Κυκλοφορεί το τεύχος Απριλίου του “Δικαστικό Ρεπορτάζ”

Κυκλοφορεί το τεύχος Απριλίου του “Δικαστικό Ρεπορτάζ”

Το νέο συνδρομητικό περιοδικό "Δικαστικό Ρεπορτάζ", έρχεται και τον Απρίλιο με πλούσια ύλη για τον χώρο της Δικαιοσύνης. Όλοι οι τρόποι για να το προμηθευθείτε.

Με σημαντικές έρευνες, πλούσια αρθρογραφία, χρηστικά άρθρα, συνεντεύξεις και πλούσιο παρασκήνιο κυκλοφορεί το μηνιαίο, συνδρομητικό, περιοδικό “Δικαστικό Ρεπορτάζ”.

Στο τεύχος Απριλίου μπορείτε να διαβάσετε μια μεγάλη έρευνα η οποία αφορά την κακουργηματική απιστία των τραπεζικών στελεχών. Τελικά θα  γλυτώσουν οι τραπεζίτες από τις διώξεις της κακουργηματικής απιστίας; Το πρώτο βούλευμα του Αρείου Πάγου τους δικαιώνει με ένα σκεπτικό που κρίνεται επιστημονικά “αδύνατο”.

Ωστόσο, εκκρεμούν και άλλες υποθέσεις, για τις οποίες δεν έχουν εκδοθεί ακόμη αποφάσεις. Η αυστηρή κριτική που ασκείται στο σκεπτικό του πρώτου βουλεύματος από τη βάση της Δικαιοσύνης, καθώς εφέτες και πρωτοδίκες, εξακολουθούν να εκδίδουν αποφάσεις υπέρ της αντισυνταγματικότητας της διάταξης για την κατ΄έγκληση δίωξη των τραπεζιτών, αναμένεται να οδηγήσει το όλο θέμα στην ολομέλεια του Αρείου Πάγου για οριστική κρίση. Διαβάστε στο “Δικαστικό Ρεπορτάζ” το σκεπτικό του πρώτου βουλεύματος του Στ’ Ποινικού τμήματος του Αρείου Πάγου.

Ποιες άλλες υποθέσεις εκκρεμούν στον Αρειο Πάγο, ποια  τμήματα του ανωτάτου δικαστηρίου και με ποιο δικαστικό σχηματισμό  θα ασχοληθούν με το θέμα, για ποια δάνεια και στελέχη ποιών τραπεζών διώκονται ήδη από τη Δικαισούνη. Μία έρευνα που ακοκαλύπτει ποιοι κάθονται “σε αναμμένα κάρβουνα” μέχρι την τελική κρίση του Ανωτάτου Δικαστηρίου.

Διαβάστε επίσης:

  • Η ανατομία της εγκληματικότητας μέσα από το προφίλ των κρατουμένων: Στενή συνεργασία παραβατικών από το πρώην ανατολικό μπλόκ με έλληνες κακοποιούς. Μία έρευνα σταθμός, με ομολογίες και περιγραφές των ίδιων των κρατουμένων,   του ομότιμου καθηγητή εγκληγματολογίας Αντώνη Μαγγανά,
  • Η πολιτική εξουσία έχει νοθεύσει τη δομή της Δικαιοσύνης

Συνέντευξη του πρώην υπουργού Φώτη Κουβέλη για τα τεκταινόμενα στη Δικαιοσύνη, αλλά και για την πολιτική εργαλειοποίηση της σύστασης εξεταστικών επιτροπών της Βουλής,

  • Αναμνήσεις

Μετά από 45 χρόνια ο δράστης ενός εγκλήματος πάθους, διαφορετικό, ο Χρήστος Ρούσσος, γνωστός  με το όνομα Αγγελος, από την ομώνυμη ταινία, μιλάει στο “Δικαστικό Ρεπορτάζ” συνδέοντας το χθες με το σήμερα ως προς την αντιπετώπιση των ανθρώπων με ιδιαίτερο σεξουαλικό προσανατολισμό,

  • Διάδρομοι

Όλα όσα διαδραματίζονται πίσω από τις κλειστές πόρτες της Δικαιοσύνης.

Διαβάστε επίσης τη συνέντευξη του επικεφαλής του ΕΒΕΑ, Κωνσταντίνου Μίχαλου, μια ενδιαφέρουσα έρευνα για τα άλματα στην ψηφιοποίηση της Δικαιοσύνης εν μέσω covid, καθώς και τα άρθρα του καθηγητή Ποινικού Δικαίου κ. Χρήστου Μυλωνόπουλου και του δικηγόρου κ. Εμμανουήλ Ροδουσάκη.

Για να γίνετε και εσείς συνδρομητές στο “Δικαστικό Ρεπορτάζ” επικοινωνήστε με το [email protected] ή επικοινωνεί με το εμπορικό τμήμα στο τηλέφωνο +30 21 0300 7646.

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα