Διακόπτεται το πρωινό του MEGA. Τι λένε στο NEWS 247 συνεργάτες της εκπομπής

Διακόπτεται το πρωινό του MEGA. Τι λένε στο NEWS 247 συνεργάτες της εκπομπής

Αυλαία ρίχνει προσωρινά το "Καλημερούδια" εξαιτίας οικονομικών δυσπραγιών του μεγάλου καναλιού. Στον αέρα η εκπομπή, εν αναμονή των εξελίξεων στη Μεσογείων. Τι δήλωσε η Ντορέττα Παπαδημητρίου στο κλείσιμο της εκπομπής (vid)

Διάλειμμα από τον αέρα της τηλεόρασης του MEGA κάνει από το πρωί της Μεγάλης Τετάρτης η πρωινή εκπομπή “Καλημερούδια”. Η διακοπή, που ακόμη παραμένει άγνωστο πόσο θα διαρκέσει, οφείλεται σε σοβαρά οικονομικά προβλήματα στο κανάλι της Μεσογείων που παλεύει να βρει πόρους για να πληρώσει τις υποχρεώσεις του. Τι δήλωσε η παρουσιάστρια της εκπομπής Ντορέττα Παπαδημητρίου στο κλείσιμο της εκπομπής. Τι αναφέρουν άνθρωποι του καναλιού στο NEWS 247 για την κατάσταση στη Μεσογείων το τελευταίο διάστημα.

“Υπάρχουν κάποια σοβαρά οικονομικά θέματα στο κανάλι, που δεν έχουν να κάνουν ούτε με τα ‘Καλημερούδια’, ούτε με εμάς, ούτε με τους τεχνικούς, ούτε με τους δημοσιογράφους, ούτε με εσάς. Είναι θέματα πέρα και πάνω από εμάς και μας αναγκάζουν να κάνουμε ένα διάλειμμα” ανέφερε η Ντορέττα Παπαδημητρίου στο κλείσιμο της εκπομπής σημειώνοντας πως δεν γνωρίζει πόσο θα κρατήσει αυτό το διάλειμμα.

 

Να ευχαριστήσω τους τεχνικούς, τους δημοσιογράφους, όλη την ομάδα που για πολύ καιρό δουλεύουμε κάτω από δύσκολες συνθήκες

“Ελπίζουμε όλα να πάνε καλά, να λήξει αισίως όλο αυτό το θέμα και να καταφέρουμε να τα ξαναπούμε. Ευχαριστούμε και τη διοίκηση του σταθμού που μας έδωσε την ευκαιρία να βρισκόμαστε και να κάνουμε αυτή την εκπομπή εδώ -άσχετα με το πόσα άλλα θέματα μπορεί να έχουν δημιουργηθεί. Εμείς κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε από τη θέση μας και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε αν πάνε όλα καλά. Σας ευχαριστούμε γιατί έχετε στηρίξει τα “Καλημερούδια” σε μια πάρα πολύ δύσκολη εποχή -όχι μόνο για το Μega- για ολόκληρη τη χώρα” είπε στη συνέχεια η παρουσιάστρια και έκλεισε λέγοντας: “Να ευχαριστήσω τους τεχνικούς, τους δημοσιογράφους, όλη την ομάδα που για πολύ καιρό δουλεύουμε κάτω από δύσκολες συνθήκες. Πολλά φιλιά! Καλό Πάσχα! Καλή Ανάσταση με αγάπη και υγεία! Σας ευχαριστώ πάρα πάρα πολύ! Γεια σας”.

Δείτε το σχετικό βίντεο με την αποφώνηση της παρουσιάστριας:

Κανείς δεν ξέρει τι θα γίνει στη συνέχεια

Το NEWS 247 σε επικοινωνία με ανθρώπους που εργάζονται στην πρωινή εκπομπή επιβεβαίωσε την προσωρινή διακοπή. Όπως μάθαμε οι τεχνικοί του σταθμού είναι ήδη τέσσερις μήνες πίσω στις πληρωμές, ενώ και οι υπάλληλοι του MEGA πληρώθηκαν έναντι μισό μισθό στα τέλη του Μαρτίου, με το κανάλι να πασχίζει να καταβάλει ως το μεσημέρι της Μεγάλης Τετάρτης το δώρο Πάσχα.

Εξάλλου από εχτές Μεγάλη Τρίτη, είχε γίνει γνωστό πως η εταιρία απέστειλε αίτημα στην Alpha Bank, προκειμένου να αποδεσμεύσει ποσά 800χιλ ευρώ. Το MEGA σημείωνε πως “αποστερούμενη ταμειακής ρευστότητος δεν μπορεί να ανταποκριθεί σε φορολογικές και ασφαλιστικές υποχρεώσεις (τις οποίες οριακά διεκανόνισε), αλλά ούτε καν μισθολογικές, με αποτέλεσμα να παρουσιάζει ήδη καθυστέρηση μέρους της μισθοδοσίας μηνός Μαρτίου 2016, αλλά και να παρίσταται αδύνατη η καταβολή δώρου Πάσχα και μισθοδοσίας μηνός Απριλίου.

ΣΤΟΝ ΠΑΓΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ

Η διακοπή της εκπομπής δεν είναι φυσικά το μόνο επακόλουθο της δύσκολης οικονομικής κατάστασης στο κανάλι της Μεσογείων, αφού όπως πληροφορηθήκαμε όλες οι εκπομπές έχουν αναστείλει τα γυρίσματα τους – συγκεκριμένα μας ανέφεραν τις εκπομπές του Άκη Πετρετζίκη ” Κάν’ το όπως ο Άκης“, αλλά και το τηλεπαιχνίδι ” Δεν Έχω Λόγια” με παρουσιαστή τον Γιώργο Καπουτζίδη – μέχρι νεοτέρας. Όπως φαίνεται η μόνη εκπομπή που θα συνεχίσει να προβάλλεται είναι το ” Κοινωνία Ώρα MEGA” με τους Γιώργο Οικονομέα και Δημήτρη Καμπουράκη.

Όλες οι εκπομπές του σταθμού έχουν αναστείλει τα γυρίσματα μέχρι νεοτέρας

Οι εργαζόμενοι μας εξήγησαν πως δεν πρόκειται, τουλάχιστον μέχρι στιγμής, για κόψιμο της εκπομπής, αφού όσοι είναι με σύμβαση στο κανάλι θα συνεχίσουν να επισκέπτονται τις εγκαταστάσεις του κανονικά τις επόμενες μέρες, προκειμένου να δίνουν το παρών. Οι συσκέψεις για το μέλλον του πρωινού προγράμματος είχαν πραγματοποιηθεί εδώ και ημέρες και αρχικά το πλάνο ήθελε την εκπομπή να διακόπτει από την περασμένη Παρασκευή. Οι συντελεστές του “Καλημερούδια” παρόλα αυτά, αποφάσισαν να βγουν στον αέρα τρεις ακόμη ημέρες, ως τη Μεγάλη Τετάρτη.

ΑΒΕΒΑΙΟ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Ήδη το περασμένο διάστημα πάντως, ο τραγουδιστής Κώστας Μαρτάκης και συμπαρουσιαστής της εκπομπής, δεν εμφανιζόταν στο πλατό του “Καλημερούδια” με τις πληροφορίες να τον θέλουν να αρνείται να εργαστεί αμισθί.

Απλήρωτοι κινδυνεύουν να μείνουν οι εργαζόμενοι και τον Απρίλιο

“Αν παρατηρήσετε το πρόγραμμα του σταθμού, η εκπομπή περιλαμβάνεται σε αυτό από την Κυριακή του Θωμά και μετά” μας αναφέρει άνθρωπος του MEGA, χωρίς όμως να μπορεί να μας πει με βεβαιότητα αν θα επιστρέψει και πότε το “Καλημερούδια” στον αέρα.

Στην πιο δεινή θέση πάντως βρίσκονται δημοσιογράφοι, συντάκτες και εργαζόμενοι του σταθμού, κάποιοι από τους οποίους εργάζονται στο κανάλι εδώ και 20 χρόνια και οι οποίοι κινδυνεύουν να μείνουν στο δρόμο, αλλά και να χάσουν την αποζημίωση, αφού το MEGA δεν έχει προς στιγμή πρόσβαση σε οικονομικούς πόρους.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα