post impression url

COSMOTE HISTORY HD: Εδώ και 5 χρόνια γράφει ιστορία

COSMOTE HISTORY HD: Εδώ και 5 χρόνια γράφει ιστορία

Πώς ένα κανάλι κατάφερε μέσα σε 5 χρόνια να μας θυμίσει "από πού ερχόμαστε και μέχρι πού μπορούμε να φτάσουμε".

Έχουν περάσει κάτι περισσότερο από 5 χρόνια από την Παρασκευή της 22ας Ιανουαρίου του 2016 όπου στις οθόνες της COSMOTE TV ένα νέο, ξεχωριστό κανάλι προστέθηκε στη λίστα, ένα κανάλι που έγραψε ιστορία καθώς ήταν το πρώτο ελληνικό κανάλι στα χρονικά της εγχώριας τηλεοπτικής σκηνής που προβάλλει αποκλειστικά ντοκιμαντέρ με θεματολογία την ελληνική μας Ιστορία και παράδοση. Ο λόγος για το COSMOTE HISTORY HD, που ξεκίνησε προβάλλοντας ντοκιμαντέρ με ελληνική θεματολογία από έλληνες και ξένους παραγωγούς. Σήμερα, πέντε χρόνια μετά, έχει καταφέρει να είναι το Νο1 σε τηλεθέαση στην κατηγορία του ντοκιμαντέρ στην πλατφόρμα και με πλήθος δικών του παραγωγών.


Στις ξένες σειρές που μιλούσαν για την ιστορία της Ελλάδας προστέθηκαν νέες εγχώριες παραγωγές ενώ βρήκαν νέα στέγη καταξιωμένες σειρές ντοκιμαντέρ όπως η Μηχανή του Χρόνου. Στα πέντε χρόνια λειτουργίας του το COSMOTE HISTORY HD φιλοξένησε πάνω από 800 ώρες πρωτότυπου τηλεοπτικού υλικού το οποίο προήλθε από τις 120 παραγωγές και συμπαραγωγές που χρηματοδοτήθηκαν από την COSMOTE TV.

Ανάμεσα σε αυτές ξεχωρίζει το ντοκυμαντέρ Κέρος – Το Μυστήριο των Σπασμένων Ειδώλων που αποτελεί την πρώτη διεθνή συμπαραγωγή του COSMOTE HISTORY HD της COSMOTE TV με το κορυφαίο στο είδος του National Geographic. Τα μοναδικά τελετουργικά δρώμενα που λάμβαναν χώρα πριν από 4.500 στο νησί ήρθαν στο φως και έγιναν γνωστά σε ολόκληρο τον πλανήτη το 2020 χάρη στην επιτυχημένη συνεργασία.

Νέες συμπαραγωγές με διεθνή δίκτυα θα υπάρξουν σύντομα, όμως το πλέον ενδιαφέρον είναι ότι ξένοι τηλεοπτικοί σταθμοί από όλο τον κόσμο έχουν δείξει ενδιαφέρον για παραγωγές που ήδη έχει δημιουργήσει η συνδρομητική πλατφόρμα. Εδώ αξίζει να σημειωθεί πολλές από τις πρωτότυπες παραγωγές και συμπαραγωγές του COSMOTE HISTORY HD έχουν αποσπάσει σημαντικά βραβεία σε διεθνή φεστιβάλ όπως αυτά του Βερολίνου και της Θεσσαλονίκης. Επίσης, η συμπαραγωγή της COSMOTE TV “Όταν ο Βάγκνερ συνάντησε τις ντομάτες” επιλέχθηκε, για να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στη διεκδίκηση του Βραβείου Διεθνούς Ταινίας Μεγάλου Μήκους, στην 92η Διοργάνωση των βραβείων Όσκαρ.

Το COSMOTE HISTORY HD αγκαλιάστηκε σε χρόνο ρεκόρ από την ακαδημαϊκή κοινότητα της χώρας με αποτέλεσμα οι κορυφαίοι ιστορικοί επιστήμονες, και όχι μόνο, συμμετείχαν ενεργά στις παραγωγές του, όπως άλλωστε έγινε και με ξένους συναδέλφους τους. Δημιούργησαν παραγωγές που ανέδειξαν την ιστορία από την αρχαιότητα έως σήμερα, τις τέχνες και τον πολιτισμό, την επιστήμη και τα σημαντικότερα ανθρώπινα επιτεύγματα, τους τόπους της Ελλάδας και τις παραδόσεις τους, τα ήθη και τα έθιμα της χώρας καθώς και τις μεγάλες προσωπικότητες του χθες και του σήμερα.

Σε μία χρονιά όπως το 2021 όπου συμπληρώνονται 200 χρόνια από την Επανάσταση του ‘21 το COSMOTE HISTORY HD φιλοδοξεί να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο. Στις ήδη υπάρχουσες παραγωγές που διαθέτει, όπως το δραματοποιημένο ντοκιμαντέρ για τον Καποδίστρια, θα προστεθούν 11 νέες παραγωγές και περισσότερες από 100 ώρες τηλεοπτικού προγράμματος αφιερωμένες στον Αγώνα για την Ελευθερία.

Η Επανάσταση του ‘21 δεν μονοπωλεί τις νέες παραγωγές καθώς έχει δρομολογηθεί νέο υλικό, όπως η σειρά « Αρχαία ελληνική τεχνολογία» και η «Μάχη της Κρήτης Επιχείρηση Ερμής».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα