Μια χρονιά κι έναν καιρό: Τα πιο σημαντικά ξένα τραγούδια για το 1979

Μια χρονιά κι έναν καιρό: Τα πιο σημαντικά ξένα τραγούδια για το 1979
Φραντζέσκα Γιαϊτζόγλου- Watkinson/ 24MEDIA

Αυτή την Κυριακή, 22:00 με 00:00, ο Θανάσης Κρεκούκιας μας ταξιδεύει στο 1979 μέσα από τα σημαντικότερα ξένα τραγούδια εκείνης της χρονιάς.

Αυτή την Κυριακή (14/7, 22:00-00:00) στην εκπομπή του Θανάση Κρεκούκια στο ράδιο News 24/7 στους 88,6 θα ακούσουμε τα σημαντικότερα ξένα τραγούδια του 1979. Θα γίνει αναφορά στις πιο γνωστές κυκλοφορίες σε δίσκους 33 και 45 στροφών, στις μεγαλύτερες σε πωλήσεις εμπορικές επιτυχίες σε ΗΠΑ και Μεγάλη Βρετανία, στα σημαντικότερα soundtracks, στις επετείους που σημάδεψαν τη μουσική και στα βραβεία Grammy της χρονιάς.

Το 1979 σημαδεύτηκε από την άνοδο της Μάργκαρετ Θάτσερ στον πρωθυπουργικό θώκο της Βρετανίας και την σχεδόν δεκαετή παραμονή της εκεί. Μέσα στη χρονιά είχαμε τη φυγή του Σάχη από το Ιράν, την επιστροφή του Αγιατολάχ Χομεϊνί στην Τεχεράνη και την έναρξη της Κρίσης των Ομήρων. Ο Σαντάμ Χουσεΐν ανακηρύχθηκε πρόεδρος του Ιράκ, ο Πάπας Ιωάννης Παύλος Β’ έγινε ο πρώτος Πάπας που επισκέφθηκε επίσημα κομμουνιστική χώρα (Πολωνία), ο δικτάτορας της Ουγκάντα, Ιντί Αμίν, καθαιρέθηκε από τη θέση του και η Sony παρουσίασε το Walkman!  

Μουσικά ήταν μια πολύ ενδιαφέρουσα χρονιά, με την disco, το new wave και το post punk να κυριαρχούν και στις δυο πλευρές του Ατλαντικού. Αυτή την Κυριακή, στο πρώτο μέρος του 1979 (14/7, 22:00-00:00), θα ασχοληθούμε με τα σημαντικότερα άλμπουμ της χρονιάς, όπου θα “παρελάσουν” οι Police, οι ACDC, οι U2, ο Neil Young, οι Styx, οι Dire Straits, οιBoomtown Rats, οι Kinks, οι ELO, οι Kiss, οι Madness, οι Clash, οι Motörhead, οι Scorpions, οι Pink Floyd, οι Supertramp, ο Bob Dylan, ο JJ Cale, οι Roxy Music, οι Fall, οιUndertones, οι Abba, οι Bee Gees, οι Sister Sledge, η Rickie Lee Jones και οι Joy Division.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα