Διαφωνία Γ.Θαλασσινού με την επικείμενη συμφωνία της ΕΡΤ με 7 ομάδες της Super League

Διαφωνία Γ.Θαλασσινού με την επικείμενη συμφωνία της ΕΡΤ με 7 ομάδες της Super League
Το Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ Eurokinissi

"Η αξία του προϊόντος είναι μηδαμινή", υποστήριξε ο ΔΣ της ΕΡΤ, αναφέροντας πως είναι προσβλητικό για την ΕΡΤ να υπάρχουν επί μήνες αναφορές πως η εταιρεία θα σώσει το ποδόσφαιρο χωρίς να έχει το ΔΣ καμία ιδέα.

Την απόλυτη διαφωνία του με την προκαταρκτική συμφωνία της ΕΡΤ με τις 7 ομάδες της Super League διατύπωσε ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ, Γιώργος Θαλασσινός.

Προ της συνεδρίασης του οργάνου στις 22 Αυγούστου,  μετά την ενημέρωση του διευθύνοντος συμβούλου Βασίλη Κωστόπουλου περί της επικείμενης συμφωνίας, με επιχείρημα τα αίσχη στο ελληνικό ποδόσφαιρο, μιλώντας γενικά για τους παράγοντές του και τις περιπέτειες που έχουν με τη δικαιοσύνη και τη χαμηλή απήχηση του αθλήματος στην ελληνική κοινωνία, φέρνοντας παράδειγμα συγκεκριμένης ομάδας.

Η αξία του προϊόντος είναι μηδαμινή, υποστήριξε και ανέφερε πως είναι προσβλητικό για την ΕΡΤ να υπάρχουν επί μήνες αναφορές πως η εταιρεία θα σώσει το ποδόσφαιρο χωρίς να έχει το ΔΣ καμία ιδέα. Ο Γ. Θαλασσινός στην ψηφοφορία που έγινε για την αρχική έγκριση της συμφωνίας απουσίαζε από τη συνεδρίαση και έχει διαμηνύσει πως η ψήφος του θα είναι αρνητική αν συντρέχουν οι όροι που περιγράφονται στην αρχική πρώτη συμφωνία.

Η απόδοση των αγώνων σε τηλεθέαση ήταν σημαντική κατά την πρώτη αγωνιστική της SL και είναι ζήτημα του διαφημιστικού τμήματος της ΕΡΤ, τα ποσοστά αυτά που έφτασαν ως και 15% να μεταφραστούν σε διαφημιστικά έσοδα. Το ανταποδοτικό τέλος υπέρ ΕΡΤ, εφόσον αξιοποιείται σωστά, προορίζεται και για τις ποδοσφαιρικές μεταδόσεις.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα