατικό στους προϊσταμένους του; Αν το έκανε, θα εχει κάποιες, υπηρεσιακές, επιπτώσεις; Περιμένω να ακούσω για μια από αυτές τις περίφημες έρευνες ή ΕΔΕ. Είμαι στη διάθεση οποιασδήποτε αρχής για περαιτέρω διευκρινήσεις. Τις απαντήσεις του θα τις ακούσουμε λίγο καιρό μετά, όταν θα εχει προαχθεί σε κάποια ανώτερη θέση. Εκτός, αν η έρευνα της ΕΛΑΣ, που έγινε λίγο καιρό πριν για σχέσεις αστυνομικών με την Χρυσή Αυγή, δεν εντόπισε αυτό το… μεμονωμένο σταγονίδιο.

Τρίτον, το συγκεκριμένο περιστατικό δεν ήταν ούτε το πρώτο ούτε το τελευταίο. Μην ακούσουμε πάλι όμως για «προκλητική συμπεριφορά δημοσιογράφων», «ε, κάτι θα τους είπατε και εσείς» και αλλα τέτοια ωραία. Επίσης, μην ξεχνάτε, πεντακόσιες χιλιάδες συμπολίτες, ότι εσείς τους δώσατε αυτό το δικαίωμα με την ψήφο σας. Ελπίζω την επόμενη φορά να μην… παραπλανηθείτε από το… σύστημα και κυρίως μην ξεχάσετε ότι στο… παραβάν είστε μόνοι σας, άρα έχετε την απόλυτη ευθύνη για ό,τι θα σας συμβεί την… Δευτέρα των εκλογών.

Υ.Γ ευχαριστώ όλους όσοι μας συμπαραστάθηκαν. Διαδώστε το κείμενο για να μην σας πει κάποιος… «πότε έγινε αυτό; Πέφτω από τα σύννεφα. Α, αν το ήξερα δεν θα τους ψήφιζα".

SHARE:

24Media Network