Ο Μπογδάνος απολύθηκε από τον ΣΚΑΪ

Ο Μπογδάνος απολύθηκε από τον ΣΚΑΪ

Τέλος στη συνεργασία του με τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο έβαλε ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΪ, μετά τις ανάρμοστες αναφορές του δημοσιογράφου, προς το πρόσωπο του Έλληνα πρωθυπουργού

Του Νίκου Μποζιονέλου

Οριστικό είναι το «διαζύγιο» ανάμεσα στον Κωνσταντίνο Μπογδάνο και στον ΣΚΑΪ αφού πριν από λίγο ολοκληρώθηκε η συνάντηση του δημοσιογράφου με στελέχη του καναλιού.

Το κανάλι είχε κρατήσει από χθες και, δη δημόσια, αποστάσεις από τις δηλώσεις του Μπογδάνου περί των «πρώην συντρόφων» του Αλέξη Τσίπρα που χτύπησαν τον Παπαδήμο

«Ο ΣΚΑΙ ζητάει συγγνώμη για τις ανάρμοστες και αδόκιμες αναφορές του δημοσιογράφου Κωνσταντίνου Μπογδάνου, ο οποίος στην σημερινή του εκπομπή άφησε απαράδεκτους υπαινιγμούς κατά του Έλληνα πρωθυπουργού. Ο ΣΚΑΙ εγγυάται την ελεύθερη έκφραση σε όλους τους δημοσιογράφους που εργάζονται στα μέσα ενημέρωσης του ομίλου, υπό τον όρο να τηρούνται απαρέγκλιτα οι κανόνες δεοντολογίας και να μη γίνονται φορείς παραπληροφόρησης και ανοίκειων επιθέσεων", ανέφερε η χθεσινή ανακοίνωση.

Η επόμενη ανακοίνωση, από τον σταθμό αφορά την απόλυση του Μπογδάνου. Πιο αναλυτικά, ο σταθμός αναφέρει: 

"Ο ΣΚΑΪ ανακοινώνει ότι δεν θα συνεχίσει την συνεργασία του με τον δημοσιογράφο Κωνσταντίνο Μπογδάνο για τη νέα τηλεοπτική περίοδο.

Ο ΣΚΑΪ ευχαριστεί τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο για τη μέχρι σήμερα συνεργασία".

Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια της εκπομπής του την Τρίτη, ο δημοσιογράφος υποστήριξε ότι πίσω από το τρομοκρατικό χτύπημα στον πρώην πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο κρύβονται "πρώην σύντροφοι του Έλληνα πρωθυπουργού".

Συγκεκριμένα, ο δημοσιογράφος αναφέρθηκε στην επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στην αεροπορική βάση πυρόσβεσης στην Ελευσίνα και είπε χαρακτηριστικά: «Όσο για την επίσκεψη, είναι ένα μήνα και μία εβδομάδα ο Λουκάς Παπαδήμος στο νοσοκομείο, χτυπημένος από πρώην συντρόφους του Έλληνα πρωθυπουργού και ο Έλληνας πρωθυπουργός δεν έχει πάει να του πει "είστε καλά"».

«Θέλουν, λοιπόν, κάποιοι να πάει ο πρωθυπουργός σε αυτούς που καίγονται;» πρόσθεσε ο Μπογδάνος.

Μαξίμου: Ο κ. Μπογδάνος μπερδεύει την ενημέρωση με την προπαγάνδα

«Δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Μπογδάνος μπερδεύει μέσα στο παραλήρημά του την ενημέρωση με την προπαγάνδα, τη διασπορά ψευδών ειδήσεων, τη συκοφαντία και τις ύβρεις», αναφέρει σε ανακοίνωσή το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού σχετικά με τους υπαινιγμούς του δημοσιογράφου σε βάρος του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, και συνεχίζει:

«Είναι εξάλλου γνωστός για το ήθος και το ύφος του. Είναι για αυτόν ακριβώς το λόγο, που ούτε εμείς αλλά ούτε και κανένας εχέφρων πολίτης δεν τον παίρνει στα σοβαρά.

Η αναγνώριση εκ μέρους του ΣΚΑΙ της αντιδεοντολογικής συμπεριφοράς του δημοσιογράφου του αποτελεί θετικό βήμα προς την κατεύθυνση της αναβάθμισης της ποιότητας της παρεχόμενης ενημέρωσης αλλά και της βελτίωσης των όρων διεξαγωγής της δημόσιας συζήτησης».

πηγή φωτογραφίας: NDP

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κωνσταντίνος Μπογδάνος
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Η 'συγγνώμη' του ΣΚΑΪ για την απρέπεια Μπογδάνου κατά του πρωθυπουργού

SHARE:

24Media Network