ΕΣΡ: Καμπάνες για το "γκάλοπ" για Ζακ Κωστόπουλο και για προσβολή Αντετοκούνμπο

Το λογότυπο του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης
Το λογότυπο του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης EUROKINISSI

Το πρόστιμο και η ηθική κύρωση επιβάλλεται για το "γκάλοπ" που μετέδωσε για τον Κωστόπουλο, ενώ είχε ήδη δολοφονηθεί, καθώς διαπιστώθηκε προσβολή μνήμης νεκρού

Πρόστιμο 150.000 ευρώ  στο ΑΡΤ TV για την προσβολή της μνήμης του Ζακ Κωστόπουλου αποφάσισε το ΕΣΡ με ψήφους 5-2. Δύο μέλη της Αρχής (Πόπη Διαμαντάκου και Γιώργος Πλειος) πρότειναν 200.000 ευρώ.

Ταυτόχρονα το ΕΣΡ αποφάσισαν να επιβάλουν στο σταθμό και την ηθική κύρωση της  και την υποχρέωση μετάδοσης αναφοράς σε μορφή κρόουλ της σύνοψης από την απόφαση του ΕΣΡ. Το πρόστιμο και η ηθική κύρωση επιβάλλεται για το "γκάλοπ" που μετέδωσε για τον Κωστόπουλο, ενώ είχε ήδη δολοφονηθεί, καθώς διαπιστώθηκε προσβολή μνήμης νεκρού, δυσμενής διάκριση λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού και παραποίηση των γεγονότων. 

Επίσης, στην περίπτωση της ρατσιστικής αναφοράς του Τάκη Τσουκαλά ("Αντε Γεια") σε βάρος του Θανάση Αντετοκούνμπο, ο σταθμός Extra θα καταθέσει υπόμνημα στο ΕΣΡ στις 3 Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο σταθμός υποστήριξε πως κακώς ελέχθη η φράση κατά του μπασκετμπολίστα του Παναθηναϊκού και της Εθνικής και πως στη συνέχεια διακόπηκε μια μέρα μετά η μετάδοση της εκπομπής.

SHARE: