Ο Λοράν Ζοφρέν επέστρεψε και πάλι στη Liberation

Ο Λοράν Ζοφρέν επέστρεψε και πάλι στη Liberation

Ο Λοράν Ζοφρέν ανέλαβε από χθες τη διεύθυνση της Liberation, εφοδιασμένος με ένα πακέτο χρηματοδότησης 18 εκατομμυρίων ευρώ για την οικονομική και συντακτική αναδιάρθρωση της γαλλικής εφημερίδας

"Είναι η δεύτερη φορά που θα διευθύνω την εφημερίδα: επιστρέφω κάθε φορά που υπάρχει κρίση", δήλωσε ο Λοράν Ζοφρέν.

Διευθυντής του περιοδικού Nouvel Observateur μέχρι τον Μάρτιο, ο γνωστός δημοιογράφος έχει περάσει το σύνολο σχεδόν των 37 ετών της καριέρας του πηγαινοερχόμενος ανάμεσα στη Liberation και τον Nouvel Obs, τους δύο εμβληματικούς τίτλους της γαλλικής αριστεράς.

Περισσότερο δημοσιογράφος παρά διαχειριστής, ο Λοράν Ζοφρέν λάνσαρε ανάμεσα στο 2006 και το 2011 το μηνιαίο ένθετο Next και προώθησε την οργάνωση των forums της εφημερίδας.

Η διεύθυνση της εφημερίδας παρουσίασε επίσης ένα σχέδιο χρηματοδότησης ύψους 18 εκατομμυρίων ευρώ, το οποίο προέρχεται κατά το μεγαλύτερο μέρος από τον Πατρίκ Ντραΐ, ιδιοκτήτη του Numericable και προσεχώς του SFR, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων συνδικαλιστικός εκπρόσωπος.

Η Liberation περνά την μεγαλύτερη κρίση στην ιστορία της, που προκλήθηκε από την πτώση των πωλήσεων και προβλήματα χρηματοδότησης. Τους τελευταίους μήνες, η σύνταξη της εφημερίδας που ίδρυσε το 1973 ο Ζαν-Πολ Σαρτρ, βρισκόταν σε πόλεμο με τη διεύθυνση κατά των σχεδίων αναμόρφωσης της εφημερίδας.

Η Liberation έχει 290 εργαζομένους, εκ των οποίων 190 δημοσιογράφοι. Το 2013 το τιράζ της ανερχόταν σε 100.000 φύλλα, 58.000 λιγότερα σε σχέση με το 2003. Η ηλεκτρονική της έκδοση δέχεται καθημερινά 4 εκατομμύρια επισκέπτες.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

SHARE:

24Media Network