Μήνυση κατά Βαξεβάνη από τη σύζυγο του Γ. Στουρνάρα

Στα δικαστήρρια της Ευελπίδων δικάζεται την Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012, με τη διαδικασία του αυτοφώρου ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης για την δημοσίευση της φερόμενηης ως «λίστας Λαγκάρντ»  στο περιοδικό του HOT DOC.
Ο Κώστας Βαξεβάνης συνελήφθη την Κυριακή με την κατηγορία για παραβίαση του νόμου περί προσωπικών δεδομένων. (EUROKINISSI)
Στα δικαστήρρια της Ευελπίδων δικάζεται την Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012, με τη διαδικασία του αυτοφώρου ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης για την δημοσίευση της φερόμενηης ως «λίστας Λαγκάρντ» στο περιοδικό του HOT DOC. Ο Κώστας Βαξεβάνης συνελήφθη την Κυριακή με την κατηγορία για παραβίαση του νόμου περί προσωπικών δεδομένων. (EUROKINISSI) EUROKINISSI

Η Λίνα Νικολοπούλου, υποστηρίζει ότι συκοφαντήθηκε από δημοσίευμα της Documento. Τι απαντά ο Κώστας Βαξεβάνης

Νέες αντεγκλήσεις, μεταξύ του εκδότη της Κώστα Βαξεβάνη και του ζεύγους Στουρνάρα, προκάλεσε το τελευταίο δημοσίευμα της εφημερίδας Documento.

Οι πρόσφατες δημοσιεύσεις της εφημερίδας οδήγησαν τη Λίνα Νικολοπούλου, σύζυγο Στουρνάρα, να υποβάλλει μήνυση κατά του δημοσιογράφου, με τον τελευταίο να απαντά ότι στόχος ειναι να "καλυφθούν στην κοινή γνώμη και τα ευρωπαϊκά όργανα στα οποία είναι υπόλογοι, αλλά και να φοβίσουν".

ADVERTISING

Στο κυριακάτικο δημοσίευμα αναφέρεται πως ο επικεφαλής της ΤτΕ, Γιάννης Στουρνάρας, προχωρούσε σε ομιλίες στα συνέδρια τα οποία οργανώνει η σύζυγός του και χρηματοδοτούν οι φαρμακοβιομηχανίες, εξαιτίας της ιδιότητας του πρώτου.

Η Λίνα Νικολοπούλου με μήνυση που κατέθεσε στο Αστυνομικό Τμήμα Καλλιθέας, υποστηρίζει ότι το δημοσίευμα είναι συκοφαντικό και εντάσσεται στις γενικότερες επιθέσεις που δέχεται ο Γιάννης Στουρνάρας. Τελος, ζητά να προχωρήσει η αυτόφωρη διαδικασία σε βάρος του Κώστα Βαξεβάνη και να συλληφθεί. «Με υποτιμά ως επαγγελματία όταν ισχυρίζεται ότι χρησιμοποιώ το κύρος του συζύγου μου για να αναλαμβάνω ‘’δουλειές’’. Λέει ότι οργανώνω εκδηλώσεις του "αέρα’" με χορηγίες που λαμβάνω με την ιδιότητα της συζύγου ισχυρού πολιτικού άνδρα» υποστηρίζει μεταξύ αλλων.

Η απάντηση του Κώστα Βαξεβάνη είναι η εξής: "Ο κεντρικός τραπεζίτης Γιάννης Στουρνάρας, ο οποίος εμφανίζεται από τα στοιχεία του Documento να ακολουθεί τον ευτελή δρόμο των «ομιλιών» σε συνέδρια τα οποία οργανώνει η σύζυγός του και χρηματοδοτούν οι φαρμακοβιομηχανίες, χωρίς να σέβεται το θεσμικό του ρόλο ή να κρατά τα προσχήματα, δεν τόλμησε να απαντήσει. Η οικογένεια επέλεξε τη μήνυση και τη βία του αυτοφώρου. Προσπαθούν έτσι να κάνουν δύο πράγματα. Να καλυφθούν στην κοινή γνώμη και τα ευρωπαϊκά όργανα στα οποία είναι υπόλογοι, αλλά και να φοβίσουν. Δεν μπορούν να διανοηθούν πως απλώνονται χέρια πάνω τους και τους ακουμπούν, αυτούς που θεωρούν τον εαυτό τους, μόνιμο φορέα της εξουσίας και τα συμφέροντά τους συμφέροντα της χώρας".

24Media Network