'Μαύρο' για περισσότερο από μία ώρα σε όλα τα ιδιωτικά κανάλια της Digea

'Μαύρο' για περισσότερο από μία ώρα σε όλα τα ιδιωτικά κανάλια της Digea

Μπλακ άουτ στα ιδιωτικά κανάλια της Digea για μία ώρα. Αποκαταστάθηκε το σήμα

Μπλακ άουτ για περισσότερο από μία ώρα στην τηλεόραση, καθώς έπεσε "μαύρο" σε όλα τα ιδιωτικά κανάλια της ψηφιακής πλατφόρμας Digea.

Το News 247 επικοινώνησε με την Digea, από όπου μας είπαν, ότι υπάρχει τεχνικό πρόβλημα στην είσοδο των καναλιών στην πλατφόρμα και κατά συνέπεια και στη μετάδοση.

"Υπάρχει τεχνικό πρόβλημα εδώ και μισή ώρα στην είσοδο των καναλιών. Το γνωρίζουμε και προσπαθούμε να το διορθώσουμε", μας είπαν.

Σε ανάρτησή της στο Twitter η εταιρεία ανέφερε, ότι η εκπομπή του ψηφιακού σήματος διεκόπη προσωρινά λόγω σοβαρού τεχνικού προβλήματος.

Σημειώνεται, ότι για όσο έπεσε "μαύρο" στην τηλεόραση, δεν εξέπεμπε κανένας ιδιωτικός σταθμός, ενώ κανονικά εξέπεμπαν η ΝΕΡΙΤ και οι περιφερειακοί σταθμοί.

Λίγο αργότερα, η εταιρεία ανακοίνωσε, πως το σήμα αποκαταστάθηκε.

Η ανακοίνωση της Digea για το μπλακ άουτ:

"Θα θέλαμε καταρχήν να ζητήσουμε συγγνώμη από τους τηλεθεατές για το τεχνικό πρόβλημα που παρουσιάστηκε σήμερα το πρωί στην τηλεοπτική εκπομπή της Digea.

Συγκεκριμένα, σήμερα το πρωί, στις 09:07, υπήρξε πρόβλημα στην πολυπλεξία του σήματος των Ιδιωτικών Καναλιών Εθνικής Εμβέλειας, με αποτέλεσμα να διακοπεί η εκπομπή τους σε πανελλαδικό επίπεδο. Σημειώνεται ότι η εκπομπή των Περιφερειακών Σταθμών δεν επηρεάστηκε.

Ενεργοποιήθηκε άμεσα η εφεδρεία του συστήματος κωδικοποίησης και πολυπλεξίας, όμως η ροή δεν αποκαταστάθηκε. Κατόπιν ενδελεχούς ελέγχου του συνόλου της αλυσίδας επεξεργασίας του σήματος, εντοπίστηκε το πρόβλημα στην διαδικασία δημιουργίας της ροής σήματος (streaming) στον πολυπλέκτη. Έπειτα από σειρά δοκιμών η τεχνική ομάδα κατέληξε ότι το πρόβλημα δημιουργούσε η εισαγωγή κρυπτογράφησης που αφορά στην μεταφορά του σήματος από τον δορυφόρο στα κέντρα εκπομπής. Έγινε επανεκκίνηση του συγκεκριμένου συστήματος και το πρόβλημα αποκαταστάθηκε.

Τα προγράμματα επανήλθαν σταδιακά εντός 10 περίπου λεπτών από τις 11:00 και μετά και έκτοτε παίζουν χωρίς πρόβλημα.

Αυτή την ώρα γίνεται λεπτομερής τεχνικός έλεγχος, για να διερευνηθούν τα ακριβή αίτια του προβλήματος και θα σας ενημερώσουμε εκ νέου, μόλις θα έχουμε πλήρη εικόνα τις επόμενες ώρες. 

Παράλληλα με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρίας ανατίθεται σε εξωτερικό εμπειρογνώμονα η εξέταση του περιστατικού, η διερεύνηση τυχόν ευθυνών και η επανεξέταση, του σχεδιασμού του όλου συστήματος πολυπλεξίας και μετάδοσης του σήματος εάν αυτό προκύψει ως απαίτηση από την έρευνα.

Ευχαριστούμε πολύ για την κατανόηση".

SHARE:

24Media Network