Μια χρονιά κι έναν καιρό: Αυτό το Σάββατο το β΄μέρος με τα σημαντικότερα ελληνικά τραγούδια του 1982

Μια χρονιά κι έναν καιρό: Αυτό το Σάββατο το β΄μέρος με τα σημαντικότερα ελληνικά τραγούδια του 1982
Μάνος Λοΐζος

Με την μουσική χρονιά του 1982 καταπιάνεται η εκπομπή "Μια χρονιά κι έναν καιρό" με το Θανάση Κρεκούκια, αυτό το Σάββατο το βράδυ, από τις 22:00 έως τις 00:00.

Το Σάββατο 1η Ιουνίου, 22:00 – 00:00, η εκπομπή “Μια χρονιά κι έναν καιρό” με τον Θανάση Κρεκούκια παρουσιάζει στο ραδιόφωνο News 24/7 στους 88,6 το δεύτερο μέρος με τα καλύτερα ελληνικά τραγούδια για το 1982. Μην την χάσετε..

Το 1982, την πρώτη χρονιά της “Αλλαγής”, με τη νομιμοποίηση του πολιτικού γάμου αλλά και την αναγνώριση της Εθνικής Αντίστασης από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, είχαμε σημαντικά έργα στην ελληνική μουσική σκηνή. Κυκλοφόρησαν άλμπουμ όπως τα “Νησιώτικα” του Γιάννη Πάριου, ο δεύτερος σε πωλήσεις ελληνικός δίσκος στην ιστορία με περισσότερα από 800.000 αντίτυπα, το “Εμπάργκο” του Θάνου Μικρούτσικου και του Άλκη Αλκαίου, ο “Ήλιος ο ηλιάτορας” του Δημήτρη Λάγιου, οι “Χαιρετισμοί” του Μίκη Θεοδωράκη με τη Δήμητρα Γαλάνη, “Η Μαρία Φαραντούρη τραγουδάει Λιβανελί” του μεγάλου Τούρκου δημιουργού, το “Θέλω να τα πω” του Άκη Πάνου, το “Παίξε Χρήστο επειγόντως” του Χρήστου Νικολόπουλου, το “Η ζωή μου κύκλους κάνει” των Νικολόπουλου και Ρασούλη και η “Πορνογραφία” του Μάνου Χατζιδάκι.

Μέσα στη χρονιά έκαναν τις πρώτες τους προσωπικές ηχογραφήσεις η Ελευθερία Αρβανιτάκη, ο Μανώλης Λιδάκης, ο Νίκος Νομικός και ο Θέμης Αδαμαντίδης, ενώ οι κομπανίες (Αθηναϊκή, Οπισθοδρομική και άλλες) συνέχισαν την τεράστια επιτυχία τους με την αναβίωση του ρεμπέτικου και του παλιού λαϊκού τραγουδιού. Όλα αυτά, μαζί με τους υπόλοιπους σημαντικότερους δίσκους του 1982, τα ακούσαμε στις 18 Μαΐου, στο πρώτο μέρος της εκπομπής.

Στο δεύτερο μέρος, το Σάββατο 1η Ιουνίου (22:00 – 00:00), θα παραμείνουμε στο 1982, αλλάζοντας όμως ύφος, αφού θα ασχοληθούμε με την πιο ποπ και ροκ πλευρά της ελληνικής δισκογραφίας. Θα ακούσουμε τραγούδια από το “Φοβάμαι” του Βασίλη Παπακωνσταντίνου και το “ο Ξαναπές” του Νικόλα Άσιμου, θα “ταξιδέψουμε” στους Μουσικούς Αγώνες της Κέρκυρας, θα αναφερθούμε στον Βαγγέλη Γερμανό, τον Λάκη Παπαδόπουλο, τους 2002GR και την επανένωση των Poll για την ιστορική συναυλία στον Λυκαβηττό και θα περάσουμε στο αυθεντικό ροκ με τον Παύλο Σιδηρόπουλο, τις Μουσικές Ταξιαρχίες και τη Σπυριδούλα. Τέλος, θα θυμηθούμε τη “Χαμηλή Πτήση” του Λουκιανού Κηλαηδόνη και τη μεγάλη απώλεια για την ελληνική μουσική με τον θάνατο του Μάνου Λοΐζου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα