Eurovision 2015: Μαθήματα γεωγραφίας. Για όσους δεν το γνωρίζουν η Αυστραλία ανήκει στην Ευρώπη

Eurovision 2015: Μαθήματα γεωγραφίας. Για όσους δεν το γνωρίζουν η Αυστραλία ανήκει στην Ευρώπη

Το βράδυ του τελικού της Eurovision δεν θα σας κάνει κάποιος πλάκα. Ανάμεσα στις ευρωπαϊκές χώρες θα διαγωνίζεται και η Αυστραλία. Τι ακριβώς όμως συνέβη;

Όχι δεν άλλαξαν τα σύνορα των κρατών, ούτε μετακινήθηκαν ριζικά οι τεκτονικές πλάκες ώστε η Αυστραλία να μπορεί έστω και για λίγο να θεωρείται μέλος της Ευρώπης. Κι όμως, η αυστραλιανή τηλεόραση λαμβάνει φέτος για πρώτη φορά συμμετοχή στη Eurovision και αν ισχύουν τα όσα αναφέρουν τα γραφεία στοιχημάτων με αξιώσεις για μια πολύ καλή θέση.

Όπως φαίνεται ο τηλεοπτικός πάροχος SBS έχει μακρά παράδοση στην μετάδοση του μουσικού διαγωνισμού, ο οποίος και έχει αποκτήσει το φανατικό του κοινό στη χώρα της Ωκεανίας. Μάλιστα, η EBU (ευρωπαϊκός φορέας ραδιοτηλεόρασης) αναζητά τον καλύτερο τρόπο ώστε να επιτρέψει στην Αυστραλία να ψηφίσει, παρακάμπτοντας τις δυσκολίες που θέτει η μεγάλη διαφορά ώρας.

Η Αυστραλία έκανε γνωστό το ενδιαφέρον της στην περσινή διοργάνωση, με ένα ενδιάμεσο act που παρουσίαζε τη χώρα και τις ομορφιές της στη σκηνή της Eurovision. Η χώρα θα διαγωνιστεί απευθείας στον τελικό. Αυτή ήταν η απόφαση των διοργανωτών έτσι ώστε να μην στερήσουν από καμιά άλλη χώρα μια θέση στον τελικό και μιας και η συμμετοχή της Αυστραλίας θα είναι για μία και μόνη φορά.

Ο νικητής του Αυστραλιανού talent show, Australian Idol, Guy Sebastian θα εκπροσωπήσει τη χώρα του στο διαγωνισμό. Ο τραγουδιστής μοιάζει ιδιαίτερα δημοφιλής στη χώρα του, με τα άλμπουμ του να έχουν πουλήσει περισσότερα από 4,5 εκατομμύρια αντίτυπα, ενώ το τελευταίο του single “Battle Scars” έγινε πλατινένιο και στις ΗΠΑ. Με το τραγούδι Tonight Again, ο Αυστραλός φιλοδοξεί να γίνει γνωστός και στην γηραιά ήπειρο, με τo stoiximan.gr να τον κατατάσσουν τρίτο, πίσω από τη Σουηδία και την Ιταλία.

Κι αν η Αυστραλία κερδίσει; Αυτό θα σημαίνει πως θα τρέχουμε στο Σίδνεϊ σε καιρό κρίσης; Η διοργάνωση ξεκαθαρίζει πως η μία και μοναδική συμμετοχή στης Αυστραλίας θα σταματήσει στα φετινά 60 χρόνια του διαγωνισμού. Αν η Αυστραλία αναδειχτεί νικητής, τότε η αυστραλιανή τηλεόραση θα αναλάβει τη συνδιοργάνωση της Eurovision μαζί με κάποια άλλη ευρωπαϊκή πόλη και πάντως επί ευρωπαϊκού εδάφους (εδώ πρέπει να σημειώσουμε γιατί θα σκάσουμε πως και άλλες χώρες που συμμετέχουν παραδοσιακά δεν ανήκουν γεωγραφικά ούτε κατά διάνοια στην Ευρώπη, αλλά ας μην το κάνουμε θέμα).

Πάντως από τη Eurovision ξεκαθαρίζουν πως η συμμετοχή της χώρας είναι μία και δεν θα επαναληφθεί, αφήνοντας όμως ανοιχτό το ενδεχόμενο να δούμε κι άλλες τέτοιες πρωτοβουλίες στο μέλλον, όσο εξελίσσεται ο διαγωνισμός.

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα