Λιάνα Κανέλλη: Ο εκλογικός στόχος του ΚΚΕ, το μυστικό για εύπεπτη μαγειρική, το λάξευμα του ξύλου και η απέχθεια στα κόκκινα τραπεζομάντηλα

Λιάνα Κανέλλη: Ο εκλογικός στόχος του ΚΚΕ, το μυστικό για εύπεπτη μαγειρική, το λάξευμα του ξύλου και η απέχθεια στα κόκκινα τραπεζομάντηλα

Η υποψήφια βουλευτής μίλησε για όλα: Από το ΚΚΕ και τις σχέσεις του με τον ΣΥΡΙΖΑ και τους πρώην συντρόφους του, μέχρι το ψάρεμα, τη μαγειρική και το "τρίγωνο" δημοσιογραφία, Βουλή και πολιτική.

«Αν στο ΣΥΡΙΖΑ είναι μπολσεβίκοι, εγώ είμαι ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων»! Όταν με ρωτάνε γιατί δεν συνεργάστηκε το ΚΚΕ με τον ΣΥΡΙΖΑ το 2015, τους απαντώ ότι είναι σα να μου λένε ότι  «το έγκλημα έγινε που έγινε, δεν μπορούσες να γίνεις και συνένοχος για να σε ψηφίσω; Ε, όχι. Δεν μπορούσα!!!!

Η υποψήφια βουλευτής του ΚΚΕ κ. Λιάνα Κανέλη, σε μία  χειμαρρώδη συνέντευξή της στην εκπομπή «Πολιτικοί στο πιάτο» με την Έλλη Τριανταφύλλου στον ραδιοφωνικό σταθμό News 24/7 στους 88,6 περιγράφει με σαφήνεια τους λόγους για τους οποίους χρειάζεται η επόμενη βουλή να έχει αυξημένη εκπροσώπηση του ΚΚΕ, καταφέρεται με δριμύτητα εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ, θεωρεί τον λαό βαθιά πολιτικό και πιστεύει ότι η πολιτισμική κρίση που βιώνει η χώρα δεν γίνεται με δαιμονοποίηση των κακών αλλά με «βουτιά» στην κυτταρική μνήμη των Ελλήνων.

«Το ΚΚΕ προσδοκά ένα βήμα κοντύτερα στην εξουσία, γιατί έτσι  όπως πάει να διαμορφωθεί το πολιτικό σκηνικό, δεν θα υπάρξει αντιπολίτευση στη βουλή, χωρίς γερό δυνατό ΚΚΕ. Χρειάζεται  ουσιαστική και δυνατή αντιπολίτευση για τη μεγάλη μάζα των εργαζόμενων ανθρώπων στη χώρα και αυτό μπορεί να γίνει μόνο με μία δυνατή ομάδα βουλευτών του ΚΚΕ στη Βουλή», λέει η κ. Κανέλλη.

«Αμα ψηφίσεις ΚΚΕ μπορείς να πετύχεις και τον στόχο σου που είναι να έχεις στα χέρια σου και την εξουσία και τον πλούτο. Αλλιώς θα είσαι ακόμα πιο εύκολος και ευάλωτος στόχος», προσθέτει.

Στην ερώτηση γιατί αν και πανευρωπαϊκά φτωχοποιούνται οι κοινωνίες, αντί να στραφούν προς τα κομμουνιστικά κόμματα, ριζοστικοποιούνται προς τα ακροδεξιά, η υποψήφια βουλευτής Α Αθήνας του ΚΚΕ δίνει τη δική της εξήγηση.  «Οπου υποχώρησαν και εξαφανίστηκαν τα κομμουνιστικά κόμματα μετά την πτώση του τείχους, μετά την αντεπανάσταση, μετά τη λατρεία της Δύσης για διάνοιες τύπου Γκορμπατσώφ και ακόμα μεγαλύτερες διάνοιες με τη βοήθεια τη αλκοόλ τύπου Γιέλτσιν, μετά την ενδόρρηξη με την πάλαι ποτέ κραταιά Σοβιετική Ενωση και μετά τις αρνητικές εξελίξεις και τον θρίαμβο του Θατσερισμού,  αναδείχθηκαν εκείνα τα κόμματα που έκαναν τα μεγάλα λάθη να συμβιβαστούν. Καλή ώρα, λέγε με ΣΥΡΙΖΑ! Ξεκινάω από τα αριστερά για να καταλήξω πιο δεξιά κι από τον Καμμένο. Το είδαμε στην Ιταλία, και στη Γαλλία. Οπου τα κόμματα πήραν τον χρόνο τους για να ερμηνεύσουν τα γεγονότα, αρνήθηκαν να μετακινηθούν από τις αρχές τους με πρωτοπόρο το Κομμουνστικό   Κόμμα Ελλάδας και «κράτησαν» και πρωτοπορούν  σε ανασυγκρότηση κυρίως του Κινήματος. Το εργατικό κίνημα είναι αυτό που υποχώρησε», λέει.

Η κυρία Καννέλη εκτιμά ότι  σεβασμός που απολαμβάνει το ΚΚΕ δεν είναι ευθέως ανάλογο με τον τρόπο που τον ψηφίζουν γιατί πέρασαν στον λαό την αντίληψη  ότι το ΚΚΕ αρνείται να κυβερνήσει. «Μα, το ΚΚΕ δεν αρνείται να κυβερνήσει. Θέλει την εξουσία για λογαριασμό του λαού, δεν την θέλει για την πάρτη του», λέει. Αρνείται, δε, κατηγορηματικά τις κατηγορίες περί «κλειστοφοβίας του ΚΚΕ», υπενθυμίζοντας ότι σε ό,τι έλεγε όλα τα τελευταία χρόνια, δικαιώθηκε.

«Που είναι η κλειστοφοβία του ΚΚΕ όταν έλεγε πριν από δέκα χρόνια ότι θα συγκυβερνήσει η ΝΔ με το ΠΑΣΟΚ; Είπε ότι δεν θα σκίσουν τα μνημόνια. Δεν θα έσκισαν. Σαν λένε ψέματα. Ηταν αλήθεια. Όταν λέει ο Κουτσούμπας ότι ξεπουπουλιάστηκε η έννοια της  Αριστεράς από τον ΣΥΡΙΖΑ είναι στείρος  λόγος;  Αυτά τα λένε οι αρνητές να ανοίξουν τα αφτιά τους στον λόγο του ΚΚΕ. Ελεγαν στον κόσμο ότι άμα έρθουν οι «κόκκινοι» θα τους πάρουν τα σπίτια. Εμείς υπερασπιστήκαμε την κατοικία, την εξοχική κατοικία, το δικαίωμα στις διακοπές, τα αγαθά που έταζαν οι αστοί πριν την κρίση σαν να ήταν προνόμιο, ενώ εμείς λέμε ότι είναι δικαίωμα και όχι προνόμιο».

Στην ερώτηση γιατί δεν συνεργάστηκε το ΚΚΕ με τον ΣΥΡΙΖΑ το 2015 για τον σχηματισμό κυβέρνησης, η υποψήφια βουλευτής απαντά ότι αυτοί που ψήφισαν τον ΣΥΡΙΖΑ, ξύπνησαν τον Γενάρη και τον είδαν να πανηγυρίζει αγκαλιά με τον Καμένο. «Και με ρωτάνε αν ήμασταν επαρκώς ανοικτοί να γίνουμε ο κόκκινος Καμένος του ρόζ ΣΥΡΙΖΑ; Απαντώ αποκλείεται. Ο άνθρωπος τον οποίον ο Αλέξης Τσίπρας  αποκαλούσε μπούλη και στην κρίσιμη στιγμή τον έσφαξε στο γόνατο.

Κατηγορεί επίσης την κυβέρνηση ότι αν και αριστερή, δέχθηκε να χωρίσει τον κατώτατο από τον υποκατώτατο μισθό και μετά από 4 χρόνια μας ζητάει να πανηγυρίσουμε γιατί καταργεί τον δεύτερο, αλλά και για το γεγονός ότι, όπως πιστεύει, προσπαθεί να χειραγωγήσει τον κόσμο με ψίχουλα.

Σκωπτική αλλά και εξαιρετικά αιχμηρή, η κυρία Καννέλη σημειώνει ότι «αν είναι Μπολσεβίκοι στον ΣΥΡΙΖΑ, όπως τον κατηγορεί η αντιπολίτευση και κυρίως η ΝΔ,  εγώ είμαι Πατριάρχης Ιεροσολύμων»!.

 Η γνωστή δημοσιογράφος εξομολογήθηκε στην εκπομπή ότι της κόβει την όρεξη να τρώει σε κόκκινο τραπεζομάντηλο γιατί θυμάται κάποτε, περί το 1977 όταν πήγε για φαγητό σε ένα εστιατόριο στη Νέα Υόρκη που τρώνε οι μαφιόζοι, κι όταν ρώτησε γιατί είναι όλα τα τραπέζια στρωμένα κόκκινα, της απάντησαν «για να μη φαίνεται το αίμα από τις εκτελέσεις»!

Τι άλλο μάθαμε για τη Λιάνα Κανέλη; Ότι ζωγραφίζει και έχει κάνει και εκθέσεις, ότι γράφει τραγούδια, ότι μαγειρεύει εξαιρετικά σουτζουκάκια, το καλύτερο κοκκινιστό, ένα τέλειο κοτόπουλο με κάρυ, τόσο ελαφρύ που το τρώνε όλοι αλλά  και τέλεια τυροκαφτερή. Το μυστικό της είναι ότι χρησιμοποιεί αποξηραμένο σκόρδο και κρεμμύδι γι αυτό τα φαγητά της είναι εξαιρετικά εύπεπτα και ελαφρά! Όταν βρίσκει λίγο χρόνο από «το βουλευτιλίκι που είναι βαριά δουλειά όταν θέλεις να είσαι εντάξει»,  φτιάχνει μικροέπιπλα γραφείου λαξεύοντας το ξύλο.

Επίσης, λατρεύει το ψάρεμα, και συγκεκριμένα την  καθετή στην Ουρανούπολη και μισεί τις άθλιες τράτες που παρανόμως έχουν ξηλώσει τους βυθούς. «Με λένε σκαφάτη γιατί μετά από 45 χρόνια δουλειάς έχω μια αιγαιοπελαγίτικη πλαστική βάρκα πέντε μέτρων», λέει με μία υποψία παραπόνου.

Η Λιάνα Καννέλη πιστεύει ότι ο ελληνικός λαός είναι βαθιά πολιτικός. «Πολλές φορές ξέρει ότι ξέρεις ότι τον κοροϊδεύεις και ότι σου δίνει ένα τράτο που τον κοροϊδεύεις αλλά όχι για πολύ και όχι για πάντα. Εχει την κρίσιμη στιγμή μια ωριμότητα που ξέρει να ξεχωρίζει τον πατριώτη από τον πατριδοκάπηλο, τον ήρωα από τον ψευδοήρωα», λέει.

Οσο για την  πολιτισμική κρίση που βιώνουμε, εκτιμά ότι  δεν αντιμετωπίζεται με δαιμονοποίηση αλλά με αγάπη για το ωραίο. «Χάσαμε το σχεδόν κυτταρικό μας ταλέντο να ψάχνουμε και να αναγνωρίζουμε το ωραίο»…

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα